Social media

Zo gebruiken verschillende generaties social media [infographic]

0

Als je effectief met social media aan de slag wilt gaan, is de eerste stap die je maakt het opzetten van een strategie en een plan van aanpak. Daarmee krijg je inzicht en heb je een duidelijk doel voor ogen. Onderdeel van dit plan is het definiëren van je doelgroep én onderzoeken op welke platformen die actief is.

Waar bevindt jouw doelgroep zich?

Recente cijfers opzoeken van de populairste socialmedia-platformen van dit moment, is niet voldoende om inzicht te krijgen welke platformen jouw doelgroep gebruikt. Het kan een richtlijn zijn om verder onderzoek te doen naar het gebruik van deze platformen door je klanten. Iedere generatie is in meer of mindere mate actief op een socialmedia-platform. Bekijk de onderstaande infographic van WebpageFX voor feiten en cijfers over het gebruik van social media door de verschillende generaties. De cijfers zijn met name gebaseerd op de Amerikaanse gebruikers, maar dat maakt de visual niet minder interessant.

Feiten en cijfers op een rij

Naast deze specifieke informatie, laat de visual ook interessante statistieken zien over het gebruik van social media in het algemeen. Momenteel zijn er wereldwijd 2,3 miljard actieve socialmedia-gebruikers. Ruim 90 procent van de retail brands maakt gebruik van minstens twee platformen. Op Facebook wordt iedere seconde zes nieuwe profielen aangemaakt. Dagelijks wordt op Twitter 500 miljoen berichten en op Instagram meer dan 80 miljoen foto’s gepubliceerd.

Cijfers die aantonen dat je als ondernemer niet om social media heen kan. De ontwikkelingen gaan snel, het aantal gebruikers stijgt iedere dag. Wil je meer weten over hoe jouw doelgroep social media gebruikt? Bekijk dan de infographic hieronder. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

het-gebruik-van-social-media-per-generatie-infographic

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier worden de beste infographics, screencasts en visuals over online en social geplaatst.

Afbeelding header met dank aan 123RF.com