Inspiratie, Verdieping

De Summer Expert Sessions: Travel

0

Deze week vinden de Summer Expert Sessions plaats. Deze organiseert WUA! in samenwerking met Yonego. 4 dagen lang oriënteren experts zich op een bepaalde branche. De experts krijgen 2 uur de tijd om via een opdracht websites te zoeken, bezoeken en te beoordelen. In dit artikel aandacht voor de expertreviews van een aantal travelsites.

Summer Expert Session Travel

Maandag 1 augustus was de reisbranche aan de beurt, ik had het genoegen om daar als expert aanwezig te mogen zijn. De opdracht was: ‘Ga op zoek naar een vakantie in Griekenland met partner of gezin’.

De experts Wouter Blok, Marc Sijtstra, Reinier Linthorst Homan, Patrick Mulder, Martin de Boer en ikzelf hadden 2 uur en 2 schermen om ons te oriënteren. Op het ene scherm boekten we de ene na de andere reis, op het andere scherm beantwoordden we een waslijst aan vragen over de website.

Na het beoordelen van de websites werden we naar de WUA!-videozaal geloodst, waar we in een paneldiscussie de volgende vragen doornamen:

  • Wie is online de beste aanbieder in je branche?
  • Wat zijn de best practices in de markt?
  • Waar liggen de belangrijkste knelpunten?
  • Wat zijn de concrete verbeterpunten per website?
  • Hoe moet de ideale website er uitzien?

De deelnemers, waaronder reismanagers van Neckermann, Cheaptickets.nl en D-Reizen, keken live mee in een andere ruimte. Het werd een interessante discussie met veel tips, waar de aanwezige reispartijen zeker mee aan de slag kunnen.

Enkele optimalisatiemogelijkheden die de revue passeerden:

  1. Gebruik grote (relevante) foto’s. Deze moeten ook aansluiten bij de zoekopdracht en landingspagina van de bezoeker.
  2. Filtermogelijkheden zijn erg belangrijk. Niets is vervelender dan een slechte zoekfunctionaliteit.  Geef de bezoeker ook opties om te filteren op bijvoorbeeld kindvriendelijkheid en type hotel; romantisch, modern, idyllisch.
  3. Gebruik reviews op je site en dan het liefst van een bekende partij als Zoover. Dit wekt vertrouwen bij de consument.
  4. In het boekingsproces vormen van ‘sense of urgency’ gebruiken zoals bijvoorbeeld ‘nog maar 2 kamers beschikbaar’ is zeker conversieverhogend.

Na de discussie was het tijd voor een gezellige boottocht over de Amstel, waarbij onder het genot van een drankje en een pizza nagepraat kon worden over de leerzame middag.

[vimeo]https://vimeo.com/27196915[/vimeo]

Discussie gemist? Bekijk dan de bovenstaande videocompilatie van de paneldiscussie!