Content

Waarom videomarketing loont – 12 cijfers [infographic]

0

Van kleine vlogs tot grote bedrijfsfilms: video’s zijn voor bedrijven en merken een middel om de naamsbekendheid te vergroten en nieuwe mensen te bereiken. Een belangrijk onderdeel om mee te nemen in de marketing- en communicatieplannen van je organisatie. Hoe populair en effectief is videomarketing inmiddels?

Video helpt consumenten in het beslissingsproces

Dat video een effectief middel is (mits je het natuurlijk op een goede manier inzet), maakt de onderstaande infographic van Raw Shorts duidelijk. Deze partij doet onderzoek naar de status van videomarketing anno 2019. Hieruit blijkt bijvoorbeeld dat 64 procent van de consumenten eerder een product koopt na het zien van een video over het betreffende product. En 90 procent van de video-kijkers geeft aan dat productvideo’s helpen bij het maken van een keuze.

Groot bereik via social media

De verwachting is dat video in 2020 voor 82 procent van het internetverkeer zal zorgen. Met name het delen van video’s via socialmediaplatformen zorgt voor een groot bereik. Video’s worden 1200 procent vaker gedeeld dan een bericht dat bestaat uit een afbeelding en tekst. Als het jouw doel is dat je content via social media wordt gedeeld, is het dus interessant om je te focussen op video-posts.

Als je een video ontwikkelt, moet je wel rekening houden met op welk platform je de video wil plaatsen. Zo werken korte video’s (korter dan 30 seconden) het beste op Instagram, terwijl video’s van vijf tot zeven minuten het beste werken op YouTube. Hierdoor is het zonde om slechts één video te ontwikkelen en deze via alle socialmediakanalen te delen.

Benieuwd naar de andere feiten en cijfers over videomarketing? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Infographic met 12 feiten over over videomarketing.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics en visuals over online en social media.