Gespot

Site gespot: Looki.nl

0

Vakanties zoeken bij reisorganisaties

Wat doet Looki.nl?
Looki is niet weer een vakantie website die de vakanties en reizen van reisorganisaties laat zien. Door gebruik te maken van de Google zoekresultaten slaagt Looki er als eerste in om het reisaanbod van Nederlandse reisorganisaties goed doorzoekbaar te maken. Gebruikers kunnen zoeken naar organisaties waar een reis daadwerkelijk te boeken is. Deze opzet is uniek in Nederland.”

Waarom Looki.nl?
“De custom search engine Google Minus Google was de inspiratiebron om een aangepaste zoekmachine te maken waar alleen maar reisorganisaties in de zoekresultaten terug komen. Al jaren zijn wij met diverse websites actief in de reiswereld en zien steeds meer websites in de zoekresultaten naar voren komen, die alleen maar doorverwijzen naar de bekende reisorganisaties. We denken met Looki een vakantie zoekmachine neergezet te hebben die de vakantiezoeker helpt met het vinden van een geschikte reisorganisatie.”

Hoe werkt Looki.nl?
Looki is dus gebaseerd op de technologie van Google Custom Search. Dit is een dienst van Google waarmee aangepaste zoekmachines gemaakt kunnen worden die gebruik maken van de zoekresultaten van Google. Looki filtert uit de zoekresultaten de eerder genoemde organisaties. Voor de gebruiker werkt de website exact hetzelfde als Google. De volgorde van de zoekresultaten blijft bijvoorbeeld ook hetzelfde als in de zoekmachine van Google.”

Wat zijn de facts van Looki.nl?
“De meeste nieuwe vakantie websites proberen het totale reisaanbod doorzoekbaar te maken, maar door de diversiteit en complexiteit van de aangeleverde data is dit bijna een onmogelijke taak. Looki pakt het anders aan door gebruik te maken van de Google zoekresultaten.

Het aanbod van de grootste reisorganisaties van Nederland is opgenomen in Looki:

  • Oad, bekend van Oad, Hotelplan & Bex
  • TUI, bekend van Arke & Kras
  • Thomas Cook bekend van Neckermann en Vrijuit
  • Sundio bekend van Sunweb, Jiba, Sudtours & GOGO
  • Pharosreizen van de ANWB

In totaal zijn er op dit moment meer dan 50 reisorganisaties opgenomen in Looki.

Wie maakt Looki.nl?
Looki is een product van eMarkEd, een kleine onderneming die begin vorig jaar is opgericht door Edwin Vis en Marco Duindam. We zijn beide al jaren actief als Microsoft .Net ontwikkelaar voor een ICT onderneming en ontwikkelen sinds vorig jaar zelfstandig internetoplossingen voor bedrijven.”

Frankwatching in gesprek met Marco Duindam van Looki.nl

Je site gespot? Of heb je een ander goed voorbeeld? Great! Waarom geef je je niet gelijk op voor de Webby Awards? Deadline voor inzending is 30 januari. Meer informatie over de Webby Awards is te vinden op I love the Webbys.”