Social media

Zo begin je zelf een LinkedIn-nieuwsbrief [videotutorial]

0

Wist je dat je op LinkedIn een nieuwsbrief kunt versturen, met zowel je persoonlijke account als bedrijfsaccount? Een extra manier om om als contentcreator of bedrijf je publiek op een meer exclusieve manier te bereiken. Ik laat je zien hoe de LinkedIn-nieuwsbrief werkt, en hoe jij ook een nieuwsbrief kunt starten!

Zo werkt het

Bij je eerste nieuwsbrief krijgen al je volgers op LinkedIn een notificatie. Heb je inmiddels abonnees, dan ontvangen ze bij een nieuwe nieuwsbrief ook een e-mail. De nieuwsbrieven worden daarnaast gedeeld in je newsfeed op LinkedIn, en ook zijn ze vindbaar via Google. Je nieuwsbrief krijgt een aparte pagina, waar alle edities worden gebundeld en waar je ook nieuwe abonnees kunt werven.

Ook zijn er interactiemogelijkheden onder iedere editie, zoals je van LinkedIn gewend bent. Je kunt reageren, liken of de nieuwsbrief delen.

Accepteer cookies

Zo begin je zelf een LinkedIn-nieuwsbrief

Ga als bedrijf naar je company page en klik op ‘artikel schrijven’. Bovenin vind je een knop ‘nieuwsbrief maken’ (zie video). Deel hier de titel en beschrijving van je nieuwsbrief, plus hoe vaak je deze wil gaan versturen. Denk hier goed over na, je kunt dit later nog aanpassen maar dan is er een kans dat je abonnees weer afhaken.

Je kunt kiezen tussen dagelijks, wekelijks, tweewekelijks en maandelijks. Dit is niet iets waar LinkedIn je keihard aan houdt, maar om de juiste verwachting te creëren bij je abonnees. Vergeet ook geen aansprekende afbeelding toe te voegen, het aanbevolen formaat is 300 x 300 pixels.

Vervolgens kun je je nieuwsbrief gaan vullen, via de editor waarmee je ook artikelen schrijft.

Dit kan naast tekst van alles zijn:

  • Video’s (YouTube-video’s worden embed in de nieuwsbrief getoond), afbeeldingen en slides
  • Links, ook buiten het platform
  • Coverafbeelding

LinkedIn-nieuwsbrief op persoonlijke account

Wil je met je persoonlijke account een nieuwsbrief maken? Dat kan, maar er zijn wel een paar vereisten.
Om zelf een LinkedIn-nieuwsbrief te kunnen starten, moet je allereerst de ‘Creator mode’ aanzetten op je account. Dit kan alleen als je meer dan 150 volgers hebt, je actief bent op het platform en je al artikelen hebt gepubliceerd.

Inzicht in nog beperkte statistieken

En dan is het zover, je eerste nieuwsbrief! Natuurlijk wil je weten hoe deze het doet. Dus, wat voor statistieken maakt LinkedIn beschikbaar? Ten eerste kun je uiteraard zien wie er geabonneerd zijn en hoeveel, maar je kunt die lijst helaas (nog) niet downloaden. Handig om te weten: LinkedIn hanteert een view als metric om te kunnen zien hoe vaak de nieuwsbrief is geopend. LinkedIn geeft je dus niet ontzettend veel inzicht in metrics, wie weet komt dat nog.

Zoals geldt met alle nieuwe functies: ik zou zeggen, test vooral zelf wat wel en niet werkt voor jouw doelgroep. Heb jij aanvullingen? Wat is jouw ervaring met LinkedIn-nieuwbrieven? Heb je tips of vragen? Laat zeker een reactie achter!

*Benieuwd naar de Frankwatching LinkedIn-nieuwsbrief? Lees ‘m hier: Content & Community Talk.