Online marketing

Coca-Cola, Magnum & Tele2: de beste zomercampagnes van 2016

0

Terwijl de snelwegen richting het zuiden volstromen met opgewonden vakantiegangers, lijkt het in campagneland wat rustiger te worden. Logisch ook, niet ieder merk heeft écht wat te vertellen in de zomer. Daarnaast ging het EK voor Nederland ook nog eens niet door, dat heeft voor een aantal campagnes vast ook roet in het eten geschopt. Maar gelukkig is er ook leuk nieuws onder de zon: niet alle marketeers en merken liggen met de benen gestrekt in het zand! Voor sommigen zijn de zomermaanden juist wél een goed moment om campagne te starten of door te trekken.

In dit artikel vind je een aantal digitale campagnes die mij opgevallen zijn deze zomermaanden. Ik bespreek waarom ze vet zijn, wat er slim is op digitaal gebied en laat wat voorbeelden zien. Zijn jou dingen opgevallen online? Laat het dan weten in een reactie.

Tele2 – Omdat het kan

Toen Tele2 eind vorig jaar hun vernieuwde propositie ‘niet omdat het moet maar #omdathetkan’ introduceerde, hoorde je direct positieve geluiden. Na de stop van Hi als telecommerk was het te verwachten dat een speler in telecomland deze positie zou overnemen en dat doet Tele2 goed!

Accepteer cookies

In april is gestart met een verdere versterking van de propositie, met in de hoofdrol de gasten van De Jeugd Van Tegenwoordig. Niet als zichzelf maar als ‘De Ouderen Van Tegenwoordig’, tien punten voor dat geniale brein. De commercial is in ieder geval een stuk genialer, check hem hieronder:

Accepteer cookies

Naast de TV/YouTube-commercial gebeurt er op social ook een hoop! #omdathetkan wordt doorgetrokken in verschillende uitingen op Facebook en YouTube. De rode draad in de video’s is ver te zoeken, desondanks is leuk kijkvoer.

afbeeldingen_tele2FW

Maar het vetste van de campagne bewaren we voor het laatst, namelijk de multi mobile adventure van ‘De Ouderen Van Tegenwoordig’. Je reist met de ouderen mee door knotsgekke locaties, van outer space met pizzaplaneten tot een Nintendo met de eenden uit Duckhunt. Je speelt de game door te surfen naar www.omdathetkan.nl, legt mobieltjes aan elkaar en drukt op de stukken waar ze elkaar aanraken.

Check hier de video:

Accepteer cookies

Magnum – Release The Beast

Het was even rustig op de Facebook van Magnum, het laatste bericht dateert van 22 september. Gelukkig zijn ze op 8 april weer terug met een keurige teaser ‘something’s coming’.

Somethings Coming Magnum

Eenmaal duidelijk dat het om een Magnum Double gaat, worden de fans al enthousiast.

Schermafbeelding 2016-07-21 om 16.12.09

Tot groot genoegen van de fans is Magnum Double terug van weggeweest, en zeg nou zelf: er is geen betere tijd om campagne te voeren voor ijs dan nu! Na de teaser komt Magnum met een hele gave commercial, hieronder de lange versie:

Accepteer cookies

Er gebeurt vervolgens nog het één en ander op social media, maar op Koningsdag gebeurt iets redelijk unieks: een Snaphat-masker! Hier wordt nog niet veel gebruik van gemaakt in Nederland, nu zijn we enthousiast!  Hieronder een impressie:

SnapchatFW

Daarna wordt er nog een spokesperson geïntroduceerd en is er een officiële launch party, maar het meest vernieuwende is toch wel het Snapchat-masker, go Magnum!

GOGO Tours

Je kunt GOGO Tours volgen op Facebook, Instagram en Snapchat. De campagne van GOGO is geheel online te volgen. GOGO post vooral veel en verschillende content, een rode draad lijkt er niet echt in te zitten. Ze komen wel met een aantal vette dingen.

Zo is er bijvoorbeeld de GOGO speciaal voor jongeren die op vakantie gaan met de organisatie. Dit is een flirt app die aan de hand van je bestemming andere vakantiegangers laat zien. Scheelt weer een hoop gedoe op de plaats van bestemming.

GOGOappFW

Een ander gaaf onderdeel is de user generated aftermovie die GOGO gaat maken. Helaas kunnen we het eindresultaat nog niet zien, even afwachten nog.

gogo user generated movie

Influencer marketing kan natuurlijk ook niet achterblijven. Daarom werkt GOGO Tours samen met de jongens van Stuk TV die Rimini onveilig maken. Toch zo’n anderhalf miljoen views!

Accepteer cookies

Het is heel veel verschillende content. Zijn ze de draad kwijt of is het juist onderdeel van de strategie om zo divers te posten?

Coca-Cola – #Cokesummer

Coca-Cola heeft ook een coole campagne lopen! Ze komen deze zomer met een unieke verpakking waarin thermische inkt is verwerkt. De inkt van deze verpakkingen verkleurt wanneer het van temperatuur verandert, zo kun je gemakkelijk zien of jouw cola de perfecte temperatuur heeft.

#cokesummer cans

Als je van een coole cola aan het genieten bent, kun je ook nog een tripje winnen naar de Coca-Cola Beachhouse. Als je een foto maakt en deze plaatst met #cokesummer, maak je kans op een geheel verzorgd weekend weg in dit speciaal ingerichte huisje. Zo krijg je veel user generated content, simpel en effectief!

Coca Cola Beach House

Andere zomerse campagnes

Een andere leuke zomerse campagne is die van Uber: Uber Icecream. “Because everybody loves ice cream”, zo simpel. Ice cream on demand!

uber icecream

Ook de logo design-wedstrijd van Fanta is leuk! Het zorgt ervoor dat de thuisblijvers ook nog wat te doen hebben.

Schermafbeelding 2016-07-22 om 15.28.04

Heb jij nog mooie zomercampagnes gespot?

Ondanks de komkommertijd kun je je kans pakken om mooie campagnes neer te zetten deze zomer. Heb jij nog leuke zomercampagnes gespot? Laat het me weten in een reactie.