Gespot

MyHeritage.nl: Bouw je stamboom en houd contact met je familieleden

0

MyHeritage is een sociaal netwerk voor families. Het is een plek waar je je stamboom kunt bouwen, contact houdt met familieleden, je familiegeschiedenis kunt onderzoeken en foto’s en herinneringen kunt delen. Linde Wolters van MyHeritage.nl vertelt.

 

Wat is het?

“MyHeritage is een sociaal netwerk voor families. Het is een plek waar je je stamboom kunt bouwen, contact houdt met familieleden, je familiegeschiedenis kunt onderzoeken en foto’s en herinneringen kunt delen. Waar je linkedin gebruikt voor je business contacten en facebook om contact te houden met vrienden, is MyHeritage de plek om contact te houden met je familie. Want niet iedereen wil zijn of haar moeder op facebook!

Het project is uniek in zijn internationale bereik; de website is tot nu toe vertaald in 34 talen, waaronder dus in het Nederlands. Ook zijn we het enige sociale familienetwerk dat ‘face recognition’ of gezichtsherkenning aanbiedt. Gezichtsherkenning is een manier om mensen automatisch op foto’s te herkennen en te taggen.”

Waarom dit initiatief?

“MyHeritage is begonnen door een aantal mensen met een interesse in familiegeschiedenis en de ambitie families overal ter wereld te helpen om via het internet hun banden te versterken. Onze ervaring is dat nu families steeds internationaler worden (in een onderzoek wat wij deden onder 1600 gebruikers gaf meer dan de helft van de families aan dat ze familieleden in het buitenland had wonen), het voor veel families belangrijk is om contact te houden. MyHeritage wil het platform zijn waar families dat kunnen doen.”

Hoe werkt het?

“Zodra je lid wordt van MyHeritage kun je beginnen je stamboom te bouwen. Vervolgens kun je dan je familieleden uitnodigen om lid te worden, je stamboom te bekijken en aan te vullen. Ook kun je met behulp van een aantal databases naar voorouders zoeken en kijken waar jouw boom eventuele andere bomen van verre familieleden raakt. Op je familiepagina worden belangrijke gebeurtenissen zoals verjaardagen bijgehouden, en biedt mogelijkheden om berichten te delen en statistieken te maken van familiegegevens.

Ook kun je er foto’s delen. Je kunt deze importeren van sites zoals Flickr, Facebook of Photobucket en dan heb je de optie tot gezichtsdetectie, de look-a-like meter en de ‘facecloud’ die laat zien wie het meest voorkomt op je foto’s. MyHeritage biedt ook de mogelijkheid om je familiegeschiedenis te onderzoeken zonder lid te worden, door het downloaden van een software programma; de Family Tree Builder.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“MyHeritage heeft in totaal:
<ul>
<li>Meer dan 26 miljoen gebruikers</li>
<li>280 miljoen profielen</li>
<li>230 miljoen foto’s</li>
<li>Meer dan 20 miljoen widgets in andere sociale netwerken</li>
<li>Meer dan 1 miljoen nieuwe leden per maand”</li>
</ul>

Wie is er bij betrokken?

“MyHeritage heeft een team van mensen in Israël die zich met de ontwikkeling van de site bezighouden en een marketingteam in London. Onderdeel van dat team zijn ook een aantal countrymanagers die contact houden met de offline pers, de online pers en de gebruikers in die landen.”
<h2>Update 21 oktober 2013</h2>
“MyHeritage is uitgegroeid tot een wereldwijd netwerk van 75 miljoen gebruikers, met 1,5 miljard stamboomprofielen en 27 miljoen stambomen. Het bedrijf heeft sinds 2008 al zeven overnames op haar naam staan, waaronder de internationale genealogiewebsite Geni.com en daarmee vier miljard historische gegevens verworven, waaronder alle volkstellingen van de Verenigde Staten en Engeland.

Via krachtige technologieën als <em>smart matching</em> en <em>record matching</em> wordt stamboomonderzoek een stuk leuker en makkelijker. Gebruikers kunnen hiermee hun stambomen vergelijken met de miljoenen andere stambomen in het netwerk en nieuwe familieleden opsporen of automatisch ontdekkingen doen in de enorme historische collectie van MyHeritage, genaamd SuperSearch. De aanvullende r<em>ecord detective tool</em> zoekt automatisch gerelateerde personen bij een gevonden document. Dit bespaart de onderzoeker veel tijd en geld.

Met de nieuwste versie (7.0) van haar freemium genealogieprogramma Family Tree Builder biedt MyHeritage haar gebruikers de mogelijkheid om lokaal in 40 talen aan de stamboom te werken en deze te synchroniseren met een online familiesite en de MyHeritage stamboom-app. De app is ook beschikbaar voor Android tablets.

Sinds de start is er in totaal 49 miljoen dollar opgehaald aan groeikapitaal. Family Tree Magazine heeft MyHeritage in 2011 uitgeroepen tot een van de beste websites voor familiegeschiedenis. De website is inmiddels in 39 talen beschikbaar.”