Video

Vine: 10 marketing tips & creatieve voorbeelden

0

Vine is Twitter’s nieuwe video-app, waarmee je filmpjes van 6 seconden kunt filmen en delen via Twitter en Facebook. Vandaag geef ik je 10 tips en creatieve voorbeelden om Vine te gebruiken voor je marketing. Vergeet ook niet mijn basisuitleg over Vine te kijken.

1. Behind-the-scenes

Vine leent zich uitstekend voor korte ‘behind-the-scenes’ filmpjes. Laat zien hoe je collega’s met elkaar werken of neem een leuk vergadermoment op. Neem als voorbeeld deze Vine van J2TV:

2. Wees creatief

Zes seconden klinkt ontzettend kort en dat is het ook, maar toch kunnen vines erg bruikbaar zijn voor bedrijven of merken, vooral als je een beetje creatief bent.
Kijk maar eens naar deze doodle van General Electric: ontzettend shareable, omdat het creatief is. Bovendien een goede call to action in de tweet!

Je hebt maar 6 seconden, en dus zul je creatief moeten worden om die tijd te benutten.

3. Teaser

Maak een clip die dient als een teaser voor een event of webinar. Hier een kort filmpje van een interview met een voetballer, een teaser van een Brits TV-programma.

 4. Shareable branders

Vines kunnen ook dienen als korte, shareable filmpjes die je merk versterken. Urban Outfitters begon een aantal weken geleden een ‘bear off’ met Comedy Central. Dat leverde een aantal hele leuke vines op!

5. Hou het simpel

Leuk toch? Maar ja, natuurlijk heeft niet iedereen berenpakken op het werk liggen. Je kunt natuurlijk wel andere visuele dingen delen met je volgers. Deze coffeeshop in Virgina laat bijvoorbeeld heel kort zien hoe je een artsy latte maakt.

6. Gebruik close-ups

Wees niet bang om dicht op de camera te zitten. Wissel close-ups af met long-shots.

7. Productdemonstratie

Een korte product demonstratie of preview is ook een optie. Vogue bladert hier in 6 seconden door het nieuwste magazine.

8. Unboxing of giveaway

Wat dacht je van een versnelde unboxing video? Unboxings van producten doen t meestal erg goed in online video, maar ze duren zo lang!  Hier maar 6 seconden. Een leuke teaser voor een giveaway!

9. Wees creatief

Elk filmpje en elke foto die je deelt moet je merk versterken. Zorg ervoor dat het filmpje zo leuk, interessant of creatief is dat mensen ‘m willen delen!

10. Vertel je verhaal

Laat het ‘verhaal’ van jouw bedrijf of merk zien in 6 seconden. Uitdaging? Ja, zeker! Zo deed GAP het:

Tot volgende week!

Heb je vragen over vines? Of tips? Laat een reactie achter! En vergeet je je niet te abonneren op het Frankwatching YouTube-kanaal? Tot volgende week woensdag!