Gespot

Alle Toprestaurants: De beste restaurants op een rij

0

De toprestaurants vind je op Alle Toprestaurants. Via deze website met iPhone applicatie kunnen liefhebbers van culinaire hoogstandjes op zoek naar het dichtstbijzijnde restaurant met daarbij de waardering van de drie toonaangevende gidsen: Michelin, GaultMillau en Lekker-Gids. Geselecteerd op naam, plaats en provincie. Initiatiefnemer Mischa Sommer over deze nieuwe applicatie.

Wat is het?

“Via Alle Toprestaurants kunnen gebruikers makkelijk en snel Nederlandse toprestaurants vinden. Zoeken kan onder andere op naam, plaats, provincie maar ook op Michelin, GaultMillau en Lekker-Gids ranking. Per toprestaurant vermeldt Alle Toprestaurants de Michelin, GaultMillau en Lekker Gids-waardering, adresgegevens, telefoonnummer en website maar ook de prijs van het menu.

Onder ‘Acties’ zijn bovendien leuke kortingsacties te vinden, bijvoorbeeld met gratis gerechten en drankjes, een aperitief ‘on the house’, een voordelig menu of een x-percentage korting op de rekening. Daarnaast wordt een aantal restaurants in de sectie ‘Uitgelicht’ nog eens extra in de spotlights gezet.”

Waarom dit initiatief?

“Het unieke van het concept is dat we ons alleen op de betere restaurants van Nederland richten. Gebruikers weten dus zeker dat de restaurants die ze via ons vinden gewoon goed zijn. Verder zie je met je iPhone altijd waar het dichtstbijzijnde toprestaurant is, met daarbij de waarderingen van de drie toonaangevende gidsen: Michelin, GaultMillau en Lekker-Gids. Het is interessant en nuttig om de waarderingen te kunnen vergelijken. Bovendien is het altijd interessant, voor ons als zuinige Nederlanders, om te zien welke restaurants speciale acties hebben, bijvoorbeeld een aperitief ‘on the house’ of een korting op de rekening. En het gebruiksgemak telt: met je iPhone kun je met één druk op de knop het gevonden restaurant bellen of mailen.”

Hoe werkt het?

“Het idee is voorgekomen uit twee passies van mij; lekker uit eten gaan en nieuwe media. Nagenoeg alle restaurantsites geven een overzicht van alle restaurants van Nederland, dus ook pannenkoekenhuizen en eetcafés. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Wij richten ons alleen op Nederlandse toprestaurants.

 

Ook tonen veel sites recensies van bezoekers die soms nogal subjectief kunnen zijn; bijvoorbeeld de broer van de eigenaar die gaat recenseren of die ene boos weggelopen klant. Wij hebben er bewust voor gekozen om niet met recensies te werken. We merken dat restauranthouders dit heel erg waarderen, aangezien zij nog weleens last hebben van onjuiste negatieve berichten die vaak voor altijd op het internet blijven staan.”

Wat zijn de facts?

“Enkele dagen geleden zijn de site en app gelanceerd. Nagenoeg alle bekende horeca- en iPhonegerelateerde media hebben aandacht aan Alle Toprestaurants besteed, waarna bezoekers massaal de iPhone app gingen downloaden en de site bezochten. En met groot succes; binnen een halve week na de lancering staat de app op nummer 1 van meest gedownloade gratis apps van Nederland, met meer dan 30.000 downloads. De teller loopt in rap tempo door. De app is dus een echte succesformule, en ook de website wordt veelvuldig geraadpleegd.

We zijn werkelijk overstelpt door enthousiaste reacties van restauranthouders en gebruikers. Het is fantastisch om te constateren dat we met het concept in een duidelijke behoefte hebben kunnen voorzien. Het mooiste is dat restauranthouders ook al extra reserveringen hebben kunnen noteren. Binnenkort komt er alweer een volgende uitbreiding aan. We zorgen ervoor dat gebruikers via de site en app direct kunnen reserveren. Dit willen we snel realiseren omdat het een veelgehoorde wens van restauranthouders en gebruikers is.”

Wie is betrokken?

“Ikzelf, Mischa Sommer, ben initiatiefnemer, maar ik heb een heel netwerk van mensen om me heen die een belangrijke rol binnen Alle Toprestaurants vervullen. Zo werk ik samen met culinaire experts, website- en appbouwers, mensen die gegevens invoeren, internet- en marketingspecialisten en ga zo maar door. Ook wel aardig: de logo’s, huisstijl en vormgeving zijn via crowdsourcing ontworpen door een Australiër en een Amerikaanse. Zo heeft Alle Toprestaurants dus zelfs een internationaal tintje.”