Inspiratie

Aanbevolen door onze auteurs: dé 11 topboeken voor 2019

0

Met nog maar heel even te gaan tot het nieuwe jaar, ben jij als (online) marketeer ongetwijfeld al druk bezig met plannen smeden voor 2019. Welke vakliteratuur kan je helpen volgend jaar tot een groot succes te maken? Samen met een aantal Frankwatching-auteurs maakten we een top 11 van must-reads van 2018. Welke ga jij meteen scoren?

1. Influence and Persuasion – Harvard Business Review

Nick Morgan, Robert Cialdini, Linda A. Hill & Nancy Duarte

Uit onderzoek blijkt dat de menselijke emotie aanspreken leiders kan helpen autoriteit op te bouwen. In het boek ‘Influence and Persuasion’ wordt dit onderzoek als basis gebruikt. Het biedt handvatten voor het succesvol uitoefenen van invloed en tactieken die je kunt inzetten om anderen dagelijks te overtuigen.

Volgens Frankwatching-auteur Eric steekt dit boek er met kop en schouders bovenuit. “Alle greatest hits over invloed en persuasieve communicatie vind je in dit boek.”

2. Seks, humor en het beloofde land – De 33 beste beïnvloedingstechnieken uit de reclame

Marc Andrews, Rick van Baaren, Matthijs van Leeuwen

Smaakt het bovenstaande naar meer? Dan is ‘Seks, humor en het beloofde land’ misschien ook wel wat voor jou. Wees er snel bij, want op = op! Velen gingen je al voor. Logisch, want het boek staat vol tips van prominente wetenschappers.

Zonder dat je het misschien door had, noemen we hier al drie van de 33 beïnvloedingstechnieken die marketeers inzetten om jou over de streep te trekken. Nieuwsgierig geworden? Laat je inspireren door deze must-read van 2018.

3. Instaproof – in 15 stappen naar jouw ideale Instagram-account

Kirsten Jassies & Joyce Nafzger        

Hoe weet je welke foto’s de meeste likes opleveren? Hoe val je op met jouw bio en kun je zo meer volgers krijgen? En hoe creëer je een aantrekkelijke feed waar menigeen jaloers op zal zijn? In dit boek krijg je van twee Insta-experts antwoorden op deze (en meer) vragen om jouw Instagram-account tot een daverend succes te maken.

4. Zo haal je meer uit je brein – Efficiënter en creatiever werken in een hyperverbonden multitaskende wereld

Theo Compernolle

Met dit boek hoopt de schrijver de ‘homo digitalis’ de ogen te openen. Altijd online zijn is volgens hem funest voor je brein. Hoe zorg je dat je productiviteit optimaal profiteert van de moderne technologie, zonder in een burn-out te belanden? Een beknopte handleiding en praktische tools vind je in dit boek.

5. Lost and Founder – A Painfully Honest Field Guide to the Startup World (Engels)

Rand Fishkin

‘Lost and Founder’ onthult de meest fantastische én verschrikkelijke waarheid rondom start-ups, op een transparante en humoristische wijze. Deze must-read is geschikt voor alle soorten branches en geeft de lezer het gevoel niet alleen te staan.

Het is Frankwatching-auteur Bas die ons dit boek tipt. “Fishkin, voormalig oprichter en eigenaar van MoZ (SEO SaaS) deelt in dit boek zijn successen, maar zeker ook zijn falen. Een must-read voor iedereen met start-upambities.”

6. Superverslavend – Waarom smartphones, apps en social media zo verslavend zijn (en wat je eraan kunt doen)

Adam Alter

Schrik niet, maar gemiddeld zitten we 3 uur (!) per dag op social media, apps en onze smartphone. De reden volgens de schrijver? ‘Digitaal suiker’, geheime trucs waarmee ontwikkelaars onze verslavingsgevoeligheid voor deze digitale producten triggeren. Met alle gevolgen van dien. Wat kun jij als individu doen tegen deze ontwikkeling? Alter helpt je uit de brand, voor het te laat is. Een tip van Frankwatching-auteur Lydia!

7. The Art of SEO – Mastering Search Engine Optimization (Engels)

Eric Enge, Stephan Spencer & Jessie Stricchiola

Volgens SEO-pro en Frankwatching-trainer en -auteur Rutger hét boek over SEO. Zowel geschikt voor leken als voor mensen die al meer ervaren zijn. Drie experts gaan in op de rol van social media in het SEO-landschap, benoemen tools waarmee resultaten in kaart kunnen worden gebracht en geven een voorzet voor het samenstellen van het ultieme SEO-team. Bonus: exclusieve toegang tot instructievideo’s (na het achterlaten van je e-mailadres).

 

8. Omringd door idioten – Beter communiceren met collega’s, vrienden en familie

Thomas Erikson

Welke ‘kleur’ ben jij? Misschien een gekke vraag, maar iedereen is volgens de DISC-methode (waarbij ‘DISC’ staat voor dominant rood, inspirerend geel, stabiel groen en correct blauw) wel aan bepaalde kleuren te koppelen. Ken jij ‘jouw’ kleuren en die van bijvoorbeeld je collega’s? Dan weet je hoe bepaald gedrag tot stand komt en kun je effectiever met elkaar leren communiceren. Hoe je dat doet, lees je in dit boek.

9.  The mind is the flat – The Illusion of Mental Depth and The Improvised Mind (Engels)

Nick Chater

Een echte aanrader volgens Frankwatching-auteur Onno. Het boek, geschreven door gedragswetenschapper Nick Chater, bepleit volgens Onno dat er geen binnenwereld is, en geen overtuigingen, voorkeuren, houdingen, enzovoorts bestaan. In plaats daarvan zouden we ideeën, motieven en gedachten in the moment ontwikkelen. Dat zou volgens de schrijver verklaren waarom bijvoorbeeld aantrekkingskracht en politieke voorkeur aan verandering onderhevig zijn.

10. Werken met profielen en persona’s – het goede van hokjesdenken

Boudewijn Bugter & Natanja de Bruin

Pas als je je klanten écht snapt, kun je ze goed helpen volgens de schrijvers van dit boek. Door profielen en persona’s op te stellen, kun je je beter verplaatsen in je klant. Hoe je dat doet, leer je van Boudewijn Bugter en Natanja de Bruin. Maar het blijft niet bij de theorie, je krijgt ook praktische handvatten om direct zelf aan de slag te gaan met de leefwereld van jouw klant.

11. Medewerkers als online ambassadeurs in 60 minuten

Stéphan Lam

Hoe maak je van jouw medewerkers echte fans van je merk, zodat zij als ambassadeurs nieuwe klanten én de juiste nieuwe mensen kunnen binnenhalen? Dat doe je met een ambassadeursprogramma of employee advocacy. Lees je in een uur helemaal bij over dit onderwerp met deze must-read van schrijver Stéphan Lam.

Ik ben benieuwd!

Welk topboek uit 2018 mis je nog in het rijtje hierboven? Laat je vooral horen in de reacties!