Social media

Welke vaardigheden moet een socialmedia-manager hebben? [infographic]

0

Als je succes wil hebben als socialmedia-manager, moet je verschillende vaardigheden onder de knie hebben. Onderwerpen bedenken, berichten schrijven, content inplannen, reageren, meten… Socialmedia-beheer is zo uitgebreid dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet! Met het opstellen van een strategie, het bijhouden van een contentkalender, plaatsen van berichten en reacties beantwoorden ben je een heel eind. Maar toch komt er nog veel meer bij kijken.

Meerdere rollen

Er zijn organisaties die een heel team hebben samengesteld met specialisten die de socialmedia-platformen beheren. Denk aan een manager, contentspecialist of een community manager. Bij andere bedrijven zijn deze rollen samengevoegd en is een marketing- of communicatiemedewerker verantwoordelijk voor het beheren van de Facebook-, YouTube-, Instagram- of LinkedInpagina.

Socialmedia-managers over hun werk

Hoe het ook is ingericht, er zijn verschillende vaardigheden belangrijk voor socialmedia-management. Om deze vaardigheden een rij te zetten heeft Socialinsider interviews gehouden met verschillende socialmedia-professionals. Een samenvatting van de resultaten zijn verwerkt in de onderstaande infographic. De visual is opgedeeld in 4 categorieën: vaardigheden van een socialmedia-manager, contentbeheer, het integreren van social media in je marketingstrategie en crisismanagement.

Wees een teamplayer en blijf je verdiepen

Een van de aspecten die door Socialinsider wordt behandeld, is om een teamplayer te zijn. Door met andere collega’s samen te werken, maak je het beheren van de platformen makkelijker en kom je met elkaar tot nieuwe inzichten. Je houdt elkaar scherp en creatief, zodat je steeds kwalitatieve goede content ontwikkelt die voor jouw doelgroep relevant is.

Nog een tip: blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en blijf je verdiepen. Wellicht kun je het niet meteen in de praktijk toepassen, maar wel op een later moment. Het is dan handig dat je weet wat de mogelijkheden zijn. Houd ook de statistieken van je berichten in de gaten, zodat je slim kunt inspelen waar nodig.

De vaardigheden van socialmedia-managers

Nieuwsgierig naar de andere vaardigheden die belangrijk zijn om een goede socialmedia-manager te zijn? Scrol naar beneden om de infographic te bekijken.

Life of a social media manager infographic van Socialinsider.Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.