Online advertising

Google Shopping: 6 tactieken voor een indrukwekkende ROI

0

Google Shopping is uitermate geschikt om met je product bovenaan de zoekresultaten te verschijnen. In feite genereer je alleen relevante bezoekers, aangezien bezoekers alleen bij interesse op het desbetreffende product zullen klikken. Dit kanaal is daarom een must-have voor iedere webshop: het levert bezoekers van hoge kwaliteit. Ik leg je in dit artikel haarfijn uit waarom én hoe je Google Shopping moet instellen om een maximaal rendement uit je e-commercemarketingactiviteiten te behalen.

In het artikel over onmisbare SEA-tactieken kaartte mijn collega Jim Colin Google Shopping al aan als hét kanaal om in het oog te springen tijdens de klantreis. Helaas zie ik dat grote webshops Google Shopping niet optimaal benutten. Zonde! Daarom deel ik in dit artikel onze best practices om het meeste uit je Shopping-campagnes te halen.

Google Shopping zoekresultaat bij zwarte sportschoenen.

Wat is Google Shopping?

Google Shopping is een functionaliteit binnen de welbekende zoekmachine. Het maakt kopers en verkopers het makkelijk om zo snel mogelijk een product te vinden met als doel een aankoop te realiseren. Zoek je een product binnen Google? Dan krijg je allereerst de betaalde Shopping-resultaten te zien, gevolgd door de betaalde zoekresultaten en de organische zoekresultaten.

Shopping is daarnaast ook te vinden in de tweede tab onder de zoekbalk. Daarin vind je alle resultaten (zowel betaald als gratis) die voldoen aan jouw zoekopdracht.

De zoekresultatenpagina van Google, met bovenaan Google Shopping, daarna Google Paid Search en daarna Organic Search.

De functionaliteit werd al in 2002 geïntroduceerd en speelde in op zoekers die een product wilden aanschaffen. Waar Google voorheen het alleenrecht had om de veiling te bepalen binnen Shopping, zijn hier na wijzigingen in regelgeving ook andere partners in toegelaten. Dit zijn CSS-partners, hierover later meer.

Dan is er nog het verschil tussen gratis en betaald. In 2020 introduceerde de zoekmachinegigant namelijk een organische variant van Google Shopping. Zoals in het voorbeeld hierboven kun je al zien dat de zoekmachine in de resultaten altijd de betaalde boven de organische opties toont. Hetzelfde geldt voor Shopping-campagnes. Het kan zeker geen kwaad je producten mee te laten doen aan de gratis veiling, maar verwacht er niet al te veel van. Momenteel is het nog maar 5 – 10% wat je aan verkeer uit organische Shopping-campagnes kunt halen. Overigens is hier in de afgelopen maanden wel een stijging van 50% in te zien, dus het komt langzaam maar zeker op gang.

Hoe werkt Google Shopping?

Google Shopping werkt als volgt:

  1. Maak een account aan in Google Merchant Center, of bij een CSS-partner.
  2. Verzamel je product feed data en voer deze in.
  3. Link je Google Merchant Center of ander account aan je Google Ads-account.
  4. Maak een Google Shopping-campagne aan.
  5. Stel biedingen in voor je Shopping-campagne.
  6. Kies de gewenste targeting en plan de looptijd in.
  7. Bouw advertentiegroepen.
  8. Optimaliseer je campagnes voor het beste resultaat.

Google Shopping versus search campaigns

Wat zijn de voordelen van Google Shopping ten opzichte van search-campagnes?

  1. Makkelijker. Je hoeft niet per product de keywords in te vullen en ads op te bouwen. Google Shopping doet het voor je via de productfeed.
  2. Zichtbaarder en visueel aantrekkelijker. Shopping-resultaten staan altijd boven Search-resultaten met een foto van het product.
  3. Klantvriendelijker. Binnen Shopping is het zeer gemakkelijk om te vergelijken met andere aanbieders, waardoor enerzijds het conversiepercentage hoger kan komen te liggen, maar anderzijds de concurrentie wel groter is.

Dan denk je: we zijn er! Maar dat is slechts de basis. Natuurlijk kun je met deze informatie al resultaat behalen, maar dit is eigenlijk Google Shopping for Rookies. Als je de volgende stap wil nemen in je e-commerce-maturitymodel, dan is het vanaf hier opletten geblazen. Want nu gaan we praten over de écht slimme dingen in Google Shopping.

6 best practices voor volwassen Shopping-campagnes

Een beetje campagnes in elkaar klikken en laten draaien kan iedereen. Echt onderscheid maken doe je door je hele e-commercemarketingstrategie van begin tot einde doordacht in te zetten en uit te rollen. Wil je daar meer over weten? Bekijk dan het artikel dat we eerder uitwerkten over de ideale e-commercemarketingmix.

Shopping is daar een onderdeel van, en dat behandelen we dan ook zo. Om Shopping goed op te zetten, beginnen we altijd met het scannen van wat er al is.

1. Inventariseer je huidige advertising situatie

Als je wil verbeteren, dan moet je eerst de huidige advertentiesituatie in kaart brengen. We kijken daarbij altijd naar 3 factoren:

  1. Gemiddelde prijs per klik (CPC)
  2. Huidige conversieratio
  3. Gemiddelde orderwaarde

Als we die in kaart hebben gebracht, dan beslissen we samen met de klant waar we het eerst verbetering in willen zien. Per metriek zijn er specifieke acties die je kunt doorvoeren.

Hoe verlaag je de CPC in Shopping?

We beginnen even met verbeteringen in CPC. Want als je gemiddeld minder betaalt voor de bezoekers die naar je site komen, dan levert je dat uiteindelijk natuurlijk meer op.

Welke opties heb je?

  1. Biedstrategie veranderen. Voorheen kozen we vaak voor een handmatige biedstrategie, maar de geautomatiseerde strategieën van Google werken intussen een stuk beter. Zoals de naam het al zegt, speelt zo’n strategie automatisch in op veranderingen om zo de beste prijs per klik voor je te realiseren.
  2. Campagnes herindelen. Door bepaalde producten te groeperen in een andere campagne, heb je meer controle over wat er met dat groepje producten gebeurt.
  3. Productfeed uitbreiden. Door zoveel mogelijk informatie over de producten in te laden, maak je veel meer kans om goed vertoond te worden.
  4. Keywords gebruiken in de producttitels. Zo zorg je ervoor dat de producten makkelijker gevonden worden, dan bijvoorbeeld alleen op een type. Denk aan: “tv’s” in plaats van “Sony KD 49X7056”
  5. Veilinginzichten gebruiken. Wat doet de concurrentie? Waar kunnen we marktaandeel pakken in het biedproces? Is het slim om op bepaalde producten hoger te bieden? Al deze informatie kun je inzetten om meer te bereiken dan je concurrent

Op bovenstaande opties ga ik later verder in.

Huidige conversieratio verbeteren

De conversieratio is een ander cijfer dat kan laten zien hoe je huidige campagnes lopen. Deze ratio bereken je door het aantal conversies dat je over een bepaalde periode binnenhaalt, te delen door het aantal bezoekers dat je in dezelfde periode ziet binnenkomen. Het laat dus het percentage van gemiddeld aantal conversies per bezoeker zien.

Is dit percentage laag? Dan haal je misschien wel veel bezoekers binnen, maar zijn ze niet of nauwelijks geïnteresseerd in je product. En is dit percentage hoog? Dan geldt het tegenovergestelde.

We gaan met dit cijfer aan de slag als we zien dat deze ten opzichte van de benchmark aan de lage kant zit.

Welke opties heb je?

  1. Shopping-campagnes opnieuw inrichten. Hierbij leg je meer focus op campagnes met een hogere conversieratio en geeft deze zo meer ruimte.
  2. Conversieratio optimalisatietraject (CRO). Kijk hoogover naar je website en je landingspagina’s om te zien of hier optimalisaties mogelijk zijn die het aantal conversies verhogen. Denk bijvoorbeeld aan een andere kleur button, een korter aankoopproces op de pagina of een andere indeling om zo een aankoop makkelijker te maken.
  3. User Experience (UX) traject. De focus ligt hierbij op de gebruiksvriendelijkheid van je website. En of er mogelijkheden zijn om het een bezoeker meer naar de zin te maken. Dit gaat vaak gepaard met het A/B-testen van de website om te kijken welke variant beter presteert.
  4. Customer Data Platform (CDP). Met een CDP zorg je dat je vanuit allerlei verschillende kanalen data verzamelt om zo een compleet klantprofiel te maken. Op die manier kun je op ideale wijze inspelen op wat hij of zij nodig heeft om tot een aankoop over te gaan.

Wil je daar meer over weten? Onze CDP-specialist Harald schreef een artikel over waarom en hoe een CDP werkt voor e-commerce.

Gemiddelde orderwaarde verhogen

Dan kom ik uit bij de laatste belangrijke factor voor de omzet uit de huidige situatie: de gemiddelde orderwaarde. Is deze hoog? Dan zit je natuurlijk goed per aankoop. Maar als deze laag is, dan wil je daar het liefst op in kunnen spelen om deze te verhogen.

Met dit cijfertje kun je aan de slag als je ziet dat er nog te veel gemiste kansen zijn qua cross- en upsells. Denk bijvoorbeeld aan de aankoop van een bel, verzekering en zadeldekje bij een fiets. Of aan een passende bijzettafel bij een bank of bij stoelen.

Stel dat binnen jouw webshop blijkt dat de winkelmandjes alleen gevuld worden met eenmalige aankopen, maar er vinden geen cross- en up-sells plaats. Dan is het raadzaam om te kijken naar je opties om deze orderwaarde te verhogen.

Welke opties heb je?

  1. Handmatige website-aanpassingen. Zo kan je webbouwer op relevante pagina’s een blok toevoegen met: ‘aanbevolen producten’ of ‘anderen kochten ook’. Het is een mooi begin om cross- en up-sells mogelijk te maken.
  2. CDP inschakelen. Met de klantprofielen die je samenstelt kun je de cross- en up-sellblokken geautomatiseerd instellen. Het systeem doet de suggesties op basis van de data en klantprofielen, zodat deze zo goed mogelijk zijn afgestemd.

De opties die ik bij bovenstaande metrieken bespreek, hebben effect op de gehele online marketingstrategie. Sommige zijn niet via Shopping in te regelen, zoals CDP’s of CRO. Die laten we voor nu achterwege. Waar we wel effect op hebben, werk ik hieronder verder uit.

2. Feedoptimalisatie

Het tweede waar je kritisch naar kunt kijken, is de inrichting van je huidige Shopping-feed. Hoe deze staat ingesteld, is namelijk cruciaal voor het resultaat dat je uit je campagnes haalt.

Wat is de Shopping-feed?

Een Shopping-feed is een essentieel onderdeel van de Google Shopping-campagnes. In feite is het een lange lijst met alle artikelen uit je webshop en alle informatie over die artikelen. Bijvoorbeeld de producttitel of de productomschrijving. Maar ook: kleur, voorraad, of verzendinformatie.

De feed kan op verschillende manieren gegenereerd worden, waarbij sommigen meer onze voorkeur genieten dan anderen:

  • CSV-bestand importeren. Voor deze optie draai je eenmalig een CSV-bestand uit van je productinformatie en laad je deze in. Deze optie raad ik niet aan, omdat prijs en voorraad dan bijvoorbeeld handmatig bijgewerkt moeten worden. Doe je dit niet bijtijds, dan kan dit teleurstellingen opleveren.
  • Google spreadsheet. Een andere optie is een koppeling maken tussen je webshop en een Google-spreadsheet. Je kunt de informatie die hierheen gepusht wordt automatisch laten bijwerken. Dit is al een iets betere optie dan een CSV-bestand.
  • Gepland ophalen vanuit URL. Hierbij lever je een feed-URL aan bij Google Merchant Center. Dit is de meest gangbare manier, aangezien deze URL dagelijks wordt bijgewerkt. Alles is dus helemaal up-to-date.
  • API-koppeling. Het is ook mogelijk om een API-koppeling te maken tussen de website en Google Merchant Center. Deze optie raad ik aan, omdat Merchant Center dan alle beschikbare informatie vanuit de webshop direct overneemt en dagelijks bijwerkt.

Als je dan uiteindelijk de productfeed hebt ingeladen in Google Merchant Center, zullen de producten langzaam worden ingeladen. Dit duurt altijd eventjes. Maar uiteindelijk zie je in het overzicht hoeveel producten zijn goedgekeurd en welke zijn afgekeurd (om uiteenlopende redenen). Controleer bij deze producten waarom ze zijn afgekeurd en probeer hier aanpassingen in te maken.

De 3 meest voorkomende afkeuringen binnen Merchant Center:

  1. GTIN is niet bekend. Voor sommige producten is het verplicht om een GTIN (barcode) aan te geven. Zo weet Google bijvoorbeeld dat de producten door alle tests zijn gekomen en dus verkocht mogen worden.
  2. Promotie-overlay op productafbeeldingen. Productafbeeldingen mogen geen promotietekst hebben binnen de afbeeldingen. Mijd daarom CTA’s, logo’s, prijzen etc. in de afbeeldingen van producten.
  3. Schending van het beleid voor Shopping-advertenties. Producten die het beleid van Google schenden mogen niet vertoond worden.

Hoe meer informatie je Google geeft over je producten, hoe beter het Shopping-programma van ofwel Google of van een CSS-partner, dit kan uitlezen.

Geautomatiseerd de feed aanvullen

Aanvullende informatie kun je zelf toevoegen, maar je kunt hier ook feedoptimalisatietools voor inschakelen. Die helpen je bijvoorbeeld uit bestaande data ontbrekende gegevens te halen.

Een voorbeeld. Je verkoopt een rode Tommy Hilfiger-jas. In de productomschrijving staat dat het hier om een rode jas gaat, maar in de data van de feed staat niet dit bij het juiste kopje. Een feedoptimalisatietool laat je slimme regels toevoegen om op makkelijke wijze deze informatie uit producttitel en -omschrijving te halen om zo je datafeed compleet te maken.

Uiteraard kun je dit ook zonder feedoptimalisatietool doen, maar dat kost je behoorlijk wat tijd als je een grote productinventaris hebt.

3. Indelen van campagnes op marge/prijsbenchmark

Uit iedere campagne wil je uiteindelijk zoveel mogelijk winst en omzet behalen. Maar op sommige producten of merken pak je nu eenmaal meer marge dan op andere. En bij andere producten hanteer je wel of juist niet een prijs die goed concurreert. Daar kun je met de opbouw van de Shopping-campagnes rekening mee houden. Daarom is dit onze derde best practice voor het goed laten lopen van campagnes.

Categorisering op marge

Wil je sturen op de producten die de meeste marge draaien? Dan is het slim je Shopping-campagnes in te delen op basis van een lage, gemiddelde en hoge marge. Dit kun je uiteraard weer handmatig doen, maar de eerdergenoemde feedoptimalisatietool kan je hier ook een handje bij helpen.

Het voordeel van de tool is dat deze voor nieuwe producten de marge meteen meeneemt, en automatisch de producten in de juiste campagne zet. Je kunt bijvoorbeeld meer betalen voor een klik op een product waarop je een hogere marge behaalt, dan voor een klik op een product met een lage marge. Dit geeft je de macht om op producten met hoge marge meer zichtbaar te zijn, en dus ook meer marktaandeel te pakken online.

Een voorbeeld. Ik weet dat mijn producten van merk X altijd een marge van 3 hebben. Zodra er nieuwe producten in je assortiment komen met het kenmerk merk X, worden die automatisch in de juiste campagne gezet die draait om resultaten met een marge van 3.

Is de indeling gemaakt, dan kun je per campagne instellen op welke Return On Ad Spend (ROAS) je wil sturen. Als je op sommige producten een hogere marge pakt, kun je hier meer op besteden. Een hoger bod zorgt voor hogere posities, en dus meer klikken, en dus uiteindelijk meer omzet. Je ROAS daalt dan wel doordat je hoger biedt op deze producten, maar zorgt er uiteindelijk wel voor dat je meer klanten binnen krijgt. Die kun je dan uiteindelijk weer proberen te binden. Hierdoor behaal je uiteindelijk dus een hogere waarde en winstgevendheid voor jezelf.

Categorisering op prijsbenchmark

Binnen Google is het hanteren van de scherpste prijs ontzettend belangrijk. Het systeem maakt prijsvergelijkingen voor de zoeker heel makkelijk. Waardoor de potentiële koper in een oogopslag kan zien waar hij of zij terecht kan voor de laagste prijs voor hetzelfde product.

Als verkoper wil je hier wat mee. Want hanteer jij continu de hoogste prijs, dan is de kans zeer aanwezig dat het product niet bij jou gekocht wordt.

Fijn dus dat Google het vergelijken van de prijzen inzichtelijk heeft gemaakt in de (nu nog) bèta-versie van het prijs-benchmarkrapport binnen Google Merchant Center.

Wat is de price benchmark for Shopping-ads?

Prijs-benchmarkrapport voorbeeld van Google Merchant Center.

De price benchmark for Shopping-ads toont welke prijzen de andere verkopers van dezelfde producten hanteren. In het rapport zie je een klikgewogen gemiddelde prijs per product. Dit geeft inzicht in de prijs waarvoor andere adverteerders succesvol klikken voor een bepaald product aantrekken. 

Voorbeeld van benchmark van Google policy page.

Met het prijs-benchmarkrapport in Google Merchant Center wordt heel snel duidelijk hoe jouw productprijzen zich verhouden tot die van de concurrenten, en welk percentage je onder, gemiddeld en boven benchmark presteert. En daar kun je wat mee. Want als je dat inzicht hebt, kun je campagnes ook indelen in die volgorde.

De campagnes waarmee je onder benchmark scoort, hebben een hoger conversiepercentage dan de campagnes gelijk aan of boven benchmark. Wil je dat percentage verhogen? Dan kan het raadzaam zijn om meer budget in te zetten op je campagnes met productprijzen onder benchmark. Door je budgetten te verhogen haal je er zo meer uit.

4. Geautomatiseerde biedstrategieën

In de begindagen van Google Shopping startten we onze campagnes altijd op met handmatig bieden, totdat we 30 conversies per maand behaalden. Zo voorkwamen we dat we te veel risico liepen en onnodig veel geld uitgaven. Maar gaandeweg merkten we dat de algoritmes van Google dusdanig goed werkten, dat we al veel eerder de overstap konden maken naar een Smart Shopping-campagne. Nu doen we dat na twee dagen al.

En dan hanteren we onze eigen road to success:

  1. We bepalen de gewenste ROAS met de klant.
  2. We verzamelen zo veel mogelijk klikken en daarmee data door onder de ROAS te zitten.
  3. Daarna werken we naar de ROAS toe. Ofwel door om de 14 dagen de ROAS te verhogen, of om de 14 dagen het budget met 10% te verhogen.
  4. We controleren of we de afgelopen 14 dagen de gewenste ROAS hebben behaald. Zo ja, dan verhogen we. Zo nee, dan blijven we draaien op huidige ROAS. En we kijken op welke van de 3 pijlers we winst kunnen behalen om door te groeien: CPC, conversieratio of gemiddelde orderwaarde.

Behalen we de gewenste ROAS? Dan stemmen we met onze klant af of het de wens is om met hetzelfde verkeer een hogere ROAS te realiseren. De andere optie is de ROAS aan te houden en meer verkeer binnen te trekken. Maar dat heeft dan wel weer effect op de gemiddelde prijs per klik die je betaalt voor die bezoeker.

Wat je ook doet qua biedstrategieën, je focus is altijd om groei te realiseren bij de klant. En dat houdt in dat je voortdurend op zoek bent naar de juiste balans tussen prijsconcurrentie, veilingconcurrentie en conversieratio.

5. Gebruikmaken van CSS-partners

Ik beloofde het eerder: ik zou nog even terugkomen op het gebruik van een CSS-partner voor de Shopping-campagnes.

Sinds 2017 is het mogelijk je Shopping-campagnes aan te bieden via een alternatief voor Google, een CSS-partner. CSS staat hierbij voor Comparison Shopping Services, en in feite is het gewoon een vergelijkingssite.

De reden dat Google hiermee is gestart, is een rechtszaak die bepaalde dat Google te veel een alleenheerser begon te worden, en alternatieven moest kunnen bieden voor aanbieders van producten. Het resultaat was het toelaten van andere shopping-aanbieders in het overzicht van Google.

Dat bekent voor jou als verkoper dat je op verschillende manieren in Google Shopping terecht kunt komen. Je kunt je productgegevens aanleveren bij een CSS, maar je kunt ook meerdere CSS-partners gebruiken.

Google Shopping en CSS-partners voorbeeld.

Bron afbeelding: Google

Het voordeel van een CSS

Bied je je producten aan via een CSS dat niet van Google is? Dan doe je eigenlijk hetzelfde als bij Merchant Center, alleen betaal je er minder voor. Wij werken momenteel met het platform van Producthero dat 20% lagere kosten per klik belooft. In feite zou dat moeten resulteren in een 20% hogere omzet. Dat klopt niet altijd, maar het levert wel betere resultaten op dan Shopping-campagnes via het CSS van Google.

Daarnaast bieden CSS-partners vaak extra tools aan die Google niet biedt. Denk bijvoorbeeld aan campagnesegmentatie op basis van het eerdergenoemde benchmarkrapport. Maar je hebt bijvoorbeeld ook een optimizer waarmee je de productteksten kunt aanpassen. Dit maakt het makkelijker om beter naar voren te komen en meer invloed uit te oefenen op hoe je vertoond wordt.

We raden aan om via een CSS-partner te adverteren ten opzichte van via Google zelf. Je hebt meer invloed op je resultaten, en haalt er daarom makkelijk veel meer uit.

Wil je meer weten? Kijk dan eens op producthero.com, beslist.nl of bigshopper.nl.

6. Remarketing

En dan ben ik aangekomen bij onze laatste Google Shopping-tactiek: het instellen van je remarketing.

Aan de basis van remarketing ligt het in orde hebben van je data. Zeker met het uitfaseren van third party cookies wil je dit goed ingesteld hebben voordat je straks je data kwijt bent.

Als je voor remarketing alles goed wil meten, dan moet je binnenkomende gebeurtenissen goed instellen, zoals:

  • Weergaven productpagina’s.
  • Winkelmandje toevoegingen.
  • Check-out processtappen.
  • En natuurlijk de uiteindelijke aankoop.

Heb je je data niet goed ingesteld? Dan kun je niet sturen op gebeurtenissen, remarketing of omzet. En met het voorbijgaan van de maanden verdwijnen deze mogelijkheden al stapsgewijs. Totdat het in 2023 helemaal niet meer inzichtelijk is.

Je ziet het nu bijvoorbeeld al met de nieuwste iOS-update en Facebook. Als je de conversion API niet goed hebt ingesteld, dan heb je geen gebeurtenissen meer inzichtelijk en krijg je vertroebelde data binnen. Fijn natuurlijk voor de gebruiker. Maar als marketeer kun je hier weinig mee, want je hebt geen data meer om je campagnes te optimaliseren. Dat betekent vooral dat het schieten met hagel wordt in plaats van gerichte targeting.

Bereid je voor op het einde van third party cookies

Hoe eerder jij je voorbereidt, hoe sneller je marktaandeel van de concurrentie kunt pakken. We hebben een manier gevonden om te helpen die data weer inzichtelijk te krijgen. En dat werkt zo:

  • Voorheen plaatste je de tag van Google op je site, waardoor de data third party werd. Het was namelijk de data die Google verzamelde op je site.
  • Met server side tracking maken we de data in plaats van third party first party meetbaar, dus vanaf jouw website. En vanaf daar schieten we de events door naar Google in plaats van andersom.
  • Je bouwt dus een server op je eigen platform, en daar haal je alle informatie in op.
  • Dit zijn dus jouw eigen first party cookies, die jij doorstuurt naar Google.

Op die manier kunnen we vroegtijdig al op de juiste wijze accurate data verzamelen om ook in het firstpartycookie-tijdperk aan remarketing te kunnen doen. Je wilt namelijk kunnen sturen op bekeken producten, add to carts en aankopen in plaats van enkel op klikken en bezoekersaantallen.

Dat betekent ook dat de implementatie naadloos verwerkt moet worden. Je wil precies weten welke actie een persoon onderneemt, maar ook om welke productcategorie en al helemaal om welk specifiek product het gaat. Wij zien dat hier nog wel eens mis gaat.

Een veel voorkomend probleem is dat product-id’s tussen de shopping feed en de website voor bepaalde producten verschillen. Door deze verschillen is Google niet in staat om dezelfde producten te laten zien in advertenties die personen eerder hebben bekeken. Simpelweg omdat de id’s niet met elkaar overeenkomen. Zorg dat je dit goed controleert en aanpast waar nodig.

Zo zet je Google Shopping succesvol in

In deze longread heb ik je meegenomen in de wereld van advanced Google Shopping. De tactieken die wij inzetten zijn bedoeld om van een goed lopend Shopping-account een volwassen account te maken. Dit doe je door goed naar je huidige advertisingstrategie te kijken, vanuit daar te optimaliseren voor het gewenste resultaat in je feed, je campagnes, geautomatiseerde biedstrategieën, je keuze voor CSS-partner en je data voor remarketing. Stel je dat goed in? Dan heb je goud in handen voor je ROI.

Mocht je meer over dit onderwerp willen weten, of heb je prangende vragen? Stuur me gerust een berichtje!