How to

Hoe begin je met adverteren op Facebook? [video]

0

Op 28 augustus van dit jaar behaalde Facebook 1 miljard actieve gebruikers op een dag. Een enorme mijlpaal. Eén op de zeven bewoners van de planeet die op dezelfde dag inlogt op een sociaal netwerk, dat was nog nooit vertoond. Dit betekent ook dat er veel bereik is voor adverteerders. Maar hoe begin je met Facebook-advertenties?

Anders gezegd, wat is het geheim van de Smith als het aankomt op adverteren op Facebook? In de Blab van gisteravond is Sybren Smith te gast: die staat garant voor veel kennis over dit onderwerp. Aangezien het organische bereik van Facebook steeds meer afneemt, worden advertenties belangrijker. Dus spreken we vooral over adverteren als inbound marketing-tactiek.

blab-facebook-marketing

Facebook in een inbound marketing-strategie

Inbound marketing verdeelt de customer journey in vier fases. Het aantrekken van bezoekers naar je site, conversie naar leads op diezelfde website, van leads naar klanten en klanten behouden. Facebook is in elk van deze fases goed inzetbaar, Sybren heeft daar een paar mooie voorbeelden van.

Bepaal je doelgroep

Als je wilt starten, doe je er goed aan eerst en vooral met je doelgroep aan de slag te gaan. Facebook biedt daarvoor een aantal tools die je inzicht geven in hoe die doelgroep op Facebook is vertegenwoordigd. Je kunt zelfs een bestaande doelgroep uploaden, waarbij Facebook dan soortgelijke profielen zoekt (look-a-like audiences). Zo leer je hoeveel potentie er in de Facebook-community voor jouw merk zit. Dat is een belangrijke eerste stap.

Begin met een klein budget

Het leuke van Facebook is dat je ook met een klein budget al veel kunt bereiken. Sybren legt uit hoe een campagne voor één euro werkt en hoe je begint met een campagne voor een beperkt budget. Dus, hoe zet je 150 euro per maand optimaal in? Eén tip springt eruit: wil je likes opbouwen, zorg dan dat je echt potentiële fans bereikt. Dat zijn bijvoorbeeld de bezoekers van je website die je in Facebook uitstekend kunt targetten met de custom audience pixel.

Facebook leads

Er was lange tijd kritiek dat het lastig is om leads te genereren op mobiel. Daar heeft Facebook iets aan gedaan met een nieuw type advertentie, speciaal voor het genereren van leads op mobiel: lead ads. Je maakt niet alleen de advertentie, maar ook de landingspagina en het formulier binnen Facebook. Sybren heeft er al mee getest, en met succes. Op zijn blog vind je trouwens een handig stappenplan voor het adverteren met Facebook lead ads.

Kijk de Blab terug

Wil je meer weten over adverteren op Facebook? Bekijk dan hierboven de replay van de Blab. In 50 minuten ben je op de hoogte van alles wat je moet weten om een goede start te maken met adverteren op Facebook.

Over Sybren Smith

Met zijn bedrijf Geheim van de Smith helpt Sybren organisaties Facebook succesvol in te zetten. Hij helpt je daarin niet alleen bij het ontwikkelen van een strategie maar ondersteunt ook bij het uitvoeren van de campagnes. Het is zeker aan te raden ook z’n blog even te bekijken, als je meer wilt leren over het onderwerp.

Zelf aan de slag met Blab

Ben je na het kijken van de Blab enthousiast over Blab geworden? Bekijk de video van Pelpina Trip met een how to van Blab. Wil je zelf starten met Blab? Lees dan het artikel ‘Starten met Blab in 9 stappen‘.

Inbound Marketing Talks is de wekelijkse Blab (elke donderdagavond om 20:30 uur) voor inbound marketing- en sales-professionals die graag willen leren van én ‘meeblabben’ met experts uit het vakgebied. IMT is een initiatief van Boom Inbound en Frankwatching en wordt gepresenteerd door Tim Daalderop van Frankwatching en Paul Neuteboom van Boom Inbound.

Illustratie intro met dank aan Fotolia.