Apps & Tools, How to, Trends

Ben jij al klaar voor de 3 nieuwste gratis Twitter Cards? [+stappenplan]

0

Heb jij het al geprobeerd, de vijf stappen om zelf een advertentiecampagne op Twitter te starten? Je kan deze campagne verder versterken met de inzet van Twitter Cards. In aanvulling op reeds bestaande Cards, ontdekte ik onlangs 3 nieuwe soorten Cards. Met de nieuwe Cards plus dit handige stappenplan optimaliseer jij eenvoudig je Twitter-campagne.

Twitter, van microblog naar second screen en salesfunnel

Ooit ontstond Twitter als een microblog, maar inmiddels zie je dat Twitter veel meer is dan alleen dat. Het is een uitstekend platform voor het delen van nieuws, informatie en ideeën. Het is daarmee een ideaal platform voor bedrijven om te participeren in publieke conversaties.

Second screen

Zo zie ik rondom grote evenementen een toenemend gebruik van Twitter als second screen platform. Denk aan momenten rondom een tv-programma, een live event, rondom je eigen marketingmoment, een onderwerp dat seizoensgebonden is (bijv. Sinterklaas of Kerst), maar ook dagelijkse, actuele onderwerpen.

Salesfunnel

Van alle Twitter-gebruikers geeft 56% aan beïnvloed te worden door content op Twitter voordat zij tot aankoop overgaan. Van deze gebruikers geeft 31% aan over zijn of haar nieuwe aankoop te twitteren. Je kan dus best zeggen dat consumenten de salesfunnel van begin tot eind bij Twitter kunnen doorlopen. Bedrijven en merken hebben hiermee de mogelijkheid om conversaties om te zetten in conversies.

Naamloos1

Voorbeeld van de Twitter Cards om foto’s onder de aandacht te brengen.

 

Voorbeeld: de beet van Suarez

Een mooi voorbeeld van een goede activatie met Twitter Cards en waarbij bedrijven direct konden inspelen op de actualiteit is wat de Engelse bookmaker Paddy Power heeft gedaan. Tijdens het WK, waarbij Suarez in de schouder beet van de Italiaan Chiellini, bood Paddy Power de mogelijkheid om te wedden op de vraag: hoe lang wordt Suarez hiervoor gestraft? Met één druk op de knop vanuit de tweet, werd de juiste webpagina geopend waarin jij je weddenschap kon plaatsen.

Vergroten van je online sales met nieuwe mogelijkheden van Twitter Cards

Twitter Cards is een gratis tool van Twitter. Wanneer je via het dashboard van Twitter inlogt, heb je een ruime keuze aan kaarten. Je selecteert de kaart die past bij jouw doel of boodschap en voegt deze toe aan je advertentie. Het lijkt daarmee op een call-to-action button. Denk bijvoorbeeld aan ‘Meer informatie’, ‘Meld je aan voor de nieuwsbrief’ of ‘Vraag de brochure op’.

blog-image_2

Je kan Twitter Cards ook inzetten om je app te promoten.

Nauwkeurig inzicht in statistieken

Het voordeel van het gebruik van deze kaarten, is dat je heel nauwkeurig inzage hebt in alle interacties. Daarnaast kan je de Twitterwebsite-tag toevoegen, waardoor je ook inzicht hebt in de statistieken vanaf het moment dat de Twitter-gebruiker Twitter verlaat en op jouw website of in jouw webshop verder gaat. Ook is deze tag te gebruiken voor re-marketing activiteiten.

1. Luister naar muziek of andere audio

De meest recent toegevoegde kaart is die van audio. Je kunt namelijk binnen Twitter direct een nummer beluisteren. Na het klikken op het bericht, wordt bijvoorbeeld automatisch Soundcloud of iTunes geopend en wordt het nummer afgespeeld. Ondertussen, terwijl je naar de muziek luistert, kan je gewoon verder scrollen op Twitter.

Naamloos

2. Direct video’s bekijken

Wat eraan zit te komen is de optie om direct video’s af te spelen vanuit een Tweet. Dit draait inmiddels in de betaversie en zit er dus aan te komen. Bedrijven als FOX NL hebben hier recentelijk al gebruik van gemaakt.

audio_card_blog_1

3. Betalen via Twitter

Zo ook de kaart die het mogelijk maakt direct aankopen te doen binnen Twitter. Als gebruiker geef je eenmalig je creditcard gegevens door, waardoor het met één druk op de knop mogelijk is de aankoop binnen Twitter te voltooien. Dat deze kaart geïntroduceerd wordt is geen nieuws meer, wel dat de kaart inmiddels in Amerika als experiment draait en dus de komende maanden doorgevoerd gaat worden naar alle overige landen. Stay tuned!

Handig: in 3 stappen de ideale Twitter ad-campagne

Binnen Twitter is adverteren een on-going proces. Plan, lanceer en optimaliseer en begin weer opnieuw. Zo doe je dat.

1. Begin met het formuleren van je doelen

Waarom wil je een advertentiecampagne starten? Voorbeelden van doelen zijn: betrokkenheid bij een bericht, nieuwe volgers bereiken en genereren, video views genereren, nieuwe website bezoekers of aankopen genereren, nieuwe leads bereiken en genereren of betrokkenheid met/ installaties van een app.

2. Maak gebruik van de beschikbare tools

Start met het opstellen van een contentkalender. Deze is beschikbaar via Twitter, waarin al vaste evenementen staan opgenomen. Of creëer er zelf één.

Zodra je weet welke boodschap je wilt delen en je de advertentiecampagne hebt opgezet, is het noodzakelijk om de juiste trackingtools te gebruiken:

  • Je kunt jouw CRM-database koppelen met Twitter of zelf een lijst uploaden;
  • Je kunt meten hoeveel mobiele apps gekocht zijn na het zien van of klikken op jouw advertentie;
  • Je kunt bijvoorbeeld exact zien hoeveel Twitter-gebruikers jouw video (organisch en betaald) gezien hebben;
  • Je kunt meten hoeveel nieuwe website bezoekers je hebt gekregen na het zien of klikken op jouw advertentie, welke aankopen er gedaan zijn, hoeveel pagina’s bezocht zijn etcetera.

3. Start je campagne voor een aantal weken en ga hem dan continu optimaliseren

Deze testfase is nodig om te zien hoe er door jouw doelgroep op gereageerd wordt en wat er gebeurt met jouw advertentie.

  • Wat doen bezoekers binnen Twitter? Wordt de gewenste actie ook daadwerkelijk uitgevoerd?
  • Wat doen zij zodra ze eenmaal op jouw website zijn aangekomen?
  • Werkt een andere afbeelding of tekst beter?
  • Is het nodig om je call-to-action aan te passen?
  • Welke advertentie werkt beter dan de anderen en waarom is dit?

 

twitter allsecure

En tot slot: heb een lange adem

Binnen Twitter-ads zijn drie stadia te formuleren: campagne kick-off, optimaliseren en her-optimaliseren. Houd dit ook voor jezelf aan en verwacht niet binnen een maand al uitstekende resultaten te boeken.

Heb je deze wel, dan doe je uiteraard iets heel goed. Onderzoek dan vooral wat het is dat je meteen goed doet. Maak dus altijd zoveel mogelijk gebruik van de statistieken die beschikbaar zijn over jouw campagne binnen Twitter.

Ik ben erg benieuwd hoe de ervaringen zijn met Twitter ads. Laat je het mij weten?