10x populair: de beste tijden om te posten, ChatGPT-sneltoetsen & AI slim inzetten voor contentcreatie

Wat zijn in 2025 de beste tijden om te posten op LinkedIn, Instagram, TikTok, Facebook en X? En wist je dat je heel veel tijd kunt besparen met ChatGPT-sneltoetsen, maar ook tijd kunt besparen door AI slim in te zetten voor contentcreatie? Dit – en meer – vind je in de top 10 best gelezen Frankwatching-artikelen van de maand april.
1. 1 april! Maken deze 18 merken een grap, of niet?
De maand begon met de ‘dag van de grap’, waar weer veel bedrijven op inspeelden. Welke grappen zijn we dit jaar tegengekomen? We hebben de 18 leukste op een rij gezet. Wie weet geeft het je inspiratie voor jouw 1 april-grap voor volgend jaar.
2. De beste tijden om te posten op LinkedIn, Instagram, TikTok, Facebook & X in 2025
Zoals ieder jaar publiceert Sprout Social hun onderzoek naar socialmedia-gebruik. Hiervoor hebben ze data van meer dan 30.000 klanten geanalyseerd. Uit dit onderzoek komen richtlijnen voor de beste tijden om te posten op verschillende social platformen en die in het algemeen. Wil jij weten of jij al goed bezig bent? Dit zijn de beste tijden om te posten op LinkedIn, Instagram, TikTok en X in 2025.
Nog goed om te benoemen: er is geen kant-en-klaar recept voor wat werkt voor jouw merk en in jouw sector. Gebruik de tijden dus vooral om te kijken wat voor jou werkt. Hou je statistieken in de gaten, stuur bij waar nodig en vergeet niet om lekker creatief te blijven en te experimenten.
3. ChatGPT-sneltoetsen: versnel je workflow met custom shortcuts
Je verspilt dagelijks 30% van je tijd zonder dat je het doorhebt. Waarom? Omdat je prompts steeds opnieuw moet typen, uitleggen en corrigeren. Maar dat kun je oplossen, met custom ChatGPT-sneltoetsen. Hoe je je eigen ChatGPT-sneltoetsen maakt legt Mark Westra stap-voor-stap uit. Daarnaast deelt hij een uitgebreide lijst met handige sneltoetsen die je zo kunt overnemen.
4. Communicatieteams bij gemeenten onder druk: van oorzaak tot tips
Communicatieteams bij gemeenten staan onder toenemende druk. Uit recent onderzoek blijkt dat bijna 80% van hen een groei in communicatievraag ziet, terwijl de beschikbare capaciteit achterblijft. Wat zijn de grootste uitdagingen en hoe kunnen teams hiermee omgaan? Sanne van Eldik vroeg vakgenoten hun tips en aanbevelingen te delen, die ze deelt in dit artikel.
5. Brengt nieuwe doorbraak bij OpenAI ons deze week een stap dichterbij AGI?
OpenAI heeft in april twee nieuwe modellen gelanceerd: o3 en o4-mini. Een doorbraak die ons dichter bij Artificial General Intelligence (AGI) brengt. De modellen kunnen zelfstandig nieuwe ideeën bedenken en experimenten voorstellen. Tijdens AI Marketing Event sprak Jerrel Arkes met experts Mark Westra en Bart Ensink over de weg naar AGI. Ze bespraken de vijf niveaus die OpenAI heeft gedefinieerd om daar te komen. Over dit alles deed Jerrel ook verslag.
6. Manus: een marketingmeesterwerk, maakt deze nieuwe AI-tool het waar?
De lancering van DeepSeek eerder dit jaar schudde de AI-sector al op, maar nu is er Manus. Een AI-agent die niet alleen reageert op commando’s, maar zelfstandig taken uitvoert. Jan Scheele testte de tool en deelt zijn ervaringen.
7. AI-agents voor marketeers: een hype of realiteit?
Zie je het al voor je? Je drukt op één knop en je wekelijkse rapportages, social posts én campagne-optimalisaties worden automatisch geregeld. Klinkt als de ultieme droom van een marketeer, toch? AI-agents maken dit nu al mogelijk. Maar werkt het écht?
Mark Westra vertelt in dit artikel wat AI-agents wél en niet kunnen in 2025 en deelt daarbij wat je als marketeer nu al kunt doen om samen te (leren) werken met AI-agents.
8. 13 manieren om AI slim in te zetten voor contentcreatie
Sinds AI steeds meer wordt geïntegreerd in het dagelijks leven, horen we ook vaker dat AI contentcreatie zal overnemen. Julia Helmich denkt dat het wel meevalt en gebruikt AI-tools vooral om haar content naar een hoger niveau te tillen. Als assistent dus.
Ze deelt in haar artikel hoe ze dit doet en hoe ook jij AI als assistent kunt gebruiken voor tekst, beelden en videocontentcreatie, inclusief tips en tools.
9. Slimmer werken met Copilot in Word, Excel, Outlook & meer
De potentie van Copilot is enorm. De tool is een handige assistent die je werk een stuk efficiënter kan maken. Pieter Fokkema legt uit hoe je met behulp van Copilot onder andere:
- Geen gebrek aan inspiratie in Word meer hebt
- Binnen seconden inzichten hebt uit Excel
- Je inbox in minuten kan opruimen in Outlook
- Altijd bijgepraat bent in Teams-vergaderingen
10. Wat Google’s AI-overviews betekenen voor SEO, helpful content & contentmarketing
AI-overviews zijn stukjes informatie in Google, door AI gemaakt, waarin je ‘het antwoord op je zoekopdracht’ kunt vinden. Voor ons in Nederland nieuw, maar voor de rest van de wereld niet. Maar Google heeft laten weten dat het ook naar landen in de EU gaat komen.
Wat betekent dit voor SEO, helpful content en contentmarketing? Daar schreef Chantal Smink een uitgebreid artikel over.
Dit was de top 10 van april 2025. Ben je benieuwd naar de populairste artikelen van andere maanden? Die vind je hier.