Gespot

myCoachconnect: Face-to-face online coaching

0

Effectieve coaching zonder dat je de deur uit hoeft. Een gesprek met Thomas Benedict over myCoachconnect.

Wat doet de site?

“MyCoachconnect is een online coachingsplatform dat coaches en cliënten – via een geavanceerde zoekmachine – aan elkaar koppelt en vervolgens in staat stelt om op veilige en eenvoudige wijze online coachingsgesprekken te voeren met dezelfde intensiteit als bij face-to-face contact.”

Waarom deze site?

“Online coaching bleef tot voor kort beperkt tot e-mailwisselingen of chatsessies. Flexibel en efficiënt, maar de impact was beperkt. MyCoachconnect brengt online coaching een serieuze stap verder.  We zijn jaren geleden met de ontwikkeling begonnen, ver voordat online coaching een hype werd. Met myCoachconnect hebben we een internetomgeving gecreëerd waarin coaches en cliënten elkaar kunnen ontmoeten en op een ongedwongen, eenvoudige manier met elkaar kunnen werken. We voorspellen dat de coachingspraktijk met de introductie van myCoachconnect ingrijpend zal veranderen, niet alleen in termen van efficiency, maar zeker ook in termen van kwaliteit.”

Hoe werkt de site?

“De geavanceerde zoekmachine van myCoachconnect maakt het mogelijk om iedere cliënt te matchen met de meest passende coach of mentor, ongeacht de plaats waar deze is gevestigd. Coaches kunnen worden geselecteerd onder meer op basis van specialisme, klantwaardering en uurtarief. Na de totstandkoming van een geschikte match maakt myCoachconnect het via beeld en geluid mogelijk online gesprekken te voeren met dezelfde intensiteit als bij face-to-face contact. Het platform biedt de mogelijkheid om tegelijkertijd documenten, illustraties en modellen te delen.

Daarnaast beschikt myCoachconnect over een opnamefunctie en een whiteboard waarop online getekend en geschreven kan worden. Iedere cliënt van myCoachconnect krijgt bovendien een geavanceerd, persoonlijk ontwikkelplan en een intuïtief logboek om het leerproces te volgen en te managen.”

Wat zijn de facts?

“In de database zijn in zeer korte tijd meer dan tweehonderd coaches opgenomen. Daar komen dagelijks nieuwe coaches bij. Cliënten tonen hun waardering voor de transparantie en eenvoud van het systeem. Opvallend ook is de interesse die vanuit het bedrijfsleven voor myCoachconnect wordt getoond. Ondernemers en (HR) managers zijn zeer te spreken over de efficiency die met de tool bereikt kan worden, zonder dat de persoonlijke benadering van reguliere coaching in het geding komt. Veel grote organisaties werken inmiddels al met het systeem of geven aan te willen onderzoeken hoe het platform in hun situatie een verschil kan maken.”

Wie maakt de site?

myCoachconnect is een initiatief van InContext Consultancy Group. InContext is in 1993 opgericht door mij opgericht. Het adviesbureau is gespecialiseerd in strategische gedragsverandering en biedt vernieuwende en praktijkgerichte oplossingen voor het meten, veranderen en verbeteren van de performance van organisaties.”