Social media

7 handige hacks voor Canva

0

Wist jij dat je een huisstijlkit kunt gebruiken in Canva? En dat je met een code in 1x alle gratis elementen kunt zien? 7 handige Canva-hacks vind je in dit artikel en bekijk ook vooral de videotutorial.

Ken jij deze mogelijkheden van Canva al?

Accepteer cookies

1. Standaard brandkit

Voor alle huisstijlbewakers en kleurfanaten: Canva heeft handige standaard brandkits. Je kunt ook een eigen kleurschema, of brandkit bewaren in je account, zodat je niet elke keer de kleurcodes en/of lettertypes hoeft in te voeren. Ook erg handig als je werkt met verschillende huisstijlen.

2. Basiskleuren van eigen uploads aanpassen

Je weet vast hoe je de kleuren van een Canva-element verandert. Maar wist je dat je ook de basiskleuren van je eigen uploads kunt aanpassen? Zo kun je bijvoorbeeld je blauwe logo heel makkelijk een andere kleur geven. Ga naar effecten, dan naar duotone, en pas daar de kleuren aan.

3. Canva-tekentool (beta)

Deze heb ik zelf net ontdekt: zelf tekenen met deze tool in beta. Dit lijkt een beetje op Paint, met een stift of potlood figuurtjes tekenen. Ik gebruik deze tool om bijvoorbeeld een leuke gekleurde outline te maken rondom foto’s (zie de video hierboven). Maar je kunt natuurlijk van alles tekenen.

4. Transparante achtergrond per element

Deze gebruik ik zelf heel veel: transparante achtergrond maken. Je wist misschien wel dat je je final design transparant kunt maken. Maar wist je dat je ook de achtergrond kunt verwijderen van elk element – van bijvoorbeeld foto’s? Ga hiervoor naar bewerken en ‘remove background.’

5. Video’s bewerken in Canva

Wist je dat je ook video’s kunt bewerken in Canva? Naast inkorten en zoomen, kun je ook video’s achter elkaar zetten en allerlei graphics zoals teksten en muziek toevoegen. Ook vind je in Canva veel verschillende fijne video-templates, die hoef je alleen nog maar aan te passen op je eigen huisstijl. Handig voor bijvoorbeeld je stories!

6. Voeg snel tekst toe

Dit is ook een handige om te weten: gebruik de T op je toetsenbord om heel snel een nieuwe tekstbox aan te maken. Veel meer valt hier niet over te vertellen. 😉

7. Vind alleen gratis elementen op Canva

Werk je met de gratis versie van Canva? Dan scrol je vaak door een hele hoop ‘pro’-elementen zonder dat je ze kunt gebruiken. Als je alleen de gratis elementen wil zien, typ dan het volgende in de search bar:

brand:BAAMOuJH0Ec

Je kunt ook andere zoektermen hierbij zetten. Als je bijvoorbeeld zoekt op:”flower brand:BAAMOuJH0Ec”, dan zie je alle gratis resultaten voor “flower”.

Meer handige hacks ?

Wat zijn jouw handige weetjes en hacks voor Canva? Ik hoor het graag, laat zeker een reactie achter!