Social media

Businessrelaties verbeteren? Start met corporategifting-campagnes via LinkedIn

0

De feestdagen zijn een aanleiding om niet alleen je dierbare vrienden en familie te bedanken, maar juist ook je samenwerkingspartners. LinkedIn biedt een nieuwe mogelijkheid die hier perfect op inspeelt. Grote bedrijven kunnen nu hun conversie verhogen door ‘corporate gifting’-campagnes. Zo kan jouw B2B-doelgroep zijn of haar partners bedanken voor weer een jaar vol mooie projecten en samenwerkingen. In dit artikel lees je de voordelen van corporate gifting en waarom je dit als bedrijf wil inzetten.

Waarom is corporate gifting belangrijk?

Corporate gifting biedt veel waarde om een relatie op te bouwen of te versterken met relevante partners, prospects of klanten. Geven staat symbool voor waardering en dankbaarheid. Er zijn veel mogelijkheden om iemand te bedanken, maar als je zorgt voor een persoonlijke touch, laat je een betere indruk achter en wordt jouw gebaar sneller gewaardeerd. Zo ontstaat er een band tussen de gever en de ontvanger.

Een bekende uitspraak is: ‘Mensen doen graag business met mensen die zij kennen, mogen en vertrouwen’. Corporate gifting kan hierdoor ondersteuning bieden bij:

  • het opbouwen, onderhouden en versterken van relaties.
  • de fysieke afstand die door de coronacrisis is ontstaan en de bijbehorende barrières verminderen.
  • iets wat je niet elke dag doet in de businesswereld: uiten hoe erg je jouw contacten waardeert.

Welke voordelen biedt corporate gifting op LinkedIn?

Dat LinkedIn veelal wordt gebruikt voor business to business is wel duidelijk, connecten ontgaat niemand. Maar wat op dit platform nog weinig wordt ingezet om de connectie te vinden met de doelgroep, is social-advertisingcampagnes. Het inzetten van corporate gifting als advertisingcampagne biedt veel voordelen en is een opkomende strategie. Het is geschikt voor bureaus of grote bedrijven die een connectie willen vinden met hun targetdoelgroep. Maar wat is nu precies het geheim om succes te boeken met corporate gifting op LinkedIn?

  • Je bereikt de juiste doelgroep. Personen binnen organisaties die corporate cadeaus regelen zoals het hr-team, office managers, het management of andere B2- gerichte medewerkers zijn actief op LinkedIn.
  • Met campagnes kun je functiegericht op deze doelgroep targetten. Naast brede interesses waarop je kunt targetten, kun je je specifiek richten op functie, senioriteit of op de grootte van ondernemingen.
  • Je bereikt een nieuwe doelgroep, namelijk business to business in plaats van business to consumer. Bij deze personen kom jij top of mind, vooral als zij daadwerkelijk jouw producten afnemen en uitdelen aan hun werknemers (jouw B2C-doelgroep).
  • Daarnaast kun je zowel Engelstalige als Nederlandstalige campagnes inzetten, waardoor je een bredere B2B-doelgroep bereikt.
  • Je kunt producten in grote aantallen verkopen. Bedrijven kunnen zelf aangeven hoe groot de pakketten moeten zijn. Bijvoorbeeld 20, 50 of 100 stuks.

Corporate-giftingcampagnes gaan full-funnel op LinkedIn

Op LinkedIn creeër je ook brand awareness, wat je bereik kan vergroten. Wil je jouw campagne full-funnel inzetten, dan kun je deze campagnes het beste inzetten.

1. Traffic-campagne

Dit type campagne zorgt voor kliks naar je website. Als jij een speciale corporate gifting-landingspagina hebt, zorg je ervoor dat mensen hier informatie kunnen vinden over jouw bedrijf en product. Je creëert awareness en maakt mensen nieuwsgierig.

2. Lead-campagne

Mensen die jouw campagne hebben bezocht retarget je bijvoorbeeld door middel van een LinkedIn-tag (net zoals een Facebook-pixel). Gegevens verzamel je gemakkelijk door een invulformulier, waardoor je vervolgens informatie kunt delen. Dit kan handmatig of automatisch via een externe koppeling van jouw LinkedIn-campagne met een mailsysteem.

Conversie-campagne

Dit is optioneel als je op een corporate-giftingpagina direct (grotere) aantallen producten verkoopt. Retarget mensen die het lead-formulier hebben ingevuld of kies ervoor om mensen die je hebt bereikt na te bellen. Let bij campagne 2 bij het lead-formulier op informatie zoals, naam, achternaam, bedrijf, mailadres en telefoonnummer. Een praktische tip van LinkedIn is dat 5 velden de best way to go zijn voor een lead-formulier.

Via lead campagnes verzamel jij gegevens van je target audience en raken de juiste mensen enthousiast over jouw zakelijke product. Het aanbod met de bijbehorende conversie campagnes stuur je vervolgens naar een gerichte doelgroep die interesse toont in jouw corporate gifts. De groep is betrokken bij jouw merk waardoor de kans groter is dat je hieruit conversies realiseert.

Test je campagnes

Het is dus wel duidelijk waarom corporate gifting geschikt is om businessrelaties op te bouwen. Wil je graag jouw campagnes live zetten op LinkedIn? Goed bezig, maar zo’n nieuwe strategie vergt ook nieuwe A/B-testen. Zo kun je alle corporate-giftingcampagnes in een ander jasje steken. Probeer eens een sfeerbeeld, bewegend beeld of gebruik strakke lijnen. Combineer tekst en beeld en zorg ervoor dat je diverse uitingen creëert. Zo doe jij je eigen onderzoek naar campagne-optimalisatie voor jouw doelgroep. Analyseer wat het beste werkt en verbeter je strategie voor volgend jaar. Neem je learnings mee en haal nog meer leads en conversies binnen in 2022.

Overtuigd en wil je aan de slag met corporate-giftingcampagnes op LinkedIn? Vergeet dan niet een LinkedIn-tag te installeren om al jouw behaalde resultaten te analyseren. Bereik je met jouw product de gewenste doelgroep? Of moet je zaken bijschaven? Je ontdekt het wanneer je de analyses rapporteert. Zo kun jij volgend jaar nog meer conversies genereren op LinkedIn!