BloggersBox: editie dinsdag

0

[[image:bloggersbox.jpg::right:1]]— BloggersBox: vandaag gelezen in Frankwatching’s e-mailbox — Vandaag twee interessante berichten in de BloggersBox. Het Rijksmuseum heeft een erg passende viral e-card laten ontwikkelen in het kader van het vergroten van het gezelschap ‘de Vrienden van het Rijksmuseum’. Affilliate marketing bureau M4N boekt veel succes met de aanpak waarbij de conversiecijfers van campagnes openlijk op de site gepubliceerd worden en presenteert nieuwe boeiende overzichten en kentallen.

Rijksmuseum introduceert de Vriendenkaart

[[image:down.jpg::right:1]]Het Rijksmuseum is geliefd bij cultuurliefhebbers over de hele wereld en wordt alom gezien als één van de mooiste nationale musea. De laatste jaren krijgt het Rijksmuseum ook steeds meer betekenis voor de Nederlanders zèlf. Een groeiend aantal mensen beseft hoe waardevol de rol van het Rijksmuseum is voor de Nederlandse kunst en geschiedenis. Veel mensen willen graag actief bijdragen aan het behoud van ons cultureel erfgoed. Tegelijkertijd heeft het Rijksmuseum de wens om intensiever contact te houden met mensen die het museum een warm hart toedragen. Om die reden is besloten om een speciaal gezelschap in het leven te roepen: de Vrienden van het Rijksmuseum. Om meer mensen op een originele manier kennis te laten maken met deze vriendenorganisatie, heeft het Rijksmuseum een e-card laten maken door reclamebureau Skipintro, in de vorm van een filmpje. Je kunt de e-card versturen vanaf de pagina Vrienden van het Rijksmuseum (de banner staat in de rechterbovenhoek). Wat mij betreft origineel, mooi en vooral goed passend bij de doelgroep.

Affiliate marketing netwerk M4N: conversiecijfers online

[[image:m4ntop10.jpg::right:0]]Affiliate marketing als onderdeel van een marketingstrategie is steeds meer in opmars. Centraal hierbij staat het verbeteren van verkoopresultaten door het uitbreiden van verkooppunten op internet. Een webmaster plaatst links van een adverteerder op zijn of haar website(s). Zo plaatst kinderkleding.pagina.nl een tekstlink naar de kinderafdeling van Wehkamp. De webmaster of exploitant (affiliate) ontvangt van de adverteerder een vergoeding voor de geleverde bezoeker en vaak nog een extra vergoeding als een consument via die advertentie iets koopt of aanvraagt: we hebben het dan over Performance Based Marketing.

Affiliate marketing netwerk M4N richt zich vanaf 2001 op het verbeteren van het online koopproces van consumenten door het creëren van een affiliate marketing netwerk. Het bedrijf, binnenkort vijf jaar oud, maakt in tegenstelling tot andere affiliate marketingpartijen de conversiecijfers van haar affiliate marketingcampagnes volledig toegankelijk. Hierdoor kan zowel de webmaster als de adverteerder de advertenties aanpassen en daarmee het koopproces verbeteren. Zo staat de top 10 van adverteerders en webmasters inclusief de huidige eCPC’s (Effectieve inkomsten/uitgaven per doorgestuurde bezoeker) wekelijks op de site (het complete overzicht vind je hier en voor partners is er hier nog meer).

Enkele interessante (en recente) M4N cijfers:

  • Per maand klikken 2,7 miljoen mensen door naar een product of dienst via het netwerk van M4N
  • Op drukke tijden, meestal na het eten om 7 uur ‘s avonds, zijn dat 3 bezoekers per seconde
  • Deze bezoekers besteden meer dan 2 miljoen euro per maand
  • M4N werkt met meer dan 1000 actieve affiliate partners met meer dan 10.000 websites
  • Gemiddelde groei per maand is 10 procent
  • Meerdere servers handelen per uur 290.000 en per maand 122 miljoen views af

Door de eigentijdse open benadering die M4N gekozen heeft, krijgen alle partijen inzicht in de effecten van affiliate marketing. Ze kunnen leren wat succesvolle en minder succesvolle marketingactiviteiten zijn. De kwaliteit van zowel de websites van de affiliate’s als het promotiemateriaal van de adverteerders neemt hier door toe. De aanpak lijkt zijn vruchten af te werpen. M4N zal dit jaar naar verwachting met meer dan 200 procent groeien ten opzichte van vorig jaar.