Gespot

Kink FM on AIR: De nieuwe kijk op radio

0

De nieuwe kijk op radio

Wat doet de Kink FM on AIR applicatie?
“De Kink FM on AIR applicatie is een visuele radio speler die laat zien welk nummer gespeeld wordt en van welk album het nummer afkomstig is, inclusief de bijbehorende albumcover. De applicatie leent zich in fullscreen-modus perfect als mediacenter.

De applicatie biedt nog vele andere opties, waaronder de mogelijkheid om het laatst gespeelde en volgende nummer te bekijken; de Kink FM headlines te lezen; en met één klik meer informatie over een band of zanger(es) te krijgen.”

Waarom deze Kink FM on AIR applicatie?
“We luisteren dagelijks naar Kink FM via iTunes. Hiervoor hebben we een computer staan waarbij we altijd fullscreen de iTunes coverflow gebruiken. Jammer genoeg geven radio streams en dus ook de Kink FM stream geen album covers mee en keken wij dus naar een zwart scherm. Dit was voor ons de reden om in de nieuwe techniek Adobe AIR een applicatie te maken die de Kink FM stream kan afspelen en daarnaast ook de juiste album covers laat zien.”

Hoe werkt de Kink FM on AIR applicatie?
Kink FM on AIR werkt door het gebruik van Adobe AIR onafhankelijk van de browser. Dit betekent dat de applicatie net als andere desktop applicaties geminimaliseerd en gemaximaliseerd kan worden. De belangrijkste toegevoegde waarde van de player is het visuele aspect en de manier van radio luisteren. De player geeft Kink FM de mogelijkheid haar luisteraar meer en beter te informeren. De Kink FM on AIR applicatie is te downloaden via www.kinkfm.com.

Wat zijn de facts van de Kink FM on AIR applicatie?
“Sinds de lancering van Kink FM on AIR (1 december 2008) hebben we 350 installaties en gemiddeld 40 luisteraars per uur en de getallen lopen sinds de lancering snel op. Deze luisteraars luisteren gemiddeld ruim 2 uur.”

Wie maakt de Kink FM on AIR applicatie?
Frismedia heeft de Kink FM on AIR applicatie ontwikkeld en is een jong en fris ontwerpbureau voor nieuwe media uit Utrecht. Frismedia maakt producten voor allerlei digitale toepassingen en bedenken hiervoor vernieuwende interactieve concepten.”

Frankwatching in gesprek met Donald Harting van frismedia.