Content

De top 10 in maart: communicatie, YouTube, LinkedIn & complimenten

0

Als we de 10 best gelezen artikelen in maart eens goed bestuderen, blijkt dat we graag willen weten hoe we het beste communiceren. De nummers 1, 2 en 10 gaan over communicatie. Maar een artikel  over de huidige problemen bij YouTube en een blog over hoe je iemand kunt overtuigen door hem een compliment te geven, deden het ook goed. We hebben ze weer voor je op een rij gezet: de top 10 van de maand.

1. Het ultieme antwoord op de vraag ‘Zeg je u of jij op je website?

Dat de column van Johan Stevens over hoe je je klant eigenlijk op je site aanspreekt – met u of jij – het best gelezen blog in maart is, laat zien dat we worstelen met dit probleem. Johan heeft in ieder geval een belangrijke tip: professioneel is niet hetzelfde als formeel.

2. Tarieven op je website vermelden: ja of nee?

Ook de nummer 2 in de lijst met best gelezen blogs in de derde maand laat zien dat we graag willen weten hoe we communiceren op websites. Kelly de Greef brak in haar een artikel een lans voor het wél vermelden van tarieven op je site. Terwijl veel bedrijven hier juist zo huiverig voor zijn.

twijfelen tarief

3. 7 voorbeelden van buitengewone contentmarketing

Artikelen boordevol inspiratie doen het ook altijd goed. Linda Krijns schrijft over memorabele contentmarketing. Wat dacht je bijvoorbeeld van (buiten)aardse content van NASA?

voorbeelden buitengewone content

4. YouTube, you’ve got a problem

Frankwatching-redacteur Tineke Pauw scheen haar licht over de dubieuze rol die YouTube speelt als het gaat om nepnieuws en radicalisering. Tineke: ‘Er zijn in mijn ogen een aantal actoren die invloed op YouTube kunnen uitoefenen om de problemen nu eens écht aan te pakken.’ Maar hoe bepalen we de regels?

5. 4 tips om de perfecte LinkedIn-update te schrijven [infographic]

Hoe doe je dat eigenlijk? Effectieve content voor LinkedIn creëren? Het antwoord vind je in deze handige infographic.

6. Geld verdienen via bol.com

Ja, dat willen we natuurlijk allemaal wel! Maar hoe dan? Geeft het boek ‘Geld verdienen via bol.com’ een antwoord op die vraag? Rutger Steenbergen vertelt het je.

7. Yes! Solliciteren zonder stress?

Een klein beetje stress zorgt ervoor dat je focus toeneemt en dat je alert en scherp wordt. Maar te veel stress werk averechts! Doe hoe voorkom je dat je zo zenuwachtig bent dat je het sollicitatiegesprek verknalt? Henk Veenhuysen geeft je handige tips.

Man wacht rij stoelen sollictatiegsprek gespannen

8. Onduidelijkheid over cookies: dit zijn de 3 meest gestelde vragen

Aargh, die verdraaide cookies én cookiewetgeving: irritant, onduidelijk en ingewikkeld. Gelukkig brengt Matthias De Bruyne wat licht in de duisternis in zijn cookie-artikel.

cookies wetgeving

9. Bereik wat je wil: 4 tips om de beste complimenten te geven

Superhandig artikel dit. Wist jij dat je iemand kan overtuigen door hem een compliment te geven? Bas Wouters laat het je zien aan de hand van voorbeelden. Doe er je voordeel mee.

hart op lepel bij koffie

10. Verbeter je communicatie: vermijd de waan van de dag & ga terug naar de basis

André Breedvelt schrijft heel terecht: ‘Met de enorme toename van technologie is communicatie veel moeilijker en complexer geworden. Daarom is (met elkaar) nadenken juist nu van fundamenteel belang.’Het gaat om puurheid, oprechtheid, ethiek, en ware menselijke behoeften. Als dat de basis van je communicatie is, dan zit je goed.

Via blik en touw communiceren

Dit was de top 10 van maart. De topartikelen van vorige maanden vind je via deze link.