Social media

32 interessante feiten en cijfers over social media [infographic]

0

Het socialmedia-gebruik door jong en oud blijft groeien, net zoals het inzetten van deze platformen door merken en bedrijven. Eerder kon je in de serie Infographic Day lezen over het gebruik van social media door verschillende generaties. In deze infographic vind je alle interessante feiten en cijfers over social media op een rij.

Aan de hand van een onderzoek heeft Red Website Design socialmedia-statistieken gevisualiseerd in onderstaande infographic. Hoewel veel cijfers gaan over Amerikaanse gebruikers, blijft de visual interessant. Je ziet statistieken die bekend zijn, zoals het feit dat Facebook nog steeds het populairste platform van dit moment is. Maar ook minder bekende data komen voorbij.

Wist jij bijvoorbeeld dat de gemiddelde LinkedIn-gebruiker maandelijks 17 minuten actief is op het platform? En wist je dat de helft van de Instagram-gebruikers dagelijks actief is? 35 procent van de gebruikers zegt een aantal keren per dag in te loggen. Per dag worden op Snapchat meer dan 400 miljoen snaps geplaatst en bijna 9.000 foto’s worden per seconde gedeeld.

Wil je meer feiten en cijfers lezen over het gebruik van social media? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

infographic socialmedia-feiten

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier worden de beste infographics, screencasts en visuals over online en social geplaatst.

 

Afbeelding intro met dank aan Unsplash/Bruno Gomiero