Partnercontent

Hoe geeft AI vorm aan de toekomst van social advertising?

0

Genietend van een kopje koffie op je werk, scrol je door je LinkedIn-feed om de dag langzaam te beginnen. Boem. OpenAI introduceert Sora: een generative-AI die is bedoeld om de hoge en intimiderende video-productiekosten te verlagen. Je scrolt verder naar beneden en daar zie je de volgende reclame- Gemini Ultra 1.5 Pro. Wauw, nu al?
Ook zie je een tip om sneller nieuwe reclameteksten te kunnen leveren. Want raad eens: je doelgroep is die advertentie waar je zo lang mee bezig bent geweest, nu al beu. Je bent gewoon niet snel genoeg.

Waarom is het tegenwoordig zo moeilijk om adverteerder te zijn? Omdat de oude manieren gewoon niet meer volstaan. Het echte plezier van dit werk vindt zijn oorsprong in innovatie. In dit artikel lees je hoe je jezelf, ondersteund door innovatie en AI, staande houdt in de razendsnelle competitieve wereld van advertising.

De verschuiving van traditionele naar moderne sociale reclame

Tegenwoordig verschillen de verwachtingen die aan adverteerders worden gesteld aanzienlijk van de verwachtingen van tien jaar geleden, met name op het gebied van social advertising. Als je kijkt naar de huidige gebruikspatronen op sociale media en hoe snel we scrollen, liken en klikken, is het duidelijk dat adverteerders voortdurend interessante, innovatieve en opvallende advertenties moeten leveren voor verschillende doelgroepen op sociale media.

De behoefte aan snelle contentproductie en drang naar hyperpersonalisatie hebben oude reclametactieken overbodig gemaakt. Daarom zijn veel hedendaagse marketeers ontevreden over de manier waarop de dingen nu werken. Wie wil er nu een werkdag doorbrengen met het aanpassen van één enkele visual in duizenden versies? Of een campagne opzetten terwijl er een stapel werk ligt te wachten?

De opkomst van AI in reclame: innovatieve oplossingen als antwoord

Generatieve AI-tools vormden zowel antwoorden als indicatoren voor de huidige situatie. Er is namelijk een eindeloze vraag naar creativiteit, en de mogelijkheden van de mens zijn nu eenmaal beperkt. De nieuwe AI-golf brengt de belofte met zich mee om over te stappen van generieke, one-size-fits-all campagnes naar een meer strategische en data-gedreven aanpak.

We zien dat native platforms deze golven omarmen, met Meta’s Advantage+, waarmee marketeers al het gedoe van het opzetten van campagnes kunnen overslaan, en met belangrijke doorbraken zoals Product Level Video, dat een sterke nadruk legt op het bereiken van de doelgroep die je normaal niet zou bereiken met beeld DPA op Meta.

Je komt dus niet ver zonder kennis te maken met een nieuwe AI-oplossing die de manier waarop je werkt zal veranderen, of dit volledig voor je zal doen. Maar de vraag blijft: Is AI onze vriend of onze vijand?

Het antwoord ligt in de manier waarop je ervoor kiest de onvermijdelijke veranderingen te omarmen.Zie je deze enorme verschuiving in de sector als een kans of als een bedreiging?

Weerstand overwinnen en een meester in marketing worden

Het aannemen van nieuwe technologieën gaat gepaard met uitdagingen. Veel marketingteams ondervinden weerstand bij het integreren van nieuwe tools in hun bestaande workflows. Het is echter niet langer haalbaar om erop te vertrouwen dat een persoon de productie voortdurend verhoogt zonder de hulp van innovatieve oplossingen. Technologie zal je verslaan. Ténzij je daar je voordeel mee doet.

Daarom vragen de meest vooruitstrevende marketeers zich af of zij het in zich hebben om operationeel te blijven in het nieuwe marketingtijdperk. Dit is een eerste gedachte die ervoor zal zorgen dat je een meester op het gebied van marketing wordt: een volledig uitgeruste marketeer die de cruciale noodzaak begrijpt om voorop te blijven lopen, en het werken met innovatieve tools in zijn vaardigheden opneemt, om te voorkomen dat deze verouderd raken.

Het allerbelangrijkste is dat succesvolle marketeers niet alleen op zoek zijn naar manieren om het werk gedaan te krijgen, maar dat ze op zoek zijn naar het ultieme (werk-)geluk.

Met andere woorden, het gaat erom enthousiast te worden over wat je dagelijks doet, in plaats van alleen maar taken van een lijst te schrappen.

Ga operationeel aan de slag en herwin het plezier van marketeer zijn

De boodschap is duidelijk: pas je aan het veranderende landschap aan door AI te omarmen, blijf voorop lopen, kom tegemoet aan de steeds veranderende eisen van consumenten en zorg voor betere resultaten.

Maar in plaats van alleen maar een hulpmiddel te kiezen dat je kunt gebruiken, kun je een partner kiezen die je helpt bij het navigeren door een steeds competitiever wordende markt.

Met Hunch krijg je niet alleen een technologie maar krijg je ook waardevolle kennis met betrekking tot de sector. Met behulp van onze expertise werken we samen met je team en leiden we hen op om de komende jaren met innovatie naar het volgende niveau van efficiëntie te komen. Met Hunch als partner, krijg je de hulpmiddelen en inzichten om innovatieve creatieve strategieën te leveren waar je trots op kunt zijn.

Door gebruik te maken van AI en automatisering zorgt Hunch ervoor dat je cross-channel productie en distributie naadloos verlopen, waardoor alle lastige taken worden geëlimineerd en je meer tijd overhoudt voor creatief denken.