Content

10x populair: Nespresso’s neuromarketing, communicatietrends & spelfouten

0

Waarom betalen we 5 keer zoveel voor Nespresso-koffie? Hoe verleid je kandidaten in een krappe arbeidsmarkt met vacatureteksten en goed werkgeverschap? En wat zijn de communicatietrends én meest gehoorde vooroordelen over communicatieprofessionals? Dat en meer lees je in de 10 populairste Frankwatching-artikelen van juli.

1. Neuromarketing van Nespresso: waarom je 5x zoveel voor je koffie betaalt

Consumenten betalen voor goede 80 euro voor een kilo koffie van Nespresso. Hoe krijgen ze dat voor elkaar? Uiteraard ligt daar slimme marketing aan ten grondslag. Een onderdeel daarvan zijn de 8 brand assets die ze in hun reclames gebruiken, die zorgen voor onbewuste associaties met het merk waardoor je Nespresso niet vergelijkt met een pak koffie, maar met een barista. Hoe dat werkt én wat je daarvan kunt leren, licht Tim Zuidgeest in zijn artikel verder toe. Nespresso brand assets.

2. Goed werkgeverschap is hét wapen tegen personeelstekort [4 voorbeelden]

In de krappe arbeidsmarkt is de reputatie van organisaties en goed werkgeverschap belangrijker dan ooit. Dus: wat kun je medewerkers nog meer bieden naast een goed salaris, een fijne werkplek, leuke collega’s en teamuitjes? En hoe positioneer je je als onweerstaanbare werkgever voor potentiële nieuwe medewerkers? Linsey Jepma deelt 4 voorbeelden.

Illustratie bij goed werkgeversschap van vrouw die uit kantoor richting het strand gaat

3. Dit zijn dé communicatietrends van 2022-2023

Trends komen en gaan, maar zijn vaak behoorlijk ‘hoog over’ en abstract. Welke communicatietrends spelen er nu die het vak en de maatschappij beïnvloeden? En hoe pas je ze toe in de praktijk? Logeion deed onderzoek én geeft handvatten om mee aan te slag te gaan. Tineke Pauw zet ze voor je op een rij.

Kompas om richting te geven bij communicatietrends

4. Geüpdated?! Maak deze 10 spelfouten alsjeblieft niet meer

Over taal en spelling wordt een heleboel gediscussieerd. En foutloos schrijven blijft een uitdaging. Bert Polman komt als tekstcorrector regelmatig dezelfde spelfouten tegen. Hij bespreekt ze én licht de juiste schrijfwijze toe in zijn artikel. Zodat jij ze nooit meer fout schrijft. Letters

5. Ook jouw sollicitant kiest onbewust: zo speel je hier met je vacaturetekst op in [4 tips]

De rol van het onbewuste brein in een sollicitatieproces is veel groter dan je denkt. Hoe kun je dit inzetten voor het schrijven van effectieve vacatureteksten, om potentiële nieuwe collega’s over de streep te trekken? Daarvoor sprak Linsey Jepma met ‘woordgoochelaar’ Nicol Tadema. 4 handige beïnvloedingstechnieken én een vleugje magie deelt ze in dit artikel.

Beïnvloedingstechnieken vacatureteksten schrijftips

6. 6 psychologische trucs die je meer conversie opleveren

Als organisatie wil je zoveel mogelijk conversies realiseren. Bijvoorbeeld leads genereren, informeren of directe sales. Om je websitebezoekers aan te zetten tot een bepaalde actie, kun je behalve de verleidingsprincipes van Cialdini nog veel andere psychologische principes toepassen. Kim Pot deelt er in haar artikel 6, die je in je voordeel kunt gebruiken.

Walnoten als hersens bij artikel over conversie.

7. GA4: de 5 instellingen die je niet moet vergeten

Vanaf 1 juli 2023 wordt er geen data meer verzameld in Universal Analytics. Daarom is het verstandig tijdig over te schakelen naar Google Analytics 4 en alles goed in te stellen, zodat je volgend jaar niet met lege handen zit. En daar komt nog wel wat bij kijken. In dit artikel deelt Amber Garrits de 5 instellingen die je niet moet vergeten.
Google Analytics 4 GA4

8. 16 tips voor slimmer werken, werkgeluk & de juiste balans

De zomerperiode is een mooi moment om stil te staan bij de vraag: ‘haal jij nog genoeg energie uit je werk?’. Werkgeluk begint bij jezelf, en als je een gelukkiger mens bent, ga je vanzelf ook productiever en slimmer werken. In deze summerread deelt Sanne Bekkema interessantste learnings uit 15 artikelen over ‘slimmer werken’. Zodat je weer fris, doelgericht, gelukkig en met een nieuwe dosis zelfkennis aan de slag kunt. Wil je óók tips voor content, boekentips of juist bijlezen over communicatie-trends en ontwikkelingen? Hier vind je onze andere summerreads.

4 dames die slimmer werken voor werkgeluk.

9. De 6 verborgen juweeltjes van Google Ads

Als je (nog) geen ervaren Google Ads-gebruiker bent, bestaat de kans dat je een aantal verborgen functies nog niet kent. Guy Schepers helpt je in zijn artikel op weg met 6 functies om je campagnes een boost te geven. Verborgen juweeltje.

10. ‘Schrijf je éven…?’: 6 vooroordelen waar communicatieprofessionals klaar mee zijn

Dat de vraag ‘welke vooroordelen irriteren jou het meest als communicatieprofessional?’ van mijn collega Claire van Helsdingen op LinkedIn en Facebook nogal wat losmaakte, is eigenlijk een understatement. Mensen blijken niet goed te snappen wat het inhoudt als je ‘iets met communicatie’ doet en dat is soms best frustrerend. Een ding is zeker, je bent niet alleen! In dit artikel vind je 6 vooroordelen waar het maar eens klaar mee moet zijn.

Boze communicatie professional.

Dit was de top 10 van juli 2022. Ben je benieuwd naar de populairste artikelen van andere maanden? Die vind je hier.