Online advertising

Geld verdienen via bol.com

0

Droom jij van een leven met meer vrijheid, tijd en geld? Volgens auteurs Tina Gosravani en Sander Roex is dit voor iedereen haalbaar, door geld te verdienen via bol.com. In hun gelijknamige boeken laten ze zien hoe. Houdt hun belofte stand?

De juiste aanpak

Vandaag de dag een webshop beginnen, is geen sinecure. De markt is verzadigd en het kost bloed, zweet en tranen om marktaandeel te veroveren. Om over de marketingkosten nog maar te zwijgen.

Verkopen kan ook anders, bijvoorbeeld door mee te liften op het bereik van grote spelers. Bol.com wil het compleetste online warenhuis van Nederland zijn en stelt haar winkel open voor externe verkopers. Daar kun jij er één van zijn.

Maar waar begin je en hoe word je succesvol? Gosravani en Roex laten het stap voor stap zien.

Tip: wil je serieus geld verdienen met bol.com? Dan kun je artikelen met grote winstmarges importeren uit China. Houd daarbij wel rekening met invoerrechten en praktische aandachtspunten, zoals het Chinese Nieuwjaar. Veel fabrieken zijn dan dicht of opereren op halve kracht. Leveringen laten daardoor langer op zich wachten en je betaalt meer verzendkosten.

Van logistiek tot productlancering

Wil je als externe partij producten verkopen, dan komt daar meer bij kijken dan je denkt. Dat begint al bij de strenge eisen die het warenhuis stelt. Zo moet je minimaal 95% van je producten op tijd leveren en streeft de shop naar een klantbeoordeling van minimaal een 8. De lat ligt hoog.

Als externe verkoper kun je zelf spullen versturen of de logistiek door bol.com laten uitvoeren. Beide opties hebben voor- en nadelen en de auteurs beschrijven ze uitgebreid. Inside-tips geven het boek direct meerwaarde. Zo blijken de verzendlabels van bol.com helemaal niet zo voordelig te zijn. Ook is het verstandig om direct rekening te houden met je productafmetingen.

Tip: sommige producten kun je in meerdere productcategorieën plaatsen. De bemiddelingskosten per categorie kunnen echter verschillen. Zoek je dit vooraf uit, dan bespaar je geld.

Wat ga je verkopen?

Het boek ‘Geld verdienen via bol.com’ loodst je gedetailleerd door het complete verkoop- en logistieke proces. Van het aanvragen van een EAN of ISBN tot productonderzoek, en van voorraadmanagement tot de productlancering. Ook zonder (online) verkoopervaring kun je de stappen prima volgen.

Maar wat kan ik dan verkopen, vraag je je misschien af? De auteurs hebben wel een idee: richt je op private labelling. Bestel voordelig producten in bijvoorbeeld China, geef er je eigen draai aan en verkoop ze met winst.

Gosravani en Roex beschrijven hoe je geschikte producten vindt en keuzes maakt op basis van winstmarges, verkoopvolumes en omzet. In de hoofdstukken die volgen, lees je hoe je ze prijst, verpakt en lanceert. Ook daarbij strooien de auteurs met waardevolle inzichten, slimme tips en handige online hulpmiddelen om je te ondersteunen.

Een kort hoofdstuk met strategieën om je online business op te schalen, sluiten het boek in stijl af. Je krijgt direct zin om aan de slag te gaan.

Tip: onderschat de kracht van de verpakking niet. Voor enkele euro’s koop je in China al chique polshorloges. Die kun je voor een veelvoud verkopen, maar verpak ze dan niet in goedkoop bubbeltjesplastic. Steek liever wat geld in een fraaie productverpakking. Dat geeft je product direct cachet en verlaagt de kans op retourzendingen.

Wat vind ik van van het boek?

Producten verkopen via externe kanalen is niet nieuw. Net zomin als producten goedkoop laten produceren, rebranden en met winst doorverkopen. Een boek dat laat zien hoe je dit via bol.com doet, was er nog niet. En het is meteen een schot in de roos, ook als je zelf geproduceerde producten wilt aanbieden.

Het boek is compleet, praktisch en vlot geschreven. Je merkt aan alles dat de auteurs weten waar ze het over hebben. Met de tips en strategieën is het dan ook zeker mogelijk om geld te verdienen via de webwinkel. Maar hier is wel een kleine kanttekening op zijn plaats.

Iedereen droomt van een leven met meer vrijheid, tijd en geld. En hoewel de schrijvers regelmatig wijzen op je aanstaande succes en geslaagde voorgangers, is verkopen via bol.com geen garantie voor succes.

De juiste producten kiezen, je voorraad managen en verleidelijke productteksten schrijven moet je nog altijd zelf doen. Met ‘Geld verdienen via bol.com’ haal je alle kennis in huis om te slagen. Daarna is het aan jou om het toe te passen. En valt het onverhoopt toch tegen? Bol verkoopt ook tweedehands boeken.

Over Geld verdienen via bol.com

Titel: Geld verdienen via bol.com
Auteur: Tina Gosravani, Sander Roex
Uitgever: Business Doe Je
Jaar: 2018
ISBN: 9789082882506
Aantal bladzijdes: 128
Bestellen: via Managementboek (aff.)