Content

10x populair: AI-functies in Google Maps, Sora & faceless YouTube-kanalen

0

De nieuwste AI-functies in Google Maps, alles over de nieuwe AI-tool van OpenAI: Sora en het antwoord op de vraag of je snel geld kunt verdienen met een faceless YouTube-kanaal (en wat dit is). Dit – en meer – vind je in de top 10 best gelezen Frankwatching-artikelen van de maand februari.

1. 5 nieuwe AI-features in Google Maps

We kunnen niet meer om Generative AI heen. Google blijft nieuwe AI-features ontwikkelen, zo ook in Google Maps. In dit artikel lees je alles over de nieuwste AI-features in Google Maps, waaronder:

  1. Conversational Search
  2. Immersive view for Routes
  3. Geavanceerde navigatie
  4. Meer informatie over elektrisch opladen
  5. Lens in Maps

Nieuwe AI-features in Google Maps.

2. De nieuwe AI-tool Sora van OpenAI: met 1 prompt een realistische video

Op social media, op nieuwssites, in talkshows en nieuwsprogramma’s op tv: Sora is een van de meestbesproken onderwerpen van de afgelopen weken. Dus je hebt er vast al eens over gehoord. Met slechts tekstuele input, rolt er uit Sora een video. Van realistische tot surrealistische content en animaties: de tool kan het allemaal. Lees hier alles over Sora.

Artikel over AI-tool Sora van OpenAI.

3. Snel geld verdienen met AI? Experiment met een faceless YouTube-kanaal

Wat is een faceless YouTube-kanaal? Dennis Figge: “Een faceless YouTube-kanaal houdt in dat je als contentmaker je gezicht, ofwel je identiteit, niet laat zien. Deze kanalen maken vooral gebruik van animaties, voice-overs en AI-gegenereerde content. De focus ligt volledig op de inhoud. Dit concept is erg aantrekkelijk, omdat het de drempel verlaagt om te starten en je snel content kunt produceren.”

Nu is de vraag: hoe simpel is het om een faceless YouTube-account op te zetten en daar vervolgens ook geld aan te verdienen? Dennis deed een experiment en deelt de resultaten in dit artikel.

YouTube biedt uitgebreide gegevens over welke content het beste presteert, de herkomst van je kijkers en waarnaar zij zoeken.

4. Gericht blijven adverteren? Stel nu de verplichte Google Consent Mode V2 in

Google gaat adverteerders verplichten om de privacy-voorkeuren van websitebezoekers te delen. De nieuwe Google Consent Mode V2 is een functie die de gekozen optie in een cookiebanner registreert. Zo voorkomt Google dat de data van websitebezoekers niet zonder toestemming voor marketingdoeleinden wordt gebruikt.

Heb jij de Consent Mode V2 al geïmplementeerd? Naar verwachting zal de Consent Mode V2 begin maart verplicht worden. Lees hier hoe je dit aanpakt.

Afbeelding bij artikel over Consent Mode V2.

5. Een nieuw tijdperk voor WordPress: van Full Site Editing tot Openverse

WordPress bestaat inmiddels al 20 jaar. Tijd om Full Site Editing, patronen en blokken die de kern zijn geworden en Openverse de aandacht te geven die ze verdienen. Lees alles over het nieuwe tijdperk van WordPress in dit artikel.

6. Welke AI-tools voor SEO zijn er & wat kunnen ze allemaal?

Ook voor SEO kun je eigenlijk niet meer om AI-tools heen. Wat kunnen ChatGPT, Google Bard, Jasper en andere tools voor je betekenen? Je leest het in dit artikel.

Semrush Jasper ChatGPT Bronnen: sdx15 / MacroEcon / Thomazini / Shutterstock.com

7. Psychologische trucs in marketing: hoe kleurgebruik aankoopbeslissingen beïnvloedt

Kleurenpsychologie, de wetenschap die zich richt op de invloed van kleuren op menselijk gedrag en emoties, onthult verborgen trucs waarmee marketeers je onbewust sturen naar het nemen van gewenste acties. Zo combineert de McDonald’s rood en geel voor het stimuleren van de eetlust en impulsievere aankopen.

Meer lezen over de betekenissen achter kleuren en hoe bekende merken deze kleurenpsychologie inzetten? Dat lees je in dit artikel.

8. What about whataboutisme? Wat het is & hoe je ermee omgaat

Je wil je grote ideeën en plannen delen met de wereld. Maar snel krijg je commentaar. Niet inhoudelijk, dat kun je wel hebben. Nee, dan begint het ‘whataboutisme’. Maar wat is het precies? En hoe ga je ermee om? Dat lees je in dit artikel.

Whataboutismes & impact maken bron: Nuva Frames / Shutterstock

9. Waarom je online marketingtrends niet blind moet overnemen

Het vermogen om online marketingtrends te herkennen en te omarmen is van cruciaal belang voor succes. Maar moet je hier wel altijd op in willen spelen? En hoe maak je hierbinnen strategische keuzes? De antwoorden op deze vragen weet je na het lezen van dit artikel.

ChatGPT als trend bron: Daniel Chetroni / Shutterstock

10. 7 AI-trends om in 2024 rekening mee te houden

2023 was het jaar van de definitieve doorbraak van generatieve AI, met dank aan de komst van ChatGPT en vele andere tools. De hype loopt nu op z’n eind. We ontdekken wat we kunnen doen met de tools, maar lopen ook tegen grenzen – en soms teleurstellingen – aan. Wat zijn belangrijke AI-trends waar marketeers en communicatieprofessionals in 2024 rekening mee moeten houden? Dat lees je in dit artikel.

Mobile diffusion voorbeeld Google.

Dit is de top 10 van februari 2024. Ben je benieuwd naar de populairste artikelen van andere maanden? Die vind je hier.