Content

Top 10: no-go’s in vacatures, Instagram-successen en fake influencers

0

Nog een paar dagen en dan gaat de nieuwe privacywet toch echt van kracht. Niet zo gek dus dat we deze maand in de lijst met beste artikelen ook een AVG/GDPR-stuk tegenkomen. Want hoe leg je je klanten jouw nieuwe privacyverklaring uit? Daarbij lees je hieronder welke 10 woorden je in vacatures wil vermijden, waarom jouw bezoekers je website verlaten en hoe het nu écht zit met ‘Bye bye Facebook’. 

1. 10 woorden die je niet in vacatures wil zetten

Je kent ze wel: van die vacatures waarvan de rillingen over je rug lopen dankzij termen als ‘hands-on’ en ‘geen 9- tot 5-mentaliteit’. Maar een écht goede vacature schrijven, dat is nog niet zo makkelijk. Collega Josien Harder vertelt je precies waarom je nog altijd jeukwoorden tegenkomt in vacatures en welke je beter kunt vermijden.

vacatureteksten vacature

2. AVG: zo maak je je privacyverklaring begrijpelijk [5 tips]

De nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming vraagt om beknopte, heldere en transparante informatie over hoe je als bedrijf omgaat met persoonsgegevens. Een behoorlijke uitdaging als het gaat om je privacyverklaring, toch vaak een taaie lap tekst. Gelukkig geeft Henrike Rietveld (Nawwara) tips voor verheldering van dit document. Must-read!

man smartphone

3. De spelregels voor een killer-contentstrategie in 2018

Wat gisteren werkte om online op te vallen als bedrijf, kan vandaag een absolute no-go zijn en zelfs averechts werken. Een contentstrategie zou dynamisch moeten zijn om alle online ontwikkelingen te kunnen ondervangen. Welke learnings heeft BuzzSumo uit 2017 gehaald die je in 2018 kunt toepassen voor een killer-contentstrategie?contentstrategie

4. 9 redenen waarom bezoekers je website verlaten 

Natuurlijk is een website die niet goed laadt funest voor je bezoekerscijfers. En ook te veel pop-ups of een kermis aan advertenties jagen jouw publiek weg van je site. Wat zijn, naast deze inkoppers, nog meer redenen voor bezoekers om hun heil ergens anders te gaan zoeken?websitestructuur website

5. Welke LinkedIn-advertentie van Jaguar krijgt meer aandacht?

Jaguar heeft laatst zijn allereerste compleet elektrische auto I-PACE gelanceerd. Via verschillende LinkedIn-advertenties is de wagen onder de aandacht gebracht. Maar welke advertentie scoort nu het best als je kijkt naar de visual, tekst en het merk zelf? Welke spreekt jou het meest aan?

jaguar foto kiezen

6. Valsspelers zijn af! Zo herken je fake influencers

Alhoewel we ons steeds meer bewust worden van nepheid op het web, ook dankzij Dotan-gate, blijft het soms lastig nep van echt te onderscheiden. Bart Delwig (Social Inc) geeft je in zijn artikel handvatten voor het herkennen van fake influencers, en zoomt daarbij in op een aantal heel leerzame cases.influencers

7. Atomic design: het huisstijlhandboek van 2018

Het huisstijlhandboek is zó 2017. Althans, als het aan webdeveloper en -designer Brad Frost ligt. Atomic design, waarmee aanpassingen aan ontwerp makkelijker kunnen worden doorgevoerd en dat voor een verbeterde user experience zorgt, is volgens hem het antwoord. Femke Postma van Emixion en collega Manon Eijhout vertellen je er alles over!

atomic design

8. De zin en onzin rond ‘Bye bye Facebook’

Sinds Arjen Lubach Nederland opriep massaal Facebook te verwijderen als boycotactie richting CEO Mark Zuckerberg, staat het platform ter discussie. Hoe zit het nu echt met je privacy op Facebook en bijvoorbeeld WhatsApp? Is de situatie eigenlijk wel zo zorgwekkend als Lubach je doet geloven? En wat bereiken we op privacygebied als we inderdaad met zijn allen gehoor geven aan de oproep?Bye bye Facebook

9. LinkedIn-video’s: amateuristisch of authentiek? 

Het is ongetwijfeld ook jou opgevallen: op LinkedIn verschijnen steeds meer video’s van mensen uit je zakelijke netwerk. En toegegeven: de één ziet er wat gelikter uit dan de ander. Maar hoe erg is dat eigenlijk, een filmpje die misschien amateuristischer en persoonlijker is dan je van content op het medium gewend bent? Ellen van Dieren (De Recruitment Trainer) geeft haar kritische blik op deze ontwikkeling. En ben jij #TeamGoLinkedInvideo of #TeamSchoenmakerblijfbijjeleest?

vrouwen smartphone filmen video

10. Insta-succes! De mooiste campagnes van Snickers, HEMA, KLM & meer

Op dit moment is Instagram het snelstgroeiende socialmediaplatform. Toch worstelen nog veel bedrijven met de inzet van het medium als onderdeel van de communicatiemix. Gelukkig hoef je het wiel niet altijd zelf uit te vinden en bestaan er genoeg Nederlandse voorbeelden van organisaties die hun creativiteit – met succes – de vrije loop laten. Watch and learn!Instagram op smartphone

Hopelijk heb je wat inspiratie kunnen opdoen uit deze top 10! Benieuwd naar de beste artikelen van maart? Die vind je hier terug. Tot volgende maand!