Gespot

Moblogger: Social networking mobiel

0

Moblogger maakt ‘social networking’ mobiel. Top of flop?

Waarom Moblogger?
Moblogger maakt ‘social networking’ mobiel. Sta jij in de eerste rij wanneer de band begint te spelen? Heb je iets te melden? Wil je iets met je vriendjes (of de wereld) delen? Wil je gewoon laten zien waarmee je bezig bent? Of waar je bent?Laat het zien – gemakkelijk en snel. Met een druk op de knop plaats Moblogger je fotos, videos en meer direct vanaf je mobiel op je favoriete internetsites.”

Wat zijn de voordelen van Moblogger?

  • “Met Moblogger post je direct vanaf je mobiel naar meerdere websites
  • Je upload een keer en kan daarna onbeperkt gratis doorsturen
  • Moblogger is gratis (maar data- en abonnementskosten van de operator gelden wel)
  • De applicatie is zeer eenvoudig en handig te gebruiken
  • Met de applicatie zijn datakosten doorgaans vele malen lager dan MMS
  • Er zijn geen beperkingen op de lengte van teksten of de grootte van bestanden en dus krijg jij kwalitatief betere resultaten”

Wat doet Moblogger?
Wanneer je je op https://moblogger.farcast.eu aanmeldt, krijg je een gratis Farcast moblog (mobile weblog) met locatie interface die je direct vanaf je mobiele telefoon kunt vullen. Ook kan je fotos, videos, audio clips en teksten (automatisch of handmatig) doorsturen naar favoriete online sites zoals Hyves, Flickr, Blogger, Youtube, Picasa en Web-log, of laten mailen naar vrienden.”

Hoe werkt Moblogger?
“Bij aanmelding selecteer je je mobiele telefoon uit de lijst van ondersteunde toestellen. Afhankelijk van het type telefoon krijg je dan of een SMS met een link om de Moblogger applicatie direct op je telefoon te installeren, of een link om de applicatie naar je PC te downloaden en vervolgens op je mobiel te laden. Mocht je specifieke model mobieltje er (nog) niet tussen staan, dan kan je op MMS uploads clicken – dan krijg je steeds een eigen moblog en alle leuke forwarding mogelijkheden van Moblogger.”

Wie maakt Moblogger?
“Moblogger is een dienst van Farcast en komt uit dezelfde stal als Farcast Reporter die op dit moment door onder andere De Volkskrant en Het Belang van Limburg wordt gebruikt voor mobiele verslaggeving. Farcast is een start-up bedrijf dat vanuit TNO Informatie en Communicatietechnologie voortkomt.”

I love the Webbys en Frankwatching spotten samen bijzondere internet initiatieven. Je site gespot? Great! Waarom geef je je niet gelijk op voor de Webby Awards? Deadline voor inzending is 14 december. Meer informatie over de Webby Awards is te vinden op I love the Webbys.