Training Instagram marketing
8.4

Training Instagram marketing

Vertel het visuele verhaal van je merk

1 dag
Utrecht
€ 690,00
18
0
0
0
0
0

Instagram is een van de populairste socialmedia-kanalen van dit moment. Een goede aanvulling voor je contentstrategie! Bij de training Instagram marketing leer je het visuele verhaal van je merk te vertellen. Wanneer en waarom begin je met deze vorm van visuele communicatie? Wat is een sterke Instagram-strategie? En hoe maak je jouw account tot een succes?

Volg deze training als onderdeel van de opleiding Social media en ontvang 10% korting.

Wat leer je tijdens de training Instagram marketing?

Tijdens de training Instagram marketing leer je de ins en outs van Instagram. Je ontdekt hoe je jouw doelgroep vindt, hoe je nieuwe volgers krijgt en hoe je een community opbouwt. Je leert hoe je elke dag voor mooie en relevante Instagram-foto’s zorgt met een heldere beeldstijl, taal en een duidelijke fotofeed en hoe je Instagram stories en IGTV kunt inzetten. Je analyseert vervolgens hoe je jouw Instagram-gedrag en de resultaten daarvan kunt verbeteren.

Je ontwikkelt je eigen plan voor jouw visuele verhaal op Instagram.  Je bepaalt een heldere doelstelling en je gaat naar huis met je eigen plan. Je kunt direct aan de slag met handvatten voor smartphone-fotografie, beeldbewerking, marketing en nog meer handige tools en apps om Instagrammen makkelijker te maken. Je weet daarnaast hoe je Instagram marketing onderdeel maakt van jouw content- en social media strategie.

Na afloop van de training Instagram marketing:

 • Weet je alles over Instagram: van foto’s, video’s en hashtags tot en met bedrijfsprofielen, statistieken en adverteren.
 • Heb je de strategie bepaald van het visuele verhaal van je merk voor Instagram.
 • Weet je precies het verschil tussen Instagram en Instagram stories, en hoe je beide moet inzetten om een relevante volgersgroep aan je te binden.
 • Ben je in staat om je succes op Instagram te meten en te analyseren.

Voor wie is deze training bedoeld?

De training is bedoeld voor professionals die zich bezighouden met online communiceren, marketing en social media: communicatiemedewerkers, -adviseurs, online managers, marketeers, socialmedia-managers en redacteuren.

Kirsten Jassies is zelfstandig social media specialist en focust zich op social influencers en visuele content voor Instagram, Snapchat en online video. Ze helpt organisaties een relevant en duidelijk visueel verhaal te vertellen op alle kanalen en hiermee betrokkenheid te creëren bij de gewenste doelgroep. Voor Frankwatching verzorgt Kirsten Jassies de training Instagram Marketing.

Tijdens de training Instagram marketing komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Hoe maak je Instagram onderdeel van je content- en of social media strategie?
 • Doelstellingen bepalen voor Instagram.
 • Jouw doelgroep op Instagram leren kennen.
 • De insteek van jouw visuele verhaal.
 • Beeldtaal bepalen voor je merk en deze vertalen naar Instagram.
 • Foto’s of video’s?
 • Het concept Instagram Stories en het verschil met het ‘oude’ Instagram.
 • Teksten, mentions en tagging bij en in foto’s en video’s.
 • Het belang van locatie-tagging.
 • Hashtag strategie.
 • Het opbouwen van een community.
 • Statistieken over het gebruik van Instagram.
 • Succesvolle merken en bedrijven op Instagram.
 • Influencers en Influencer marketing op Instagram.
 • Voordelen van een bedrijfsprofiel.
 • Statistieken via bedrijfsprofiel of andere apps.
 • Berekenen en analyseren van engagement/betrokkenheid.
 • Acties en challenges organiseren.
 • De mogelijkheden van het nieuwe IGTV.
 • Inplanningstools.
 • Adverteren op Instagram.
 • De training Instagram marketing is een eendaagse training.
 • De training is van 09:30 – 16:30 uur.
 • Voorafgaand vindt er een intake plaats om inzicht te krijgen in je verwachtingen en leerdoelen.
 • Om deel te kunnen nemen is een mobiele telefoon, laptop of tablet noodzakelijk.
 • Bij Meeting Plaza kun je gratis gebruikmaken van het wifi-netwerk.
 • Koffie, thee, water, frisdrank, vers fruit, een uitgebreide lunch en tussendoortjes zijn inbegrepen.
 • Het bedrag voor deelname aan de training is exclusief btw en geldig tot 1 januari 2019. Er zijn geen bijkomende kosten.
 • Na afloop ontvang je een digitaal certificaat voor je deelname.
 • Deze training kan ook incompany gegeven worden.
 • De groep bestaat uit maximaal 12 personen.

Super leuke en interessante training. De trainer volstaat haar vak en had heel erg veel goede tips.

12-07-2018

Sanne

Zeer leerzaam en interessant! Daarnaast een echte inspiratie zodat je er lekker mee verder kan!!!

09-07-2018

annemarie

Het was een boeiende opleiding.

06-06-2018

Melissa H.

Djee wat kwam ik geïnspireerd thuis zeg! Het was een volle dag met veel informatie en zeer veel goede tips. Ik hoop dat het Instagramaccount van Hogeschool Inholland Alkmaar snel gaat groeien:). Ik heb een aantal van de tips al door kunnen voeren en ik merk dat er al meer volgers komen. Maar dat mag echt nog veel verder groeien. Dus werk aan de winkel!

22-05-2018

Natasha Glass

Afgelopen dinsdag de training Instagram marketing gevolgd door Kirsten Jassies. Ik heb veel tips & tricks gekregen van haar en een goede uitleg over de achtergrond van instagram. ik zou de cursus zeker aanraden als je dit in wilt zetten voor je bedrijf.

18-05-2018

Gina de Vries

Ik vind de training Instagram marketing een goede en zeer leerzame training. Wij hadden zelf nog helemaal geen Instagram, maar de training was desondanks prima te volgen. Kirsten geeft zeer veel goede voorbeelden en laat ook live feed zien, waardoor je de training ook wel kan volgen zonder account. Aangezien ik zelf wel Instagram had, kon ik sommige dingen even uitproberen of nakijken in mijn eigen account, maar dat is voor de training niet perse nodig. Alle mogelijkheden van Instagram komen voorbij er ging echt een wereld voor mij open. Je leert veel over de basis en op een andere manier denken over het posten op Instagram. Daarnaast worden er veel voorbeelden gegeven en krijg je mee hoe bijvoorbeeld het algoritme werkt en wat wel en niet goed kan werken. Als laatste krijg je handvatten om er zelf mee aan de slag te gaan. Een hele fijne training, die ik iedereen aanraad, die nog niet of niet veel met Instagram werkt of eigenlijk maar wat doet ;-).

16-05-2018

Tessa

Als een van de populairste social media kanalen van dit moment wilde ik iets met Instagram, maar wat en hoe? Tijdens deze leuke en inspirerende training heb ik veel informatie gekregen over het inzetten van Instagram marketing. Daarnaast is Kirsten een erg enthousiaste trainer waardoor je direct zin krijgt om met alles aan de slag te gaan.

05-02-2018

Linda de Zeeuw

Een praktische en leuke training, ook als je nog helemaal geen kennis van Instagram hebt. Je wordt aan het werk gezet en met een hoofd vol ideeën ben ik weer naar huis gegaan. Ik vind het best lastig om in de praktijk de mogelijkheden voor content te herkennen, daar had wel iets meer over verteld mogen worden. Werken in subgroepjes is leuk en nuttig maar input van de trainster is net even wat nuttiger. Verder is Kirsten een enthousiaste vrouw met veel kennis en weet ze je de hele training te boeien.

05-02-2018

Arlette Vos

De training Instagram was zeer leerzaam, handig en interactief.

11-10-2017

Taïs Vezo

Heel nuttige en inspirerende training. Kirsten is enthousiast en komt met zeer up-to-date voorbeelden en een concrete aanpak waarmee je na de training direct aan de slag kan. Aanrader!

18-06-2017

Angelique Gerritsen

De training heeft mijn verwachting niet helemaal waargemaakt. Omdat de naam is 'Training Instagram Marketing' ging ik ervan uit dat er ingezoomd zou worden op de strategie, marketing en doelstelling. Dit vond ik mager terugkomen in de training. In de omschrijving van de training las ik het volgende: 'Je ontwikkelt je eigen plan voor jouw visuele verhaal op Instagram. Je bepaalt heldere doelstellingen en je gaat naar huis met een eigen planning. En je weet je hoe je Instagram marketing onderdeel maakt van jouw content- en socialmediastrategie.' Ik kan niet zeggen dat ik naar huis ben gegaan met doelstellingen, een planning, en mijn Instagram marketing nu deel uitmaakt van mijn strategie. Het ging vooral over het praktische gebruik van Instagram. Jammer, want van tevoren werd er wel gevraagd naar de intentie om deze training te volgen en toen heb ik aangegeven dat het mij om de marketing gaat (wat de naam ook impliceert). En dan vind ik dit een fors bedrag voor wat ik geleerd heb. Een pluspunt vond ik de trainer, die op een boeiende manier vertelde. Ook was er ruimte voor diverse vragen.

05-12-2016

Anne

gooie tips en tricks geleerd

01-12-2016

Dave Sharman

Een praktische training waarbij je handvatten aangereikt krijgt waarmee je gelijk aan de slag kunt. Je krijgt inzicht in het opzetten van beleid, het creëren van een stijl en het laten groeien van het aantal volgers. Er worden sprekende voorbeelden gebruikt. Ook is het leuk om te zien hoe andere deelnemers met Instagram omgaan en hoe zij dit inzetten.

21-09-2016

Miranda

Superinteressante en leerzame training met goede voorbeelden en met passie verteld! Aanrader als je Instagram zakelijk wilt inzetten.

14-04-2016

Wilma

Marketing medewerker bij Oxfam Novib

Informatieve training! Veel geleerd hoe Instagram zakelijk in te zetten!

13-04-2016

Ingrid Brands

Social Media coordinator bij Zuyd

Prima training wanneer je nog niet zoveel over Instagram weet. In 1 dag tijd ben je helemaal bijgespijkerd (do's & don'ts) en krijg je de tools hoe je een succesvol account kunt krijgen en behouden.

13-01-2016

Lydie

Producer bij Zeal

Erg leuke en leerzame dag! Daarnaast kregen we ook veel goede tips voor je eigen bedrijf en niet in het algemeen. De training van Kirsten is absoluut een aanrader!

10-12-2015

max

Prima verzorging en goede logische locatie. Erg prettig om de leerstof ter plekke toe te mogen passen op onze eigen casus.

18-11-2015

Priscilla Schot

pr functionaris bij Rijschool Haan

Inschrijfformulier


Via dit formulier schrijf je je in voor de Training Instagram marketing op 30-08-2018 bij Meeting Plaza (Utrecht) (kies andere datum of locatie). De kosten hiervan bedragen € 690,00 excl. btw.

Alle trainingen
Krijg 6 punten voor het NIMA-SMP programma.
Krijg 6 punten voor het e-Academy programma.
KMO gecertificeerd