Gespot

Site gespot: Garageselect.nl

0

Makkelijk een afspraak bij garagebedrijven

Wat doet Garageselect.nl?
Garageselect is een onafhankelijk internetplatform waar consumenten via internet een afspraak inplannen voor de APK keuring of onderhoudsbeurt. De website helpt de consument onder andere met het vergelijken van tarieven, maar vooral de mogelijkheid om beschikbaarheid bij garagebedrijven te vinden is erg populair.

Ongeveer 700 deelnemende garagebedrijven beheren hun capaciteit, tarieven en speciale acties via een geavanceerde beheeromgeving. Naast publicatie op Garageselect wordt het aanbod ook op andere websites getoond. Zo kun je via één van de grootste occasionportals, Auto Trader, ook online een afspraak inplannen. Daarnaast kunnen garagebedrijven met behulp van een widget het reserveringssysteem op de eigen website plaatsen, zodat ook bestaande klanten gemakkelijk een online werkplaatsafspraak kunnen maken.

Garageselect is gericht op transactie, voor de marktcommunicatie is Garageselect met 12 weblogs actief in een blogosphere. Daarnaast is Garageselect initiator van Garagereview.nl (in Bèta), een landelijke reviewsite voor garagebedrijven. De review-scores worden getoond in het reserveringssysteem en binnenkort ook op andere autogerelateerde websites. Wij zijn vooral gefocust op het creëren van contactmomenten op maat tussen de garagebezoeken door. Het reserveringssysteem zelf moet gewoon goed werken.”

Waarom Garageselect.nl?
“Ik heb als klant zelf ondervonden hoe traditioneel en vooral procesgericht autobedrijven functioneren. Als klant wil ik gewoon efficiënt geholpen worden en helderheid hebben in gemaakte afspraken. Het gebeurt nog steeds dat je, wanneer je een autobedrijf per mail wilt bereiken, replyteksten ontvangt met ‘Wij doen ons uiterste best om de inkomende mails tijdens werkdagen binnen 48 – 72 uur in volgorde van binnenkomst te beantwoorden. U kunt geen contact met ons opnemen via deze e-mail.’. Gewoon niet meer van deze tijd, reageren binnen 48 uur is zo’n 47 uur te laat.

Garageselect maakt het consumenten gemakkelijk om een betrouwbaar garagebedrijf te vinden en hier direct online een afspraak in te plannen. Door garagebedrijven te faciliteren in het efficiënt en voordelig bereiken van consumenten kunnen zij hun diensten ook voordeliger aanbieden. Zo zit er voor alle partijen voordeel in.

Garageselect initieert daarnaast landelijke campagnes in cocreatie met andere partijen. Op dit moment loopt de Tango Wintercheck; een actie waarbij consumenten een gratis wintercheck kunnen laten uitvoeren bij meer dan 400 deelnemende garagebedrijven. Als elk garagebedrijf deze actie individueel doet, zijn de kosten hoog. Deze kosten worden, direct of indirect, doorberekend aan de consument. Door een actie te centraliseren en hierbij sponsoren te betrekken, kunnen we diensten veel goedkoper en soms zelfs gratis aanbieden.”

Hoe werkt Garageselect.nl?
“Consumenten kunnen via Garageselect een garagebedrijf in de regio zoeken voor een onderhoudsbeurt of APK keuring. In de zoekresultaten worden garagebedrijven getoond die beschikbaar zijn in de opgevraagde periode én aangegeven hebben onderhoud te kunnen verrichten aan het betreffende automerk. Je kunt zoekresultaten verfijnen op basis van postcode, autodealers/universele garagebedrijven en/of beschikbaarheid op een specifieke datum. Vervolgens kun je direct online een afspraak inplannen. Wij verwerken de aanvraag automatisch en bevestigen de afspraak voorzien van een reserveringsnummer en afspraakdetails.

Na het garagebezoek ontvangt de klant het verzoek een review achter te laten voor het garagebedrijf. Daarnaast verstuurd Garageselectautomatisch APK- en onderhoudsreminders. Klanten kunnen in een beveiligde omgeving in het platform eerdere en lopende afspraken terugvinden. Garageselect is gratis voor de consument, garagebedrijven betalen een transactiefee per definitieve reservering.”

Wat zijn de facts van Garageselect.nl?
“Maandelijks wordt het platform van Garageselect ongeveer 160.000 keer geraadpleegd. Ruim 700 garagebedrijven tonen hun werkplaatscapaciteit via Garageselect op internet, ongeveer een 1/3 van deze garagebedrijven gebruikt het systeem inmiddels ook via de eigen website. In de afgelopen 6 maanden gaf 92,8% van de klanten, die een review invulde, aan Garageselect bij anderen aan te bevelen.”

Wie maakt Garageselect.nl?
Garageselect is een initiatief van Jeroen van der Schenk. CDEF Holding (eigendom van Ronald van den Hoff en Mariëlle Sijgers) is partner/aandeelhouder. Cyberdigma.lab is de ontwikkelaar van het gehele Garageselect.nl platform.”

Frankwatching in gesprek met Jeroen van der Schenk van Garageselect.nl