Marketing technology

Professionele webhosting voor bedrijven [5 voordelen]

0

Heb jij of werk jij bij een bedrijf dat online actief is? Dan is webhosting een belangrijk onderdeel, want door de webhosting staat jouw website online en is deze bereikbaar voor potentiële klanten. Investeren in goede webhosting kan dan ook een grote rol spelen in de groei van het bedrijf. Het helpt bedrijven namelijk om online betere resultaten te krijgen.

Een professioneel webhosting-pakket biedt een groot aantal voordelen ten opzichte van een goedkoop webhosting-pakket. Omdat goede en snelle hosting dus zo belangrijk is, zet ik de 5 grootste voordelen van professionele webhosting op een rij!

1. Betrouwbaarheid

Tegenwoordig heb je de keuze uit honderden verschillende hosting-providers. Hierdoor is het een grote uitdaging geworden om te kiezen welke hosting het meest geschikt is voor jouw website of webshop. Je kunt namelijk een goedkoop hostingpakket bij een bekende hosting-provider aanschaffen, maar dan lijkt het net of je denkt dat niemand jouw website of webshop zal gaan bezoeken.

Het nadeel van dit soort goedkope hosting-pakketten is dat ze een stuk minder betrouwbaar zijn en gemakkelijker gehackt kunnen worden. Dit komt onder andere doordat goedkope hosting gebruik maakt van shared hosting. Op een shared hosting-server staan grote hoeveelheden websites waardoor het voor hackers makkelijk is om een zwakke schakel te vinden.

Je kunt veel geld besparen door goedkope hosting te kiezen, maar naar mijn mening is het niet de moeite waard. De goedkope hosting kan namelijk zoveel invloed hebben op prestaties van jouw website.

2. Snelheid

Elke website of webshop wil zo goed mogelijk gevonden worden in Google. Vanuit Google kun je namelijk veel potentiële klanten halen die op zoek zijn naar jouw diensten of producten. Echter is snelheid één van de factoren die meespeelt in de vindbaarheid van jouw website.

Google laat dit goed zien en merken met de komst van de Core Web Vitals. Dit is een update waarmee Google de kwaliteit van de getoonde websites in de zoekresultaten wil verhogen. Hier wordt dan vooral gekeken naar de gebruikservaring voor de bezoeker. De snelheid wordt hier op verschillende manieren in meegenomen.

Als je kiest voor professionele hosting kun je altijd uitgaan van een snellere website. Vooral wanneer je overstapt van shared hosting naar cloud- of dedicated hosting zal je grote verschillen merken.

Je kunt daarbij ook kijken naar hosting-providers die HTTP3 ondersteunen. Dit is een nieuw protocol dat zorgt voor betere transmissiesnelheden, kortere laadtijden en een nog stabielere verbinding. Op dit moment kun je hiervoor onder andere terecht bij A2 Hosting.

Webhosting-snelheid

3. Ongelimiteerde ruimte

Wanneer je kiest voor gratis of goedkope webhosting krijg je vaak maar beperkte opslagruimte en bandbreedte. Dit is erg jammer, want hierdoor moet je er goed op letten dat je onder deze limieten blijft. Ga je over de limieten heen? Dan zijn er hosting-providers die je website zelfs offline halen. Als je iets wil voorkomen is dat het wel!

Door te kiezen voor professionele webhosting is dit probleem al een stuk minder aanwezig. De limieten zullen namelijk een stuk hoger liggen. In de meeste gevallen zijn er zelfs helemaal geen limieten en heb jij een onbeperkte hoeveelheid aan opslagruimte en bandbreedte. Hierdoor kun jij zonder zorgen aan de SEO van jouw website blijven werken!

4. Betere beveiliging

Een ander groot voordeel van professionele hosting ten opzichte van de goedkope of gratis hosting is de beveiliging. Professionele hosting beschikt bijvoorbeeld over een hoop functionaliteiten die jouw website en de server beter beveiligen. Daarbij zijn er professionele systeemingenieurs aanwezig die de menselijke controle op dit gebied uitvoeren.

Enkele belangrijke beveiligingsmaatregelen die professionele webhosting-bedrijven gebruiken zijn het scannen van virussen, beveiligingsaudits, spamfilters, 24/7 server-monitoring en updaten van het besturingssysteem. Al deze systemen samen voorkomen dat jouw server van buitenaf wordt platgelegd.

5. Meer omzet

Natuurlijk brengt professionele hosting niet alleen voordelen op het gebied van snelheid, beveiliging en andere aan de server gerelateerde zaken. Doordat jij kiest voor betere hosting is jouw website sneller. Dat resulteert uiteindelijk in een betere vindbaarheid in zoekmachines als Google.

Doordat jouw website of webshop beter gevonden wordt in de zoekmachines krijg jij meer bezoekers. Deze bezoekers hebben met hun zoekopdracht al aangetoond dat ze aansluiten bij jouw doelgroep. Hoogstwaarschijnlijk zijn ze geïnteresseerd in jouw producten of diensten. Door jouw website goed in te richten en bijvoorbeeld gebruik te maken van e-mailmarketing en/of retargeting ads kun jij meer omzet uit jouw website halen. Dit is voor bedrijven één van de belangrijkste factoren en daarom is het belangrijk om te investeren in kwalitatief goede en snelle webhosting.

Welk type hosting kan worden beschouwd als snel?

Wanneer je het hebt over webhosting heb je eigenlijk de keuze uit drie verschillende soorten hosting. Het gaat dan om shared hosting, VPS hosting en dedicated server hosting. Welke hosting kun je hier nu precies zien als ‘professionele’ webhosting?

  • Shared hosting: dit is de goedkoopste vorm van hosting en heeft ook de meeste nadelen. Bij vrijwel alle hosting-providers kun je al voor enkele euro’s per maand een shared hosting-pakket afnemen. Zoals je hebt gelezen houdt shared hosting in dat je de server deelt en dat betekent een tragere en minder veilige server en website.
  • VPS hosting: de volgende stap is VPS hosting. Deze hosting is alweer een stukje sneller dan shared hosting, maar nog niet de snelste hosting. Je krijgt namelijk een eigen stukje op een server, maar verder staan er ook nog steeds andere websites op de server.
  • Dedicated hosting: dit is eigenlijk de enige vorm van hosting die je echt onder de supersnelle hosting kunt plaatsen. Met dedicated hosting heb je namelijk de hele server voor jezelf en hoef je dus niks te delen met anderen. Een groot voordeel hiervan is dat je het maximum van 99,99% uptime met jouw website kunt bereiken.

Wat kost professionele hosting?

Eén van de fouten die veel bedrijven maken wanneer ze een nieuwe hosting-provider zoeken, is te veel kijken naar de kosten. Tuurlijk is het belangrijk om naar de kosten te kijken, want deze moeten ook verantwoord kunnen worden. Echter moet je ze dan wel vergelijken met dezelfde soort hosting.

Je kunt bijvoorbeeld niet een dedicated hosting-pakket vergelijken met een shared hosting-pakket. Het shared hosting-pakket is inderdaad een stuk goedkoper, maar ook veel minder snel, minder veilig, minder betrouwbaar en ga zo maar door.

Wanneer je kiest voor dedicated hosting beginnen de kosten vanaf ongeveer €100 euro per maand. Dit is echter wel afhankelijk van of je kiest voor managed of unmanaged dedicated hosting.

Heb jij nog aanvullingen? Laat het weten in de reacties.