Reportages

Hoe maak je je klanten blij? [IMT #8]

0

Hoe zorg je ervoor dat klanten blij van je worden? Zo blij, dat het uiteindelijk promotors van je merk worden? In de eerste aflevering van Inbound Marketing Talks in 2016, praten Tim en ik met Frans Reichardt. Frans praat, zoals altijd, gepassioneerd over zijn werk met klanten en persoonlijke ervaringen.

Je verwachtingen overtreffen

De essentie van blije klanten maken, zit in het overtreffen van verwachtingen. Zelfs het overtreffen van verwachtingen waarvan de klant niet eens wist dat hij ze had. @Nathalief brengt een model in via de commentbox, voor het overtreffen van die verwachting.

Daaruit blijkt dat het overtreffen van verwachting iets is waar je als organisatie een fundament voor kunt leggen. Een fundament dat gedragen moet worden door alle betrokkenen. Hélène van den Dungen kwam even aan boord om het concept ‘Superpromoters‘ van Rijn Vogelaar te bespreken. En ook Benjamin Wilgers kwam aan het woord: hij geeft aan een hele generatie van jonge ondernemers veel meer in zich heeft dan eerdere generaties. Met de juiste voorbeelden, zoals Zappos en Coolblue, weten ze dat deze aanpak uiteindelijk leidt tot meer omzet en een leukere manier van werken.

Model peak experience

Bekijk de replay van de Blab

Als je de Blab met Frans Reichardt wil terugkijken klik je op onderstaande replay. Je kunt natuurlijk ook naar het Blab-kanaal van Frankwatching gaan.

Blije klanten met de buyers journey

Bij inbound marketing is het blij maken van klanten een belangrijke fase. Bij HubSpot heet die fase ‘delight’, een mooie benaming voor het doel. Maar het maken van blije klanten begint niet pas als je die klant aan boord hebt. Het begint ver daarvoor, met het aantrekken van de juiste klanten. De buyer’s journey is een hulpmiddel om meer klanten aan te trekken, maar ook om van die klanten gelukkige klanten te maken.

Verder lezen? Bekijk deze interessante links

Tijdens de Blab kwamen interessante links naar voren en Frans stuurde me nog een aantal boeken die het lezen waard zijn:

Over Frans Reichardt

Frans Reichardt is bekend van de boeken ‘Business bloopers‘ en ‘M’n klant begrijpt me (nog) niet‘. Frans helpt bedrijven aan blije klanten en betere resultaten. Dat doet hij als adviseur, spreker en trainer.

Inbound marketing?

Zegt de term inbound marketing je eigenlijk niet zoveel en wil je er iets meer over weten? Ik heb een artikel geschreven over de definitie van inbound marketing. Het is een leuke introductie tot inbound marketing, dus handig als je net begint. En wil je zelf aan de slag met Blab? Dan kun je het artikel Starten met Blab in 9 stappen lezen.

Illustratie intro met dank aan Fotolia.