Content

10x populair: AI-tools, Google Analytics 4-updates & ChatGPT

0

9 AI-tools die je leven een stuk makkelijker maken. De keerzijde van ChatGPT en andere AI-tools. En het antwoord van Google op ChatGPT: Bard. Ja, deze maand bevatte een boel artikelen over AI. Het onderwerp is de laatste tijd een hot topic en is dus ook niet weg te denken uit deze top 10. Geen zorgen, er zitten ook artikelen bij die níét te maken hebben met AI. Je leest het in de top 10 best gelezen Frankwatching-artikelen van februari.

1. 9 AI-tools die je leven een stuk makkelijker maken

We hebben het de laatste tijd vaak over AI. Het lijkt een onderwerp dat pas net aan het licht is gekomen, maar in werkelijkheid bestaan er al langere tijd AI-tools die je meteen kunt toepassen op je werk. Laat ze notuleren, je geluidsopnames opschonen, voice-overs verzorgen en meer… In dit artikel vind je 9 handige AI-tools.

AI tools om slimmer mee te werken.

2. 8x waarom ChatGPT Google wél gaat vervangen

In eerdere artikelen die op Frankwatching verschenen, schreven auteurs over waarom ChatGPT Google niet zou gaan vervangen. Leendert Bos denkt hier anders over en geeft in dit artikel 8 redenen waarom ChatGPT Google wél gaat vervangen.

ChatGpt versus Google

Bron: Tada Images / Shutterstock.com

3. ChatGPT: op het einde is iedereen sprakeloos 

ChatGPT haalt zijn informatie uit alle hoeken en gaten van het internet. Hiermee schendt de robot auteursrechten. De komst van slimme chatbots zoals ChatGPT zorgt ervoor dat we informatie steeds meer gaan afschermen. Wat gebeurt er met ChatGPT als je alleen nog betalend of onder strikte voorwaarden informatie kan opdoen? Joeri Casteleyn bespreekt het in z’n column.

Vrouw in klooster op zoek naar kennis.

4. De keerzijde van ChatGPT en andere AI-tools

Je hoort de laatste tijd waarschijnlijk veel lovende woorden over ChatGPT. Het zou een revolutionaire uitvinding zijn die hét verschil gaat maken. Maar is dat wel zo? In dit artikel een kritische blik op de risico’s en problemen.ChatGPT en AI gevaren keerzijde.

5. In 7 stappen een landingspagina die converteert

Een goede landingspagina is belangrijk. Hij moest scanbaar zijn, conversiegericht én lekker weglezen. Lees in dit artikel 7 concrete stappen om dit te bereiken.

landingspagina

6. Het antwoord van Google op ChatGPT: Bard 

Gaan AI-tools zoekmachines vervangen? Google komt nu met hun eigen chatbot: Bard. Maar dit is niet de enige AI-ontwikkeling in Google’s strategie. Tijdens het Google Live Paris event heeft het bedrijf haar ideeën bekendgemaakt. Lees hier wat hun AI-strategie is.

ChatGPT versus Google uitgebeeld in iconen

7. Interne communicatie & digitale samenwerking: 10 trends voor 2023 

We zijn een nieuw jaar begonnen, waardoor het tijd is dat er vooruit wordt gekeken naar 2023. Hoe pak je dit jaar interne communicatie en digitale samenwerking aan? AI, Gen Z, hybride werken en meer trends bespreekt Rik Mulder in dit artikel.

Interne communicatie trends 2023.

8. 3 redenen waarom contentmarketing een eigen strategie nodig heeft

Communiceren bij contentmarketing moet je anders aanpakken dan (traditionele) marketingcommunicatie. Lees hier waarom dit zo is en wat je wel en niet moet doen bij contentmarketing.

content

9. Maak nu de overstap naar Google Analytics 4: dit zijn de nieuwste updates 

Het einde van Google Universal Analytics op 1 juli 2023 komt steeds dichterbij. Het wordt dus tijd om over de stappen op Google Analytics 4. Onlangs zijn er nieuwe updates doorgevoerd en aangekondigd. Lees hier wat die zijn en waarom je juist nú al de overstap moet maken.

Google Analytics 4

10. ChatGPT gebruiken? Nu is de prompt engineer aan zet [5 voorbeelden]

ChatGPT geeft je ontzettend veel informatie. Maar hoe haal je nu de relevante informatie eruit? Hiervoor is een nieuw beroep ontstaan: Prompt engineering. Deze persoon achter de knoppen, is de menselijke kracht achter de AI. Hoe ga je te werk als prompt engineer? Naomi van Baal vertelt het in dit artikel.

ChatGPT

Dit was de top 10 van februari 2023. Ben je benieuwd naar de populairste artikelen van andere maanden? Die vind je hier.