Customer experience

Google introduceert nieuwe Analytics-trackingscode: gtag.js

0

Google komt met een nieuwe Analytics-trackingscode: gtag.js. Eén van de voornaamste redenen voor het uitbrengen van een nieuwe versie, is dat overstappen na een implementatie met Google Tag Manager in de huidige versie (analytics.js) omslachtig is.

Over deze nieuwe ontwikkeling hoorde ik op de Google Analytics Summit 2017. Tijdens dit tweedaagse evenement geven productmanager en ontwikkelaars van Google presentaties over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Google Analytics, de 360 Suite, Attribute, Data Studio, Optimize, Cloud/BigQuery, Surveys en Tag Manager.

Er waren veel aankondigingen en demo’s van nieuwe ontwikkelingen die we in de toekomst misschien nog gaan zien. Helaas mag niet alles publiekelijk gedeeld worden, omdat de meeste aankondigingen nog in ontwikkeling zijn. Over de nieuwe trackingscode mag ik gelukkig wel vertellen.

Ook dit fantastische uitzicht tijdens het evenement, wil ik jullie niet onthouden 😉

Meer weten?

Meer weten over gtag.js? Lees de ontwikkelaarsinformatie op de website van Google. Ik ben benieuwd, is deze nieuwe trackingscode iets voor jou?