Online advertising

Adverteren met Meta Advantage+: hoe werkt het en wat zijn de voordelen?

0

Meta communiceerde in maart 2022 de introductie van Advantage+ in het advertentiebeheer. Hiermee wordt het eenvoudig om een gehele campagne (of delen van een campagne) geautomatiseerd op te zetten. Op dit moment is Advantage+ nog in ontwikkeling, maar we kunnen de eerste bevindingen alvast met je delen.

Wat je moet weten over Advantage+

Als je al bekend bent met adverteren op Meta is er eigenlijk niks volledig nieuws beschikbaar in het advertentiebeheer. Wat je ziet is dat er aan een aantal bestaande instellingen geautomatiseerde opties zijn toegevoegd. Die vallen nu onder de naam Advantage+. Dus wat is precies het voordeel voor een marketeer?

Meta maakt het met deze opties makkelijker voor marketeers op alle niveaus om campagnes op te zetten. Vooral voor minder gespecialiseerde adverteerders zitten er op dit moment voordelen aan Advantage+. Daarnaast zou het volgens Meta adverteerders zo’n 75% aan tijd kunnen schelen. Dit laat meer tijd over om op hoog niveau na te denken over je campagnestrategie. Ook kan door het automatiseren van campagne-onderdelen het algoritme beter zijn werk doen, waardoor de effectiviteit van de campagne verbetert. Door bijvoorbeeld een carrousel met producten in te zetten, worden er gepersonaliseerde producten getoond aan een consument. Dit kan een verbetering teweegbrengen met een verhoogde relevantie.

Welke onderdelen van Advantage+ zijn beschikbaar?

Er zijn nu 6 producten bij bestaande features beschikbaar. Door Meta wordt er bij elk product aangegeven wat het voordeel is om dit geautomatiseerd in te zetten. Ons advies is om het vooral te testen om te achterhalen of het voor jouw merk effectief werkt.

1.Gedetailleerde targeting

Dit is de vernieuwde versie van de gedetailleerde uitbreiding-tool. Hiermee geef je Meta de optie om je doelgroep te verbreden buiten de gedetailleerde targetingselectie, waardoor de prestaties waarschijnlijk verbeteren.

Gedetailleerde targeting met Advantage+. Vooral als je een specifieke targeting hebt waardoor de doelgroep beperkt is, kan het verstandig zijn om dit uit te proberen. Hierdoor kun je wellicht de kosten verlagen en nog steeds de juiste doelgroep bereiken.

2. Lookalike-groepen

Je kent de optie van Vergelijkbare doelgroepen waarschijnlijk al. Binnen Advantage+ is het nu mogelijk om ook je targeting buiten vergelijkbare doelgroepen te vergroten als dit leidt tot een beter resultaat.

Lookalike-groepen bieden al veel opties aan die zeer effectief zijn om meer conversies te behalen en CPA te verlagen. Het is zeker aan te bevelen om te testen of Advantage+ Lookalike de kosten nog meer omlaag kan brengen.

3. Advertenties

Advantage+ maakt het mogelijk om op advertentieniveau de set-up te automatiseren. De opties die hier beschikbaar zijn zorgen ervoor dat Meta automatisch creatieve assets combineert tot een effectieve advertentie.

Advertenties met standaardverbeteringen van Meta.

Door dit aan te zetten geef je toestemming aan Meta om:

  • Tekstcombinaties te wisselen: de verstrekte tekst wordt weergegeven als primaire tekst, kop of beschrijving.
  • Verbetering van media: afbeeldingen of video’s worden aangepast op basis van waar de mensen die je advertentie zien het best op reageren. Denk hierbij aan helderheid, beeldverhouding of filters.
  • Samenstelling op advertentieniveau: weergave en indeling wordt aangepast op basis van waarop mensen die je advertentie zien het best reageren. Er kunnen labels worden toegevoegd of Facebook-opmerkingen getoond worden.

De aanpassingen die Meta maakt hebben het doel om het resultaat te verbeteren. Ook hier adviseren wij door het eerst te testen te bepalen of het effectief is of niet. Dit verschilt namelijk per merk.

Het is ook mogelijk om Advantage+ in te zetten voor een catalogus. Het advertentiemateriaal en de bestemming wordt gepersonaliseerd voor elke consument. Alles wat je moet doen is je productverzameling aanleveren, advertentietekst en beschrijving opties en Meta maakt de beste combinatie.

Advertentie-instellingen.

4. Automatische plaatsingen

Als je al vaker automatische plaatsingen gebruikt in je campagnes, dan komt deze nieuwe optie je bekend voor. Hier geef je Meta eigenlijk de ruimte om je advertentie op alle advertentieplekken te plaatsen. Bij de Advantage+-optie geef je eveneens Meta de mogelijkheid om je advertentie overal te tonen als dit tot een beter resultaat leidt.

Automatische plaatsingen.

5. App-campagnes

Voor de doelstelling ‘app-promotie’ is ook een nieuwe optie. Als je deze optie aanvinkt, worden er meerdere instellingen (onder andere advertentiemateriaal, plaatsingen en relevantere doelgroepen) geautomatiseerd waardoor je een betere performance kunt behalen over een langere periode.

Deze optie bespaart vooral een hoop tijd als je gebruik wil maken van de geautomatiseerde mogelijkheden. Of het een beter resultaat behaalt, is vooral een kwestie van uitproberen.

App-promotie met Meta.

6. Shopping-campagnes

Deze optie maakte ons vooral enthousiast om uit te proberen! Vergelijkbaar met de app-promotie laat je hierbij een verkoop-campagne door Meta optimaliseren voor het beste resultaat en dus de meeste conversies. Ook hier geef je Meta de vrijheid om instellingen op het gebied van budget, targeting, plaatsingen en advertentiemateriaal zelf te bepalen zolang dit leidt tot het best haalbare resultaat.

Ga eerst testen wat wel en niet werkt

De meeste opties van Advantage+ zijn inmiddels beschikbaar voor marketeers. Sinds 15 augustus is Advantage+ shopping-campagnes beschikbaar voor alle adverteerders. Onze eerste tests met Advantage+ zorgde soms voor een significant beter resultaat, maar ook in een aantal gevallen voor minder goed resultaat. Schakel niet direct helemaal over naar deze campagne-instelling. Test dus vooral wat wel en niet werkt voor jouw merk.