Infographic

Instagram 5 jaar: alle mijlpalen op een rij [infographic]

0

Begin deze maand mocht Instagram vijf kaarsjes uitblazen. De foto-app zag in 2010 het levenslicht en is de afgelopen jaren in een rap tempo gegroeid. Tijd voor een tussentijdse evaluatie met de belangrijkste mijlpalen van het platform op een rij.

1 miljoen gebruikers in 3 maanden

Deze infographic is ontwikkeld door Oneproductions.com en gedeeld door Sillicon Republic. De makers verzamelden belangrijke feiten en cijfers over Instagram. Het begon dus allemaal in oktober 2010, toen Kevin Systrom en Mike Krieger de foto-app lanceerden waarmee smartphone-gebruikers foto’s kunnen maken en delen. Maar officieel is de eerste foto drie maanden daarvoor gepubliceerd. Systrom maakte een foto van zijn hond en plaatste dit in juli op het platform, dat toen de naam ‘Codename’ droeg. Na de lancering in oktober werd de lat van 1 miljoen gebruikers op 12 december datzelfde jaar nog bereikt.

Maandelijks 400 miljoen actieve gebruikers

Vijf jaar later is het bedrijf overgenomen door Facebook, uitgebreid met vele functies en telt het meer dan 400 miljoen maandelijkse actieve gebruikers. Niet alleen foto’s worden gepubliceerd, sinds 2013 is het mogelijk om ook video’s met je volgers te delen. Dagelijks delen de gebruikers zo’n 70 miljoen foto’s en liken ze 2,5 miljard geplaatste beelden. Wil je meer mijlpalen van Instagram bekijken? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.