Social media

De taken & doelen van een socialmedia-manager in beeld [infographic]

0

Als je 25 jaar geleden op een verjaardag of in de kroeg zou zeggen dat je werkzaam bent als ‘socialmedia-manager’ dan hadden velen je vreemd aangekeken. ‘Social media?’ Tegenwoordig weten veel mensen ongeveer of in grote lijnen wat je ermee bedoelt. Toch is de kans dat je nog uitleg moet geven over wat je functie precies inhoudt. Daarnaast is er in de loop der jaren veel verandert voor socialmedia-managers. Welke vaardigheden zijn belangrijk? En met welke werkzaamheden houdt een socialmedia-manager zich dagelijks bezig?  De onderstaande infographic geeft antwoord op deze en andere vragen.

Hoe ziet het leven van een socialmedia-manager eruit?

Om een goed beeld te krijgen van hoe het leven van een socialmedia-manager eruitziet en (een beetje) te begrijpen, heeft SocialInsider onderzoek verricht. Ze hebben daarvoor 300 marketeers vragen gesteld om meer te weten te komen over hun vaardigheden, doelen, werkzaamheden en de tools die ze gebruiken. Ook hebben ze wereldwijd 11 socialmedia-managers geïnterviewd om inzicht te krijgen in hun carrière en toekomstperspectieven. De samenvatting van de resultaten hebben ze verwerkt in de onderstaande infographic, die is opgedeeld in verleden (welke achtergrond hebben ze), heden (welke taken en verantwoordelijkheden) en de toekomst (hoe verwachten ze dat hun loopbaan eruit gaat zien).

Vaardigheden, taken en uitdagingen

Wat socialmedia-managers als bagage met zich meedragen is creativiteit en een analytisch vermogen. Ze hebben affiniteit voor kunst en schrijven. De helft heeft een bachelordiploma behaald. Over het algemeen houden socialmedia-managers zich bezig met het creëren van content (50%) en het opstellen van strategieën (45%).

De uitdagingen liggen bij het generen van betrokkenheid (65%) en het publiceren van unieke en interessante content (49%). Het meest worden Instagram (87%) en Facebook (73%) gebruikt als platform. De toekomst zien ze rooskleurig voor zich; de industrie biedt mooie kansen waarin ze zich zeker willen blijven ontwikkelen.

Wil je meer te weten te komen over hoe het leven van een socialmedia-manager eruitziet? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding. Een uitgebreid rapport over het onderzoek en de resultaten kun je gratis downloaden op de website van SocialInsider.

Infographic met taken, doelen en vaardigheden van een socialmedia-manager

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Hierin bespreekt Bianca van de Ketterij elke keer een relevante infographic.