Content

Zo kan je Human Design-autoriteit je contentcreatieproces ondersteunen

0

Zit jij regelmatig naar een knipperende cursor te kijken, omdat je werkelijk geen idee hebt waarover je content kunt maken? Je vindt dat je weer iets moet posten want consistency is key, maar hebt er geen puf voor. Dat moet toch makkelijker kunnen? In dit artikel ontdek je hoe het Human Design-systeem jou kan helpen in je contentcreatieproces.

Wat is Human Design?

Human Design is een systeem dat inzicht geeft in hoe je energie uitwisselt met de wereld. Als je je Human Design opvraagt zie je een visuele representatie (ook wel een chart genoemd) die jouw energetische blauwdruk beschrijft die je vanaf je geboorte meekrijgt. Hierin kun je vinden hoe jij als het ware gebouwd bent om met energie om te gaan, wat je talenten zijn en je valkuilen. Inzicht hierin kan je helpen om meer met je eigen energie mee te werken, in plaats van er tegenin. Dit zorgt ervoor dat het leven soepeler loopt, en je meer flow ervaart.

De Human Design-autoriteit: de manier waarop jij beslissingen neemt

Binnen Human Design neem je beslissingen op basis van je autoriteit waarbij je vertrouwt op de wijsheid van je lichaam. Beslissingen neem je dus niet zoals we op school hebben geleerd met ons hoofd of met voor- en tegen-lijstjes, maar met ons lijf. Human Design kent 7 varianten qua autoriteit. Welke autoriteit jij hebt, wordt bepaald door je Human Design-chart, die kun je hier opvragen. Hieronder lopen we de 7 autoriteit-varianten een voor een door.

1. De emotionele autoriteit: je hebt tijd nodig voor helderheid

De helft van de samenleving heeft een emotionele autoriteit. Kortweg betekent dit dat er altijd emotionele energie in jouw systeem aanwezig is, in de vorm van emotionele golven, die je van informatie voorzien. Dit betekent dat je geen helderheid in het moment hebt en tijd nodig hebt om dingen te laten indalen voordat je een beslissing neemt. Er een nachtje (of meer) over slapen werkt voor jou het beste. Belangrijk is dat je niet impulsief beslist, omdat je tijdens je emotionele golf van mening kunt veranderen.

Je kunt gebruikmaken van de verschillende fasen in de emotionele golf. Op de hoogtepunten zul je extreem enthousiast zijn en jouw inzichten van de daken willen schreeuwen. In de dieptepunten wil je alles in de prullenbak gooien, terwijl je in die energie wel heel creatief bent en hier gebruik van kunt maken. Schrijf of creëer, maar plaats het niet direct. Laat het marineren en kijk op een ander moment nog eens naar wat je aan content hebt gemaakt. Hoewel het gek lijkt, kan je content (zelfs als je er niks aan verandert) op die manier rijpen.

Doorloop je emotionele wave en wacht totdat de intense hoogte- of dieptepunten voorbij zijn voordat je iets plaatst. De helderheid en inzichten komen namelijk met de tijd. Door de verschillende fasen van je emotionele golf, heb je een diepere wijsheid en kun je de content indien nodig aanvullen. Deel het vervolgens in een neutrale staat als je de hele golf hebt doorlopen.

2. De sacrale autoriteit: je onderbuik beslist in het moment

Jouw lichaam geeft in het moment aan waar je energie voor hebt. In je onderbuik voel je een ja (gevoel van openen) of een nee (een gevoel van contractie). Jij kunt in het moment beslissen vanuit een respons.

Als jij energie of inspiratie hebt voor content, handel er dan direct naar. Werk het meteen helemaal uit. Als je alleen een korte notitie maakt, en dit op een later moment verder wil uitwerken, is de kans groot dat je de energie eronder kwijt bent. Zonde! Hierdoor werkt vooraf een contentplanning maken minder goed voor jou. Experimenteer met in het moment content maken en voel of je het gelijk wil delen.

3. De milt autoriteit: je instinct beslist

De milt autoriteit draait om intuïtie in het nu. Het is een fluistering. Een plotselinge ‘hit’. Deze mensen zullen wel eens denken; ‘Ik weet niet precies waarom, maar….’

Voor jou geldt: maak je content in het moment. Wacht je te lang, dan is de inspiratie en de energie eronder weg. Jouw instinctieve reactie geeft aan dat je nu inspiratie hebt om de juiste content te maken. Dit is het perfecte moment. Timing is voor jou enorm belangrijk. Krijg je (vanuit je milt) een briljant idee voor content? Stop met wat je aan het doen bent en geef er onmiddellijk prioriteit aan. Het plannen van een moment om content te maken, werkt niet goed voor jou. Leg vast wat er in het moment in je opkomt, wat er ook gebeurt. Zorg dat het idee en de energie eronder niet verloren gaan.

4. De ego autoriteit: jouw wil beslist

Niet te verwarren met ego ‘het stemmetje’. Het ego-centrum wordt ook wel hart-centrum genoemd. Het ego werkt in pulses. Cycli van werken en dan rusten. Het is een wilskrachtenergie, die kan doorduwen als je het écht wil.

Voor jou kan het batchen van content goed werken. Als je een ego-autoriteit hebt, draait het om wat jij wil en werk je om te rusten. Plan tijd om content te bedenken, te maken en rust vervolgens uit. Zie het als een spel waarbij je de concurrentie aangaat met jezelf. Zet bijvoorbeeld een timer en kijk hoeveel content je kunt maken in vier uur tijd. Dit zou je één keer per week kunnen doen en jezelf elke keer proberen te overtreffen. Het kan voor jou ook goed werken om een zakelijke bestie te hebben waarmee je kunt ‘concurreren’. Laat je hang naar competitie in je voordeel werken. (let op: dit werkt alleen als je ook voelt dat je dit wil.)

HUman Design

5. De self-projected autoriteit: wat bij jou past

Bij jou draait je autoriteit om wie jij bent en wat bij jou past. Vraag jezelf bij het maken van content af: “Weerspiegelt deze content wie ik ben en waar ik ​​voor sta? Past dit bij mij en mijn visie?” Het is belangrijk dat jij volledig in jezelf aanwezig bent en dat wat je uitdraagt 100% bij jou past. Let dus op dat je jezelf niet gaat aanpassen naar je doelgroep of naar wat sociaal wenselijk is. Durf jezelf te zijn. Deel het alleen als het echt vanuit jou komt en past bij de richting die jij uitgaat. Jij mag jezelf laten zien en delen waar jij enthousiast van wordt en wat past bij jou.

Bij een self-projected autoriteit helpt het om jezelf te horen praten over wat er in je leeft. Op die manier kun je ontdekken wat wel en niet bij jou past. Experimenteer eens met het versturen van een voicememo naar jezelf (bijvoorbeeld via Braintoss of Whatsapp) of vind iemand die een klankbord voor je kan zijn. Zo kun je zelf horen wat je te zeggen hebt. Dit helpt je om te voelen welke content passend is en je wil delen.

6. Mentale / omgevingsautoriteit: klankborden is de sleutel

Als mental projector is het belangrijk dat je mensen om je heen hebt waar je je veilig bij voelt en bij wie je -zonder oordeel- jouw gedachten kunt uitspreken. Jij krijgt helderheid over je beslissingen door met een ander te praten over wat er zich allemaal in je hoofd afspeelt. Klankborden noemen we dat.

Waar het voor een self-projected autoriteit kan helpen om een voice memo op te nemen om zichzelf te horen praten, draait het er voor jou als mental projector om dat je tegen iemand kunt aanpraten. Het doet er niet toe wat de ander terug zegt. Het gaat om uitspreken wat er in je omgaat, zodat er ruimte en daarmee helderheid ontstaat.

Zorg er dus voor dat je hebt kunnen klankborden voordat je content deelt. Hetzelfde geldt ook voor je content-ideeën. Deel ze met vrienden of collega’s, zodat je in je lichaam kunt voelen welke ideeën qua content ‘juist’ voor jou zijn.

7. Maanautoriteit: wacht een maancyclus (28 dagen)

Slechts 1.5% van de samenleving is een reflector. Zij worden bewogen door de maan en ontdekken daarom in 28 dagen hun helderheid of waarheid.

Reflectors zijn hier om te observeren. Gebruik dit in je content. Wat zie je, wat valt je op? Neem daarbij genoeg tijd als je content maakt. Schrijf inspiratie of ideeën op en laat ze een tijdje liggen voordat je ze plaatst. Elke dag van die 28 daagse maancyclus zorgt voor verdieping in je content. Laat je niet beïnvloeden door de maatschappij over hoeveel content je zou moeten delen, maar voel wat jij fijn vindt. Je hoeft niet consistent te zijn. Dat ben je in basis sowieso al niet. Omarm dat. Beweeg fluïde mee met elke dag, sta open en laat je verrassen door wat het leven je brengt en welke content uit jouw observaties voortvloeit.

Headerafbeelding: Anna Markina / Shutterstock.com