Boek Vinden binden & boeien van medewerkers. 51 tips voor personeelsbeleid in de horeca, zorg en retail

Vinden binden & boeien van medewerkers. 51 tips voor personeelsbeleid in de horeca, zorg en retail

Petra Venekamp
2024
Nederlands
€ 12.95
0
0
0
0

Horeca-expert Petra Venekamp (ConcreetAdvies) brengt deze maand haar nieuwste boek Vinden binden & boeien van medewerkers. 51 tips voor personeelsbeleid in de horeca, zorg en retail uit. Daarin laat ze zien aan welke verschillende knoppen je als leidinggevende kunt draaien om je personeelsbeleid te optimaliseren.

Veel bedrijven in de horeca, zorg en retail zijn op zoek naar medewerkers. Er is zelfs sprake van een ‘war on talent’. Die arbeidskrapte gaat dit keer -mede door de vergrijzing- langer duren, zo verwacht horeca-expert Petra Venekamp. “Wie denkt dat je even een ‘blik’ personeel kunt opentrekken om het medewerkerstekort aan te vullen, heeft het mis. Je moet nu als ondernemer of leidinggevende aan veel meer verschillende knoppen draaien om een combinatie van oplossingen te vinden.”

Op basis van haar horeca-ervaringen als leidinggevende en als horeca-adviseur heeft Petra haar nieuwe boek geschreven. Ze deelt hierin 51 tips voor het personeelsbeleid van bedrijven in de horeca, zorg en retail. Veel van deze tips zijn gebaseerd op haar werkervaring en op verschillende onderzoeken. Naast de praktische tips, bevat dit boek direct bruikbare checklisten, voorbeelden en is er ruimte om aantekeningen te maken.

Het boek geeft verschillende ideeën voor het vinden van medewerkers. Verder geeft de auteur informatie over het proces van het aannemen, het inwerken en veel tools voor het behouden van medewerkers.Alle boeken