Infographic

Social media: de cijfers van 2014 [infographic]

0

We zijn over de helft van het jaar 2014. Een mooi moment om de social media-balans op te maken. Wat is de stand van zaken? Is Facebook nog steeds het populairste netwerk? Of zien we een daling? En hoe staat het met opkomende platformen als Pinterest en Instagram? Je komt het te weten in deze editie van de serie Infographic Day.

Facebook blijft nummer 1

Website Digital Insights verzamelde feiten en cijfers over Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Google Plus, Vine, Snapchat, YouTube en weblogs. De resultaten zijn verwerkt in onderstaande infographic. Zijn er (schokkende) veranderingen? Nee, niet echt. Maar wel leuke feiten en cijfers over het gebruik van deze platformen. De visualisatie laat onder andere zien dat Facebook nog steeds het populairste platform van dit moment is. Maandelijks zijn er ruim 1 miljard actieve gebruikers. Maar ook bedrijven en merken weten het platform te vinden. Momenteel zijn er meer dan 50 miljoen pagina’s aangemaakt.

Iedere seconde 2 nieuwe LinkedIn-accounts

Ook Twitter is nog steeds een populair platform. Dagelijks worden 500 miljoen tweets verstuurd. Driekwart van de actieve gebruikers bezoekt het platform via een mobiel apparaat. Met meer dan 300 miljoen leden en maandelijks 187 miljoen actieve gebruikers, mag ook LinkedIn niet ontbreken in deze infographic. En het aantal leden stijgt iedere dag. Of beter gezegd, iedere seconde. Want iedere seconde maken minimaal 2 mensen een account aan. Wil je meer feiten en cijfers bekijken van de populairste sociale netwerken van dit moment? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken.

Deze afbeelding is niet langer beschikbaar.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.