Video, How to

Vine: aan de slag met Twitter-video’s

0

Twitter heeft onlangs weer iets nieuws gelanceerd: Vine. Een video sharing app met een interessante twist: de videootjes die je opneemt, duren maximaal 6 seconden! In deze video laat ik je zien hoe je Vine installeert en gebruikt (en ja, hij duurt langer dan 6 seconden).

Accepteer cookies

Installeer Vine

Stap 1. Download Vine

Download Vine in de Apple App Store (Vine voor Android komt binnenkort). Log vervolgens in met je Twitter- of e-mailaccount. Als je inlogt met Twitter kan de app ook meteen al je Twitter info gebruiken. Zodra je inlogt, beland je op de Vine homepage. Als je nog geen mensen volgt, zie je de editor’s Vine-keuzes. Als je mensen volgt, zie je hier hun vines verschijnen.

Stap 2. Volg vrienden

Vind vrienden of andere mensen die je wil volgen en voeg ze toe. Je kunt automatisch je contacten delen met Vine, dan hoef je niet zelf op te zoeken.

Opnemen en delen met Vine

Stap 3. Neem op

Neem je eerste Vine op! Klik eerst op het cameraicoontje rechts bovenin je scherm.
Neem dan op door met je vinger het scherm aan te raken. Elke keer als je stopt met aanraken, stopt de opname. Hij gaat weer verder zodra je het scherm aanraakt. Je hebt 6 seconden voor je opname in totaal.

Tips:

  • Maak goed gebruik van je tijd. Laat een proces van 6 minuten in 6 seconden zien, door elke minuut slechts een seconde op te nemen.
  • Wees goed voorbereid. Je kunt niet een stukje video weghalen of ergens overheen nemen. Je kunt wel je hele video weghalen, maar niet halverwege editen. Denk dus van tevoren goed na wanneer je opneemt en voor hoe lang.
  • Vine neemt automatisch audio op. Voor een video zonder al te veel audio jumps en cuts, zorg ervoor dat je in een rustige ruimte zit, of een ruimte met constant achtergrondgeluid.

Stap 5. Preview je Vine-opname

Je kunt nu je Vine zien, voordat je de video deelt. Als je niet tevreden bent, kun je de video weghalen en opnieuw beginnen.

Stap 6: Deel je Vine

Je bent klaar! Deel je creatie op Vine, Twitter en Facebook!

Volgende week!

Een Vine maken is niet zo moeilijk. Maar wat is nou eigenlijk het nut van zo’n kort filmpje? Volgende week geef ik je een aantal goede marketingtoepassingen en voorbeelden van Vine. Als je vragen hebt of als er iets niet lukt, laat dan hieronder zeker een reactie achter. En vergeet je je niet te abonneren op het Frankwatching YouTube-kanaal? Tot volgende week woensdag!