Inspiratie

Snap je Snapchat al? [IMT #11]

0

Als je een beetje om je heen hebt gekeken in 2015, heb je wellicht wat neefjes en nichtjes, misschien wel je eigen kinderen, bezig gezien met Snapchat. Een socialmedia-kanaal dat al sinds 2011 bestaat, maar nu op stoom begint te komen. Een ideaal moment om er met Kirsten Jassies over te praten in Inbound Marketing Talks 11.

Snapchat

Het zijn nog niet de aantallen van Facebook of Instagram, maar toch maken al 1 miljoen Nederlanders gebruik van Snapchat. En dagelijks loggen meer dan een half miljoen mensen in. Aangezien dat vooral jongeren zijn, is het een netwerk om in de gaten te houden. Zeker als jongeren jouw doelgroep zijn.

Op dit moment zijn er wereldwijd 200 miljoen gebruikers die samen zo’n 400 miljoen Snaps per dag versturen. Dat lijkt niet veel als je het vergelijkt met Instagram en Facebook, maar de snelheid waarmee Snapchat groeit is ongekend. Meer daarover in een infographic van Webpage FX.

1 miljoen Nederlanders maken gebruik van Snapchat

Bekijk de uitzending

Wil je meer weten van Snapchat, bekijk dan de replay hieronder. Nu geen tijd? Download de Blab-app en luister de uitzending in de auto.

Over Kirsten Jassies

Na haar baan bij Sanoma, waar ze onder andere het bloggersnetwerk Blogtoday.nl opzette, startte Kirsten in 2014 als freelancer. Met haar bedrijf JustK helpt ze organisaties om social media optimaal in te zetten. Daarnaast geeft ze Instagram-trainingen en is ze blogcoach. In het artikel ‘Zo gebruiken jongeren, Snapchat, Youtube en Instagram’ vind je nog meer informatie over haar ervaringen met Snapchat.

Inbound Marketing Talks is de wekelijkse Blab voor inbound marketing- en salesprofessionals die graag willen leren van én ‘meeblabben’ met experts uit het vakgebied. IMT is een initiatief van Boom Inbound en Frankwatching en wordt gepresenteerd door Tim Daalderop (dit keer vervangen door Esther Settels) van Frankwatching en Paul Neuteboom van Boom Inbound.