Content

Top 10 artikelen over content & taal [2022]

0

Handige content-tools, tips voor contentmarketing, veelgemaakte taalfouten en psychologie… We zetten de top 10 content-artikelen van 2022 op een rij. Van social media tot nepnieuws en webteksten: laat je met deze artikelen inspireren voor het nieuwe jaar.

10. Contentmakers, opgelet: 10 nuttige tools voor in je gereedschapskist

Wisestamp, PrintFriendly, AddThis en nog 7 andere handige content-tools, vind je in dit artikel van Linda Krijns. En in de reacties onder het artikel vind je nog 2 handige tips. Met deze tools op zak, maak je binnen no-time de mooiste content voor op je online kanalen.

Gereedschap op groene achtergrond bij artikel over contentcreatie-tools

9. Inhaakkalender 2023: thema- & feestdagen voor je contentplanning

De inhaakkalender van 2022 was ook al een populair artikel, dus het is niet gek dat deze in dit lijstje staat! Ondanks dat de meningen verschillen over inhaakdagen (wat moet je nou weer met pindakaasdag?), blijft het toch een handige lijst voor inspiratie.

Mist er nog een inhaak- of feestdag? Laat het dan weten in een reactie onder het artikel. Op die manier zorgen we er samen voor dat de inhaakkalender zo compleet mogelijk is. 🙂

Inhaakkalander 2023 Frankwatching

8. Om contentmarketing goed te doen, moet je minder content maken

Laat ik vooral niet teveel zeggen over dit artikel van Bouke Vlierhuis. Om contentmarketing goed te doen, moet je immers… 👀

less is more

7. Toptips om met contentmarketing het meeste uit je website te halen

Contentmarketing is uiterst belangrijk voor je bedrijf, bijvoorbeeld om:

  • de aandacht van de lezers te grijpen
  • potentiële klanten te converteren
  • je merk te positioneren

Hoe kun je het verschil maken met je content? En wat zijn de belangrijkste trends? In dit artikel neemt Katrin Goethals je mee in de wereld van contentmarketing en deelt ze 3 handige tips voor jouw bedrijf.

collega's maken content voor contentmarketing

6. Zo zet je Canva in voor jouw bedrijf: 8 creatieve contenttips

Canva is en blijft een populaire tool voor het creëren van content. Sanne Westendorp deelt in haar artikel 8 creatieve contenttips om mee aan de slag te gaan. Het leuke aan Canva is dat het een gebruiksvriendelijk programma is. Dus ook als niet-designer kom je al snel een heel eind.

Wil je meer Canva-tips? Bekijk dan ook deze video van Pelpina.

Accepteer cookies

5. Geüpdated?! Maak deze 10 spelfouten alsjeblieft niet meer

Is het:

  • WhatsAppen of whatsappen?
  • kostenloos of kosteloos?
  • Social media beleid of socialmediabeleid?

Bert Polman licht in zijn artikel 10 veelgemaakte spelfouten uit. Dat er veel verwarring is over de woorden die hij bespreekt, wordt duidelijk als je ook de reacties onder dit artikel doorleest. 1 ding is zeker: vertrouw niet op gratis spellingcheckers. Deze hebben lang niet altijd gelijk.

Letters die content voorstellen.

4. Zo beïnvloed je eigenwijze mensen die niks willen

Wendy Oude Veldhuis start dit artikel met een sprekend verhaal over de aardappel. Toen de aardappel in de 17e eeuw naar Europa kwam, moest niemand hier iets van weten. Pas toen het volk werd ‘verboden’ om de aardappel te verbouwen of te eten, kwam er opstand en wilde iedereen ineens aardappels. Ze omschrijft dit fenomeen als ‘reactance’. “In de psychologie spreken we vaker over reactance. Wanneer we iets moeten, gaan we steigeren. Ook wanneer we iets niet mogen, kun je rekenen op weerstand.”

Er zijn verschillende manieren om deze omgekeerde psychologie in te zetten voor je marketing. Welke? Dat lees je in dit artikel.

Man met vingers in zijn oren

3. Inspiratie! 💡 13 formats voor content op social media

Zoek je inspiratie voor je socialmediaposts? Dan is dit artikel van Marlous ten Berge een aanrader! Ze deelt 13 formats voor het delen van een complexe of inhoudelijke boodschap. Het gaat hier dus niet over grappige inhakers en leuke kantoor-kiekjes, maar om het delen van content met inhoud.

Social media format ideeën.

2. Tuin er niet in: 7 soorten nepnieuws & voorbeelden

Hoe kun je nepnieuws herkennen? Volgens Ruben den Boer begint dit bij meer leren over dit onderwerp. In zijn artikel omschrijft hij 7 verschillende soorten nepnieuws. Van een parodie en misleidende context tot gemanipuleerde content. Van dat laatste is de onderstaande afbeelding een voorbeeld.

RTL Nieuws verspreidde de rechter foto via social media. Iemand heeft deze post bewerkt, er een screenshot uit een film ingeplakt, de 2 posts naast elkaar gezet en geclaimd dat RTL Nieuws degene was die nepnieuws verspreidde. Gek genoeg geloofden veel mensen dit, waardoor dit bericht een aantal keer werd gedeeld.

1. Hoe je met één zin zorgt voor meer geld in het laatje

Met stip op nummer 1 staat dit artikel van Wendy Oude Veldhuis. Het klinkt natuurlijk ook wel heel verleidelijk: met 1 zin meer geld in je laatje krijgen. Wie wil dat nou niet?

In haar artikel deelt ze een leuk testje. Aan 2 groepen werd een verschillende vraag gesteld:

  • Groep 1: “Sorry mevrouw/meneer, zou u mij wat munten willen geven voor de bus alstublieft?”
  • Groep 2: “Sorry mevrouw/meneer, zou u mij wat munten willen geven voor de bus alstublieft? Het staat u vrij om te accepteren of te weigeren.”

Welke groep denk jij dat meer kleingeld gaf? 👀 Het antwoord, én de magische zin, vind je in dit artikel!

Dit is de top 10 van 2022 met artikelen over content en taal. Ben je benieuwd naar de andere ‘top 10’-artikelen, zoals over communicatie en social media? Die vind je via deze link.