Customer experience

Maak je website nog mobielvriendelijker [infographic]

0

Indexeert de mobiele crawler van Google jouw website al? Is jouw website responsive? En maak je al gebruik van AMP voor een snellere mobiele website? In dit artikel – met handige infographic – lees je tips om je website mobielvriendelijk(er) te maken en verder te optimaliseren.

Google’s mobiele crawler

In maart 2018 begon Google met het indexeren van websites op basis van de mobiele versie. Dit was in plaats van de desktop-variant. Deze mobiele index zal Google de komende tijd verder uitrollen. Door deze ontwikkeling is de kans groot dat Google straks alleen de mobiele variant van jouw website indexeert.

Op het moment dat Google jouw website bezoekt met de mobiele crawler, plaatst het je website op basis hiervan in de zoekresultaten. Het is dus van belang dat je geen belangrijke informatie op je mobiele website verbergt. Mogelijk indexeert Google dit dan namelijk niet!

Benieuwd of Google jouw website al met de mobiele crawler indexeert? Als je gebruikmaakt van Google Search Console ontvang je een melding als Google de mobile first-indexatie voor jouw website inschakelt. Bovendien zul je in de crawl logs een stijging zien in verkeer dat afkomstig is van de smartphone Googlebot.

Responsive website

De afgelopen jaren kon je veel lezen over de responsive website. Ook in 2018 zijn er nog steeds mobiele websites die niet responsive zijn, of waar op een andere manier gebruiksgemak ontbreekt. Gelukkig zijn er steeds meer website-eigenaren die de noodzaak inzien van een mobielvriendelijke website.

Nog niet overtuigd? In onderstaande infographic zie je waarom je het gebruiksvriendelijk maken van je mobiele website écht niet langer meer kunt uitstellen. Ook vind je een aantal handige tips en een link naar de test van Google. Daarmee kun je zelf testen hoe je website ervoor staat.

Je mobiele website nóg sneller met Google AMP

Een snelle website wordt steeds belangrijker, zeker op mobiele apparaten. Google biedt daarom sinds 2015 het Google AMP-platform aan. Met AMP kun je gemakkelijk je website nog sneller maken op mobiele apparaten. Dit doet AMP door een uitgeklede versie van je website te maken. Hierdoor laden webpagina’s op mobiele apparaten tot wel vier keer sneller!

Heb je een WordPress- of Drupal-website? Met de AMP-plugin kun je snel aan de slag. In de infographic hieronder zie je wat AMP voor jouw website kan betekenen. Meer weten over wat AMP precies is, en wat de voor- en nadelen zijn? Lees dan dit artikel over het inzetten van AMP.

Door AMP laden webpagina’s op mobiele apparaten tot wel vier keer sneller!

Feiten, cijfers & tips

Onderstaande infographic laat feiten en cijfers zien over mobiele gebruikers en mobiele websites. Daarnaast vind je in de infographic verschillende suggesties om je website mobielvriendelijk(er) te maken.

Infographic mobielvriendelijke mobiele website

Wat deed en doe jij om je mobiele website gebruiksvriendelijker te maken? Laat het me weten via een reactie hieronder!