Innovatie

9 AI-tools die je leven een stuk makkelijker maken

0

Met de komst van ChatGPT is artificial intelligence (AI) in korte tijd voor iedereen toegankelijk geworden. Het nieuws besteedt er aandacht aan, op social media passeren voorbeelden elkaar de revue, en op het werk is er altijd wel íemand mee bezig. AI is hot and happening. Maar is dat iets van nu, of was het er stiekem altijd al? In dit artikel vind je 9 tooltips .

Wat is artificial intelligence?

Artificial Intelligence (kunstmatige intelligentie) is een vorm van technologie die zich richt op het reproduceren van menselijk gedrag. AI heeft als doel om complexe taken te automatiseren of te vergemakkelijken door gebruik te maken van algoritmen en geavanceerde technologieën zoals machine learning, deep learning en natural language processing.

Je kunt AI-systemen gebruiken om patronen in gegevens te herkennen, voorspellingen te doen en taken te automatiseren. Hier kan menig online marketeer alleen maar van dromen. Toch? Maar AI is al langer in te zetten. Je moet er alleen even naar op zoek. In dit artikel heb ik 9 voorbeelden van tools op een rij gezet waarbij artificial intelligence wordt ingezet.

1. Flair.ai

Met de AI van Flair heb je geen professionele fotostudio meer nodig om gave productfoto’s te maken. Beschrijf in welke setting jouw product moet staan, en Flair creëert er een afbeelding van. Een parfumflesje in een tropisch regenwoud, of een glas whiskey in de bergen? Binnen een paar seconden is jouw productfoto klaar voor gebruik.

 • Kosten: gratis proefversie
 • Account: aanmelden voor bèta-omgeving
Flair.ai, een tool voor productfoto's.

Screenshot van website Flair.ai.

2. Cleanup.pictures

Wil je ongewenste objecten, mensen of teksten in een foto weghalen? Cleanup.pictures haalt ze er met gemak voor je uit!

 • Kosten: gratis tot een resolutie van 720p
 • Account: niet nodig
Cleanup pictures ai tool.

Screenshot van website Cleanup.pictures

3. PatternedAI

Heb je een kekke achtergrond nodig? PatternedAI draait zich er de hand niet voor om. Roze bloemetjes op een zwarte achtergrond? Een retro jaren-70-design? Voor je het weet, heb jij het patroon dat je nodig hebt.

 • Kosten: gratis tot 10 patronen
 • Account: nodig
PatternedAI tool.

Screenshot van website PatternedAI

4. CopyMonkey

De krachtige AI-tool van CopyMonkey helpt je om productomschrijvingen op Amazon te optimaliseren. Het algoritme genereert geoptimaliseerde keywords en beschrijvingen waarmee je gegarandeerd organisch op de eerste zoekresultatenpagina verschijnt. Aldus CopyMonkey.

 • Kosten: $ 24 per maand
 • Account: nodig
Accepteer cookies

5. Cleanvoice

Wie met regelmaat podcasts opneemt, herkent dit als geen ander. Je komt even niet uit je woorden, zoekt een aanknoping, of je zit net even te dicht op de microfoon. Uhhhh. Sss. Ummm. In plaats van zelf je audio te bewerken, laat je dit over aan Cleanvoice. Deze tool haalt alle oneffenheden er moeiteloos voor je uit.

 • Kosten: 30 minuten gratis om Cleanvoice uit te proberen, daarna € 1 per uur
 • Account: nodig
Cleanvoice ai tool voor opschonen geluid podcasts.

Screenshot van website Cleanvoice.

6. Sounddraw

Om zelf muziek te maken, hoef je geen instrument meer te bespelen. Met Sounddraw creëer je met behulp van artificial intelligence rechtenvrije muziek. Je hoeft alleen de stemming, genre en tempo te bepalen en Sounddraw doet de rest. Ideaal voor (achtergrond)muziek bij bijvoorbeeld podcasts, vlogs, en advertenties.

 • Kosten: gratis genereren van muziek, $ 16,99 per maand om muziek ook te gebruiken in je kanalen
 • Account: nodig
Sounddraw AI tool voor muziek.

Screenshot van website Sounddraw

7. Murf.ai

Een fijne voice-over is soms moeilijk te vinden. Bovendien kan er best wat tijd overheen gaan voordat je jouw geluidsfragment terug hebt. Murf.ai brengt hier verandering in. Hier combineer je AI met een aantal beschikbare stemacteurs. Binnen een paar minuten heb je een voice-over van studiokwaliteit die niet van echt te onderscheiden is.

 • Kosten: gratis tot 10 minuten, zonder downloads
 • Account: nodig
Accepteer cookies

8. Otter.ai

Stel, je zit in een vergadering van ruim een uur met een paar collega’s. Dat wat er besproken wordt, moet natuurlijk wel genotuleerd worden. Maar wie gaat dat doen? Want eerlijk gezegd, daar heeft niemand zin in. Dan biedt Otter.ai uitkomst. Deze tool neemt vergaderingen uit Zoom, Google Meets, en Microsoft Teams voor je op en maakt er automatisch een samenvatting van. Handig!

 • Kosten: gratis tot 300 minuten per maand / 30 minuten per meeting
 • Account: nodig

Otter ai tool om mee te notuleren.

9. Looka

Op zoek naar een unieke merkidentiteit? Looka maakt voor jou de logo’s en templates waar je trots op kunt zijn. Het enige dat je hoeft te doen, is je product- of bedrijfsnaam invullen en aangeven op welke branche het van toepassing is. Looka doet de rest.

 • Kosten: gratis
 • Account: niet nodig
Accepteer cookies

Bonus: There’s an AI for that

Elke dag worden er nieuwe tools ontwikkeld en artificial intelligence toegepast. Dat is te veel om zelf bij te houden. Dat doet There’s an AI for that voor jou. Dagelijks even bijhouden of je niks mist dus!

 • Kosten: gratis
 • Account: niet nodig

Welke tools uit deze lijst ken je al? En welke tools mogen er volgens jou echt niet ontbreken? Deel je ervaringen in de reacties!

Bron header: Amanda Dalbjörn via Unsplash.