Gespot

PimTim: Marktplaats voor grafisch design

0

Zet een een opdracht uit via deze online marktplaats. Een gesprek met Vincent Bröring over PimTim.

Wat doet de site?

PimTim is een online markplaats voor grafisch design, waar opdrachtgevers (bedrijven en particulieren) en grafisch ontwerpers uit heel de wereld elkaar ontmoeten en vinden. Opdrachtgevers kunnen een opdracht plaatsen, geïnspireerd raken door de ontwerpen en daaruit hun keuze maken. Grafisch ontwerpers kunnen hun creatieve talent laten zien, kunnen leren van elkaar en geld verdienen tijdens dat proces. Het unieke is dat de opdrachtgever zelf de prijs bepaalt en dat grafisch ontwerpers uit heel de wereld voor je aan de slag gaan.”

Waarom deze site?

“Wij zijn heel enthousiast over het concept crowdsourcen. En crowdsourcen heeft zich inmiddels ook bewezen als een nieuw distributiekanaal, door mensen uit heel de wereld mee te laten helpen met een probleemstelling. En met PimTim heeft iedereen de mogelijkheid om gebruik te maken van grafisch talent uit heel de wereld.

Er zijn ook andere Nederlandse alternatieven, maar die richten zich op de Nederlandse ontwerpers. Bij PimTim gaan grafisch ontwerpers uit heel de wereld voor jouw aan het werk.”

Hoe werkt de site?

“PimTim is transparant, vrolijk, eenvoudig en snel. Je plaats een opdracht voor bijvoorbeeld een logo, briefpapier, een website-ontwerp, een T-shirt print of een andere grafische illustratie. Je bepaalt zelf je prijs. Je krijgt verschillende ontwerp-ideeën van grafisch ontwerpers uit heel de wereld. Elk ontwerp is zichtbaar en kan eenvoudig van commentaar worden voorzien. Je kiest het beste ontwerp. En dat alles binnen twee weken tijd. En niet onbelangrijk: het copyright is juridisch goed afgedekt door contracten tussen ontwerper en opdrachtgever.”

Wat zijn de facts?

“PimTim heeft haar eigen platform gebruikt, als proof-of-concept, om het logo te ontwerpen. Het project duurde 3 weken en gaf 1.117 ontwerpen (!) van 234 creatieven uit meer dan 30 landen. Inmiddels zijn we 6 weken live, zijn er al bijna 500 grafisch ontwerpers aangesloten bij PimTim en hebben we 25 tevreden opdrachtgevers. En de meeste opdrachten hebben meer dan 100 ontwerpen gekregen voor hun opdracht.”

Wie maakt de site?

“De site wordt natuurlijk gemaakt door de aangesloten grafisch ontwerpers en de opdrachtgevers. Zij bepalen het succes van PimTim. De site is zo transparant dat iedereen kan zien wat er gebeurt en dus ook de kwaliteit kan ervaren. Gaat dat zien en laat je inspireren. Wij: Monique, Sylvia, Victor, Edwin en ik hebben het in ieder geval met veel plezier ontwikkeld, en halen elke dag op ons kantoor (aan de Vijzelstraat 72 in Amsterdam) veel energie uit PimTim.”