Social media

Dit is hoe laat & hoe vaak je het beste post op social media [infographic]

0

Als marketeer of socialmedia-beheerder wil je natuurlijk het maximale halen uit je socialmedia-activiteiten. Je zorgt voor relevante content voor je doelgroep, reageert op vragen, houdt statistieken bij en plaatst met regelmaat berichten. Bij het laatstgenoemde punt heerst soms verwarring. Hoe vaak moet je een bericht posten op Facebook? En wat is het beste tijdstip op Instagram?

Tip! Lees hier over de beste tijden om te posten op social media in 2022

Het perfecte tijdstip bestaat niet op social media

Er zijn verschillende antwoorden op deze vragen. Tijdens de lunch, begin van de avond of juist in het weekend. De activiteiten op social media gaan 24/7 door. Zorg er dan maar eens voor dat je opvalt tussen al die berichten.

Laat ik meteen duidelijk maken dat het perfecte tijdstip om een bericht te plaatsen op Facebook, Instagram of Twitter niet bestaat. Dat is namelijk afhankelijk van het moment waarop jouw doelgroep online is. Mocht je dit niet weten, dan zal je onderzoek moeten doen. Probeer verschillende dagen en momenten en bekijk de resultaten in de beheeromgeving van je bedrijfspagina. Hiermee krijg je binnen enkele minuten inzicht in het bereik van jouw berichten en kun je zien wat de beste momenten zijn.

Aan de slag met testen

Het perfecte tijdstip bestaat niet, maar er zijn verschillende onderzoeken naar de activiteiten op social media. Zo heeft Blog2Social de onderstaande infographic gemaakt met informatie over de beste dagen en tijdstippen om een bericht te plaatsen op verschillende socialmedia-platformen, zoals Facebook, LinkedIn, Twitter en Instagram.

Ook geven ze per platform tips over het aantal berichten dat je per dag zou kunnen plaatsen. De informatie uit deze visual kan je op weg helpen om te testen welke momenten aansluiten bij jouw doelgroep.

Benieuwd naar het totale overzicht van beste momenten om berichten te plaatsen op social media? Scrol naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Infographic met de beste tijden en frequentie om te posten op social media.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics en visuals over online en social media.