Content

Hoe ons brein verschillende soorten content verwerkt [infographic]

0

Iedereen is er tegenwoordig mee bezig. Hoe zetten we een goede content-marketingstrategie op? Waarschijnlijk heb je ook al wel gemerkt, het is niet zo makkelijk als het lijkt. We hebben een hoop content om te delen, maar hoe gaan we dat nu verpakken? In een blog? Een video? Of misschien een infographic?

Om hier een goede keuze in te maken, is het belangrijk dat we weten hoe onze lezers verschillende soorten content verwerken. Volgens een infographic van Main Path Marketing (zie onderaan dit artikel) verwerken we content namelijk op verschillende manieren én beïnvloedt dit vervolgens wat we met de boodschap doen.

Verbinden door te boeien

Wil je een relatie met je lezers opbouwen? Dan kun je het best kiezen voor tekstuele content. Als je een verhaal leest, dan visualiseer je het zelf altijd in je hoofd. Je hersenen zijn dan op precies dezelfde plek geactiveerd als dat je het ook in werkelijkheid zou zien. Dat visualiseren doet iedereen. Ooit weleens een boek gelezen dat later verfilmd is en dat je de acteurs niet geschikt vond?

Kies in het geval wanneer je echt een relatie wil opbouwen met je lezers dus voor tekstuele content. Bijvoorbeeld blogs, whitepapers, e-books, enzovoort. Maar knal je hier nu een bult informatie in en ben je dan klaar? Nee. Je lezers lopen warm voor pakkende verhalen. Verbind ze dus door ze te boeien met een goed verhaal.

Je lezers lopen warm voor pakkende verhalen.

shutterstock_394222996

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden          

Het kost ons brein slechts 250 milliseconden om een symbool te verwerken en één-tiende van een seconde om een beeld te verwerken. Beelden helpen je lezers ook om complexe data sneller te begrijpen en worden opgeslagen in ons langetermijngeheugen. Als je dus informatie snel wil overbrengen of als je content complex is, maak dan gebruik van beelden.

Bijvoorbeeld in een infographic. Ik durf erom te wedden dat er een heleboel lezers van dit artikel deze tekst overslaan en meteen naar onder scrollen naar de gemakkelijkere versie die sneller te verwerken is (ho, nou niet gaan scrollen).

Interactieve content        

Zit je nog op Facebook? Dan kun je al die quiz-uitslagen die iedereen deelt niet gemist hebben. Je doet een onzin-quiz van een minuut en je krijgt een gepersonaliseerde uitslag, over welke Disney prins of -prinses je bijvoorbeeld bent. Klinkt stom hé. Maar het werkt echt! Wil je dat je content veel wordt gedeeld? Gebruik dan interactieve content, zoals een quiz of een interactieve infographic.

Interactieve content zorgt ervoor dat je op een persoonlijk niveau verbonden raakt met je doelgroep. Door een interactieve belevenis te creëren, zal hij of zij je niet snel vergeten (ik ben trouwens Elza van Frozen ;-)).

Interactieve content zorgt ervoor dat je op een persoonlijk niveau verbonden raakt met je doelgroep.

Accepteer cookies

Roep emotie op     

Als je het filmpje hebt gezien, dan begrijp je het meteen. Wil je dat content emoties oproept? Ga dan voor video. Tekst en beeld kunnen natuurlijk ook een glimlach achterlaten, maar film zorgt er echt voor dat we kunnen lachen, in tranen uitbarsten of geïnspireerd raken.

Je kunt een soort commercial maken zoals bovenstaande video. Een vlog, een webinar of een instructievideo.

Infographic

Bekijk hier de infographic van Main Path Marketing. Gebruik deze informatie slim! Zo haal je optimale ROI uit je content-marketinginspanningen.

content_brain_infographic

En denk je dat je zo een goed idee hebt gekregen over welke content je op welke manier gaat inzetten? Of heb je nog meer ideeën hoe je content kunt verpakken?

Afbeelding intro met dank aan 123RF.