Customer experience

De 5 UX- en UI-pijlers voor jouw nieuwe website

0

Is jouw website toe aan een frisse wind? Dan is het verstandig om in het ontwerpproces al de beginselen van user experience (UX) en user interface (UI) mee te nemen. Deze begrippen zijn de bouwstenen van jouw nieuwe website. Maar wat houden ze precies in?

User experience (UX)

De user experience zorgt voor een prettige ervaring voor gebruikers van een website. De letterlijke vertaling is dan ook gebruikerservaring. Snelheid speelt hierin een grote rol. Daar wordt niet alleen de snelheid van een website mee bedoeld, maar een bezoeker moet ook snel zijn of haar benodigde informatie kunnen vinden. Of de gewenste actie van de bezoeker moet snel ondernomen kunnen worden.

Toch is het voor een organisatie onmogelijk om 100% gebruik te maken van UX, omdat het begrip zo groot en allesomvattend is. Het is daarom belangrijk om een probleemstelling op te stellen. Wat wil je nu echt aanpakken binnen jouw website om de gebruiksvriendelijkheid te verhogen? Schuw dan ook niet om hier onderzoek naar te (laten) doen. Kijk eens naar het gedrag en de behoeften van jouw doelgroep.

User Interface (UI)

De letterlijke vertaling van user interface is gebruiksomgeving. Waar user experience vooral wordt beïnvloed van ‘binnenuit’, draait de user interface juist om het aanzicht van de website. Het ontwerp speelt dan ook een grote rol in de user interface. Een UI-specialist is dan ook bovenal een designer. Met kleine aanpassingen boeken zij veel resultaat in de gebruikservaring van de bezoeker.

UX- en UI-principes

Er zijn verschillen tussen UX en UI, maar er is ook veel overlap. De begrippen zijn enorm breed en omvatten veel meer dan de informatie die je in dit artikel toegespeeld krijgt. Om je toch een beetje op weg te helpen belicht ik 5 belangrijke pijlers binnen UX en UI, waar professionele bureaus rekening mee houden.

1. Consistentie

Sla een weg in en wijk daar vervolgens niet meer vanaf. Dat moet jouw motto zijn in jouw design-filosofie. Consistentie maakt jouw website herkenbaar. Door steeds dezelfde en passende kleuren, afbeeldingen, navigatie en gebruik van kaders te hanteren, kom je over als een bedrijf met oog voor detail.

2. Weinig kliks

Maak vooral geen doolhof van jouw website. UX-experts hebben de stelregel dat je binnen drie klikken alle informatie op een website moet vinden. Weinig scrollen is een mooie bijkomstigheid voor de bezoeker, maar richt je in eerste instantie op de menustructuur. Dit komt de user experience van jouw website zeker ten goede.

user experience

3. Minimalistisch design

Less is more. Maak geen kermis van jouw website. Houd jouw website overzichtelijk en zorg dat de call-to-action duidelijk is. Natuurlijk wil het oog ook wat en daar mag je best moeite in steken, maar een té overwelmende user interface moet niet ten koste gaan van de user experience.

4. Mobile first

De trend dat websites ook mobiel vriendelijk moeten zijn zet zich al jaren in. Deze trend komt niet uit de lucht vallen. Afhankelijk van de sector verwelkomen bedrijven bijna driekwart van hun bezoekers via mobiel verkeer. Houd wel rekening met het verschil in UX en UI voor mobiel ten opzichte van desktop.

5. Toegankelijk

Een kwart van de internetgebruikers heeft een beperking, variërend van kleurenblindheid tot slechthorendheid en dyslectie. Dit gegeven moet je altijd in het achterhoofd houden voor een goede user experience. Niet iedereen ziet, hoort en begrijpt namelijk alles zoals jij. Maak je website dus toegankelijk. Hulpmiddelen hiervoor zijn: video’s ondertitelen, audio-versies van je content maken en kleurcontrasten hanteren.

UX en UI naadloos op elkaar aan laten sluiten

Je kan dus niet vroeg genoeg aan de gebruiksvriendelijkheid denken. Pak daarom in de ontwerpfase de user experience al mee. Een mooie website die ook nog eens gebruiksvriendelijk is voor bezoekers is dan het eindresultaat. Probeer UX en UI naadloos op elkaar aan te laten sluiten.