Infographic, How to

Alle ingrediënten voor een infographic die blijft hangen

0

Al een aantal jaren delen we wekelijks in deze serie een interessante visual op het gebied van communicatie en marketing. In die jaren is het gebruik infographics gestegen. Steeds vaker zie je over verschillende onderwerpen informatie visueel weergegeven. Alles met maar één doel: je boodschap overbrengen op je doelgroep. Maar wat maakt een infographic tot een succes?

Je boodschap blijft beter hangen

Het antwoord op deze vraag krijg je van OneSpot.com via de onderstaande infographic (verrassend!). Daaruit blijkt dat visuals een effectieve manier zijn voor organisaties en merken om kennis over te dragen en de expertstatus te verhogen. Ze zorgen ervoor dat informatie sneller gelezen wordt. Want zeg nou eerlijk, wat lees jij eerder: een rapport van een paar honderd pagina’s of een mooie infographic?

Visuals zorgen ervoor dat we informatie sneller opnemen. Communiceer je alleen met woorden, dan wordt slechts 20 procent onthouden. Breng je je boodschap over met beeld, dan stijgt dit percentage naar 90 procent. Overigens wil dit niet zeggen dat je met iedere infographic succes boekt. Je moet het wel goed aanpakken.

6 ingrediënten voor een effectieve infographic

Bij infographics speelt vormgeving en design de belangrijkste rol. Je informatie kan nog zo interessant zijn, als het niet mooi verwerkt is, sla je de plank mis. Maar met teveel ‘designen’ kun je ook zorgen dat je doelgroep je infographic niet gaat lezen. Een goede balans van informatie en beeld is dus belangrijk. Maar ook in welke vorm je je informatie gaat presenteren. Maak je gebruik van een flowchart, timeline, grafieken, visuele map of visueel artikel? Kijk naar wat je boodschap is, wat je wilt delen en wat voor design erbij past. En houd tijdens het designproces de 6 regels uit de onderstaande infographic in je achterhoofd, om te zorgen dat je creatie een succes wordt.

Wil je meer weten over het ontwikkelen van infographic? Scrol dan naar beneden om de visual te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

6 ingredienten voor een effectieve infographic

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.

Illustratie intro met dank aan Fotolia.